Verkiezingen Tweede Kamer

In maart 2021 zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. Normaal gesproken zijn de verkiezingen op 1 dag. Door de coronamaatregelen zijn de verkiezingen over 3 dagen verdeeld. Maandag 15 en dinsdag 16 maart kan in een aantal stembureaus worden gestemd door mensen die onder de risicogroep vallen. Woensdag 17 maart zijn alle beschikbare stembureaus geopend voor iedereen met een stempas.

Deze pagina wordt steeds aangevuld met actuele informatie over de verkiezingen.

Bij elke verkiezingen zijn veel leden voor de stembureaus nodig. Als de verkiezingen over drie dagen worden verspreid, hebben we als gemeente nog meer leden nodig.

Wilt u meer weten wat het werk op een stembureau inhoudt?
Kijk dan op www.elkestemtelt.nl  Om direct aan te melden stuurt u een e-mail naar verkiezingen@zandvoort.nl

Een stembureaulid moet tenminste 18 jaar oud zijn op de dag van de verkiezingen. Nu nog geen 18, maar tijdens de verkiezingen wel? Dan kunt u zich al wel nu aanmelden!

Uiterlijk woensdag 3 maart 2021 moet u uw stempas hebben ontvangen. Heeft u geen stempas ontvangen, is de stempas beschadigd of bent u de stempas kwijt? Vraag dan een nieuwe stempas aan. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur bij de centrale balie. Neem uw legitimatiebewijs mee. U kunt de aanvraag ook schriftelijk doen. Uw aanvraag moet dan uiterlijk 12 maart 2021 om 17.00 uur door de gemeente zijn ontvangen. Het aanvraagformulier komt later op deze website te staan. 

Vanwege corona adviseren wij u om een afspraak te maken via telefoonnummer 14 023. De gemeente is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur en op vrijdag  tot 12.30 uur. U kunt ook zonder afspraak langskomen.

 

Wilt u in een andere gemeente uw stem uitbrengen? Vraag dan een kiezerspas aan. U kunt tot uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur een kiezerspas aanvragen bij de centrale balie. Neem uw legitimatiebewijs mee. U kunt de aanvraag ook schriftelijk doen met het formulier Verzoek om kiezerspas (pdf, 118 kB). Uw aanvraag moet uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 om 17.00 uur door de gemeente zijn ontvangen. 

Mail het formulier naar verkiezingen@zandvoort.nl. Of stuur het op naar: Gemeente Zandvoort, Klantcontactcentrum – balie Raakspoort, Postbus 511, 2033 PB Haarlem (door de ambtelijke samenwerking met gemeente Haarlem wordt de aanvraag in Haarlem behandeld). 

Door corona adviseren wij u om een afspraak te maken via telefoonnummer 14 023. De gemeente is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur en op vrijdag tot 12.30 uur. U kunt ook zonder afspraak langskomen.

Met een machtiging geeft u iemand anders toestemming om voor u te stemmen, die persoon heet ‘gemachtigde’. De gemachtigde mag voor maximaal 3 personen stemmen. Hij of zij brengt uw stem tegelijk uit met zijn of haar stem. 

Machtigen via stempas

Woont de gemachtigde in Zandvoort? Gebruik dan de machtiging op de stempas. Dat kan tot op de dag van de verkiezingen. U vult de gegevens op de achterkant van de stempas in en zet allebei een handtekening. Geef een kopie van uw legitimatie mee. 

Schriftelijk aanvragen volmacht

Woont de gemachtigde niet in Zandvoort? Of is het voor u niet mogelijk om de volmacht op de stempas te gebruiken? Vraag de volmacht dan schriftelijk aan. Dit kan met het formulier Verzoek om bij volmacht te stemmen (pdf). Mail het formulier naar verkiezingen@zandvoort.nl. Of stuur het formulier naar: Gemeente Zandvoort, Klantcontactcentrum – balie Raakspoort, Postbus 511, 2033 PB Haarlem (door de ambtelijke samenwerking met gemeente Haarlem wordt de aanvraag in Haarlem behandeld). Uw aanvraag moet uiterlijk 12 maart 2021 om 17.00 uur door de gemeente zijn ontvangen.

Als u en de gemachtigde het door corona lastig vinden om het aanvraagformulier gezamenlijk in te vullen dan kunt u ieder een eigen formulier invullen. U vult het formulier verzoekschrift volmachtgever in en uw gemachtigde vult het formulier verklaring gemachtigde in. Uw gemachtigde stuurt het formulier naar u toe. Daarna mailt u beide formulieren naar verkiezingen@zandvoort.nl. Uw aanvraag moet uiterlijk 12 maart 2021 om 17.00 uur door de gemeente zijn ontvangen.

Alle kiezers van 70 jaar en ouder ontvangen geen reguliere stempas, maar een stempluspas. Hiermee kunt u stemmen op een stembureau, maar u kunt ook per brief stemmen.

Tussen vrijdag 26 februari en donderdag 11 maart 2021 ontvangt u de documenten waarmee u uw stem per brief kunt uitbrengen:

  • het briefstembiljet
  • een envelop met de tekst ‘briefstembiljet’
  • de retourenvelop
  • uitleg

Zorg dat uw briefstem voor woensdag 17 maart 21.00 uur aankomt:

  • doe uw briefstem uiterlijk vrijdag 12 maart 17.00 uur op de post óf
  • lever deze in bij een afgiftepunt. De afgiftepunten zijn op werkdagen open van woensdag 10 maart tot en met woensdag 17 maart 2021. De locaties en openingstijden vindt u in het overzicht hieronder.

Uitleg briefstemmen (pdf, 4 Mb)

Afgiftepunten briefstemmen en openingstijden

LocatieOpeningstijden 10, 11, 12, 15 en 16 maartOpeningstijden 17 maart
Bramenlaan 29.00 tot 11.00 uur7.30 tot 11.30 uur
H. Heijermansweg 7311.30 tot 13.30 uur12.00 tot 16.00 uur
Fleminstraat 5514.00 tot 17.00 uur16.30 tot 21.00 uur

Bent u tijdelijk in het buitenland, bijvoorbeeld voor werk of studie? En staat u nog wel ingeschreven in Zandvoort? Dan kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen. Meer informatie over machtigen staat onder het kopje Iemand toestemming geven om voor u te stemmen.

Voordat u gaat stemmen, vragen wij u een aantal vragen (pdf) over uw gezondheid te beantwoorden. Als u alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, kunt u komen stemmen.

Op deze kaart kunt u de locaties van de stembureaus zien. De locaties kunnen in verband met de coronaregels nog wijzigen. Bekijk daarom de kaart nog een keer voor u gaat stemmen. De stembureaus zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur. 

Stembureaus 15 en 16 maart

  • Brede-School (de Blauwe Tram), Louis Davidscarré 1  
  • Stichting Pluspunt, Flemingstraat 55    

Stembureaus 17 maart

LocatieAdres
Stembureau 1: Zandvoorts MuseumSwaluëstraat 1, Zandvoort
Stembureau 2: Strandhotel CenterparcsTrompstraat 2, Zandvoort
Stembureau 3: Oranje NassauschoolLijsterstraat 1, Zandvoort
Stembureau 4: Brede-School (De Blauwe Tram)Louis Davidscarré 1, Zandvoort
Stembureau 5: Rode KruisgebouwNicolaas Beetslaan 14, Zandvoort
Stembureau 6: Brede-School (De Blauwe Tram)Louis Davidscarré 1, Zandvoort
Stembureau 7: Stichting Pluspunt Zandvoort (A)Flemingstraat 55, Zandvoort
Stembureau 8: Wooncentrum KostverlorenBurgemeester Nawijnlaan 100, Zandvoort
Stembureau 9: Nieuw-UnicumZandvoorstelaan 165, Zandvoort
Stembureau 10: Woonzorgcentrum A.G. BodaanBramenlaan 2, Bentveld
Stembureau 11: Stichting Pluspunt Zandvoort (B)Flemingstraat 55, Zandvoort
Stembureau 12: Station NSStationsplein, Zandvoort

Alle stembureaus worden door een onafhankelijke organisatie gecontroleerd op veiligheid: kan iedereen voldoende afstand houden, zijn de looproutes duidelijk aangegeven, zijn er voldoende beschermingsmiddelen enzovoort.

Op elk stembureau zijn voldoende middelen aanwezig ter bescherming van uzelf en anderen. Er is handgel, mondkapjes, elke stemmer krijgt een eigen potlood om mee te stemmen en er wordt regelmatig schoongemaakt. Bij de ingang staat iemand met een geel hesje die ervoor zorgt dat niet teveel mensen tegelijk aanwezig zijn in het stembureau.

Heeft u een vraag dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14 023 of het e-mailadres verkiezingen@zandvoort.nl.

Gerelateerde onderwerpen