Omgevingsvisie

Omgevingsvisie

In de omgevingsvisie staat hoe we in Zandvoort omgaan met ontwikkelingen van de toekomst. Hoe zorgen we bijvoorbeeld voor een economie het hele jaar rond die ook duurzaam is? Hoe blijft Zandvoort een attractieve badplaats waar je ook prettig kunt wonen? En hoe gaan we om met de druk op de woningmarkt en de schaarse ruimte? Praat u mee over de toekomst van Zandvoort?

Watertorenplein

Watertorenplein

Een van de markantste punten van Zandvoort is de watertoren. Al langere tijd zijn er plannen om de watertoren en het naastgelegen plein in Zandvoort een nieuwe toekomst te geven. De weg is nu vrij gemaakt.

De Duinwachter

Er zijn plannen voor nieuwe woningen op de hoek van de Van Alphenstraat en de Van Lennepweg. Dat is de locatie waar nu nog Auto Strijder is gevestigd. Het plan heet De Duinwachter. Het ontwerp gaat uit van 108 woningen, waarvan 32 appartementen voor senioren.

Metropoolboulevard Zandvoort

Metropoolboulevard Zandvoort

Een aantrekkelijke en functionele boulevard die past bij de behoeftes van inwoners, ondernemers en bezoekers. Dat is de belangrijkste reden dat de boulevard van Zandvoort wordt aangepakt. Tegelijkertijd wordt het riool onder de boulevard vervangen.

Bedrijventerrein Nieuw Noord

Bedrijventerrein Nieuw Noord

Het bedrijventerrein Nieuw Noord wordt een gebied waar wonen en werken naast elkaar kunnen bestaan. Het gebied wordt begrensd door de spoorlijn Haarlem‐Zandvoort aan de zuidkant, de Linnaeusstraat en Noorderduinweg aan de westkant, de Kochstraat en Kamerlingh Onnesstraat aan de noordkant, en de Wattstraat aan de oostkant.

Badhuisplein

Badhuisplein

Met de ontwikkeling van het Badhuisplein komt er een betere verbinding tussen het dorp (Kerkstraat) en boulevard (strand). De economische en toeristische aantrekkingskracht van Zandvoort krijgt hiermee een nieuwe impuls.

Entree Zandvoort

Entree Zandvoort

Entree Zandvoort is het gebied tussen het station tot aan de boulevard ter hoogte van het hotel Bouwes Palace. De gemeente wil het gebied transformeren in een hoogwaardige en comfortabele ruimte als entree naar strand, het dorp en het circuit

Formule 1 naar Zandvoort

Formule 1 naar Zandvoort

De Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix zal 2021 plaatsvinden van 3 t/m 5 september. Meer informatie over bijvoorbeeld tickets vindt u op de website van de Dutch Grand Prix.

Kamerlingh Onnesstraat

Herinrichting Kamerlingh Onnesstraat e.o.

Om de bereikbaarheid te verbeteren, de verkeersveiligheid te vergroten en de buurt mooier te maken te maken, wordt een aantal straten in Nieuw Noord opnieuw ingericht. Het gaat om de Kamerlingh Onnesstraat, Max Planckstraat, Voltastraat, ’s-Gravesandestraat, Ampérestraat en de Wattstraat.

Reddingspost-Zuid

Reddingspost-Zuid

Reddingspost Ernst Brokmeier (Post Zuid) voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is bouwkundig in slechte staat. De gemeente en de reddingsbrigade hebben daarom een plan voor een nieuw gebouw gemaakt.