Formule 1 naar Zandvoort

Formule 1 naar Zandvoort

De datum van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix van 2022 is bekend: het evenement vindt plaats in het weekend van 2, 3 en 4 september. Wij zijn zeer verheugd dat de Formule 1 in de eerste week van september opnieuw naar Zandvoort komt. Samen met bewoners, de Zandvoortse ondernemers en de regio maken we er weer een groot feest van.

Entree Zandvoort

Entree Zandvoort

Entree Zandvoort is het gebied tussen het station tot aan de boulevard ter hoogte van het hotel Bouwes Palace. De gemeente wil het gebied transformeren in een hoogwaardige en comfortabele ruimte als entree naar strand, het dorp en het circuit

Herinrichting Nieuw Noord

De kwaliteit van de openbare ruimte in Nieuw Noord verdient aandacht. Er is te veel variatie in het gebruik van materialen en straatmeubilair, buurten en de wijk zijn hierdoor weinig herkenbaar.

Omgevingsvisie

Omgevingsvisie

In de omgevingsvisie staat hoe we in Zandvoort omgaan met ontwikkelingen van de toekomst. Hoe zorgen we bijvoorbeeld voor een economie het hele jaar rond die ook duurzaam is? Hoe blijft Zandvoort een attractieve badplaats waar je ook prettig kunt wonen? En hoe gaan we om met de druk op de woningmarkt en de schaarse ruimte? Deze en andere vragen worden beantwoord in de Omgevingsvisie.

Watertorenplein

Watertorenplein

Een van de markantste punten van Zandvoort is de watertoren. Al langere tijd zijn er plannen om de watertoren en het naastgelegen plein in Zandvoort een nieuwe toekomst te geven. De weg is nu vrij gemaakt.

De Duinwachter

Er zijn plannen voor nieuwe woningen op de hoek van de Van Alphenstraat en de Van Lennepweg. Dat is de locatie waar nu nog Auto Strijder is gevestigd. Het plan heet De Duinwachter. Het ontwerp gaat uit van 108 woningen, waarvan 32 appartementen voor senioren.

Metropoolboulevard Zandvoort

Metropoolboulevard Zandvoort

Een aantrekkelijke en functionele boulevard die past bij de behoeftes van inwoners, ondernemers en bezoekers. Dat is de belangrijkste reden dat de boulevard van Zandvoort wordt aangepakt. Tegelijkertijd wordt het riool onder de boulevard vervangen.

Gebiedsontwikkeling Santfort

Gebiedsontwikkeling Santfort

De gebiedsontwikkeling Sandfort wordt een gebied waar wonen en werken naast elkaar kunnen bestaan. Het gebied ligt in de wijk Nieuw Noord en wordt begrensd door de spoorlijn Haarlem‐Zandvoort aan de zuidkant, de Kamerlingh Onnesstraat aan de noordkant en de Max Planckstraat.

Badhuisplein

Badhuisplein

Met de ontwikkeling van het Badhuisplein komt er een betere verbinding tussen het dorp (Kerkstraat) en boulevard (strand). De economische en toeristische aantrekkingskracht van Zandvoort krijgt hiermee een nieuwe impuls.

Kamerlingh Onnesstraat

Groot onderhoud Kamerlingh Onnesstraat e.o.

Om de bereikbaarheid te verbeteren, de verkeersveiligheid te vergroten en de buurt mooier te maken te maken, wordt een aantal straten in Nieuw Noord opnieuw ingericht. Het gaat om de Kamerlingh Onnesstraat, Max Planckstraat, Voltastraat, ’s-Gravesandestraat, Ampèrestraat en de Wattstraat.

Reddingspost-Zuid

Reddingspost-Zuid

Reddingspost Ernst Brokmeier (Post Zuid) voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is bouwkundig in slechte staat. De gemeente en de reddingsbrigade hebben daarom een plan voor een nieuw gebouw gemaakt.

Parkeren en bereikbaarheid

De gemeente werkt aan plannen om de parkeer- en bereikbaarheidsknelpunten in Zandvoort te verbeteren. In 2021 heeft de gemeente verschillende maatregelen genomen, in 2022 volgt de uitrol van een nieuw parkeerregime in heel Zandvoort.

Curiedex

Curiedex

Er zijn plannen om het voormalige Corodexterrein en Curiedriehoek te ontwikkelen van bedrijventerrein naar een aantrekkelijk gebied voor wonen en werken.

Speel- en sportplekken

Buitenspelen, sporten en elkaar ontmoeten is belangrijk voor kinderen en jongeren. De gemeente wil daarom goede en aantrekkelijke speel- en sportvoorzieningen in de openbare ruimte.

Uitbreiding fietsparkeren station Zandvoort

Het parkeren van fietsen bij station Zandvoort is een probleem. Het plan is om het aantal plekken uit te breiden van de bestaande 192 naar ongeveer 370.

Openbare sanitaire unit Boulevard Barnaart

Op de Boulevard Barnaart ter hoogte van het tankstation wordt een sanitaire unit geplaatst. Deze unit bestaat uit een openbaar toilet, een doucheruimte en een ledigingspunt voor chemische toiletten.

Renovatie Theater de Krocht

Theatergebouw De Krocht aan de rand van het centrum van Zandvoort, wordt gerenoveerd. Het gebouw is verouderd en er is behoefte aan uitbreiding.