Omgevingsvisie

Omgevingsvisie

In de omgevingsvisie staat hoe we in Zandvoort omgaan met ontwikkelingen van de toekomst. Hoe zorgen we bijvoorbeeld voor een economie het hele jaar rond die ook duurzaam is? Hoe blijft Zandvoort een attractieve badplaats waar je ook prettig kunt wonen? En hoe gaan we om met de druk op de woningmarkt en de schaarse ruimte? Praat u mee over de toekomst van Zandvoort?

Watertorenplein

Watertorenplein

Een van de markantste punten van Zandvoort is de watertoren. Al langere tijd zijn er plannen om de watertoren en het naastgelegen plein in Zandvoort een nieuwe toekomst te geven. De weg is nu vrij gemaakt.

De Duinwachter

Er zijn plannen voor nieuwe woningen op de hoek van de Van Alphenstraat en de Van Lennepweg. Dat is de locatie waar nu nog Auto Strijder is gevestigd. Het plan heet De Duinwachter. Het ontwerp gaat uit van 108 woningen, waarvan 32 appartementen voor senioren.

Metropoolboulevard Zandvoort

Metropoolboulevard Zandvoort

Een aantrekkelijke en functionele boulevard die past bij de behoeftes van inwoners, ondernemers en bezoekers. Dat is de belangrijkste reden dat de boulevard van Zandvoort wordt aangepakt. Tegelijkertijd wordt het riool onder de boulevard vervangen.

Bedrijventerrein Nieuw Noord

Bedrijventerrein Nieuw Noord

Het bedrijventerrein Nieuw Noord wordt een gebied waar wonen en werken naast elkaar kunnen bestaan. Het gebied wordt begrensd door de spoorlijn Haarlem‐Zandvoort aan de zuidkant, de Linnaeusstraat en Noorderduinweg aan de westkant, de Kochstraat en Kamerlingh Onnesstraat aan de noordkant, en de Wattstraat aan de oostkant.

Badhuisplein

Badhuisplein

Met de ontwikkeling van het Badhuisplein komt er een betere verbinding tussen het dorp (Kerkstraat) en boulevard (strand). De economische en toeristische aantrekkingskracht van Zandvoort krijgt hiermee een nieuwe impuls.

Entree Zandvoort

Entree Zandvoort

De loper van station naar zee rolt langzaam uit. Entree Zandvoort is het gebied tussen het station tot aan de boulevard ter hoogte van het hotel Bouwes Palace.

Formule 1 naar Zandvoort

Formule 1 naar Zandvoort

Door de wereldwijde verspreiding van het coronavirus wordt de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix uitgesteld naar 2021. Meer informatie over bijvoorbeeld tickets vindt u op de website van de Dutch Grand Prix.

Louis Davidskwartier

Louis Davidskwartier

Het Louis Davids Kwartier is een zeer groot project voor Zandvoortse begrippen. Het doel is een impuls te geven aan wonen, winkelen en recreëren in Zandvoort Centrum.