Nieuwsoverzicht

 • Chat Veilig Thuis blijft 's avonds bereikbaar

  10 februari 2021

  Nu de avondklok is verlengd blijft de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 2 maart op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

 • Kopen bij lokale winkeliers met click & collect

  10 februari 2021

  Premier Rutte maakte tijdens de persconferentie van 2 februari 2021 bekend dat winkeliers met ingang van 10 februari 2021 hun producten mogen verkopen volgens een click & collect-systeem. Het gaat hier om winkels die andere goederen dan voedsel en medicijnen verkopen. U kunt dus weer producten kopen als schoenen, kleding en cadeautjes bij uw lokale winkelier. Dit kan telefonisch of online. U ontvangt dan van de winkelier een tijdstip waarop u uw bestelling buiten de winkel af kunt halen.

 • KNMI: code rood vanwege sneeuw

  6 februari 2021

  Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor zondag 7 februari voor de gehele dag en het gehele land. Er wordt ijzel, sneeuw en stevige oostenwind verwacht.

 • Gemeentelijke hulp gedupeerden kinderopvang toeslag

  5 februari 2021

  Landelijk zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Gedupeerde ouders hebben naast financiële compensatie soms ook aanvullende hulp en ondersteuning nodig op het gebied van wonen, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. 

 • Wanneer kan ik een vervangende stempas, kiezerspas of volmacht aanvragen?

  4 februari 2021

  Uiterlijk 3 maart 2021 ontvangt u de stempas voor de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer op 17 maart 2021. Tot vrijdag 12 maart, uiterlijk 17.00 uur kunt u een vervangende stempas, een kiezerspas of een schriftelijke volmacht aanvragen bij de gemeente.

 • Zorgen voor uw kind, maar wie helpt u?

  4 februari 2021

  Thuisonderwijs, in combinatie met thuiswerken, minder sociale contacten, is voor veel ouders pittig. Zeker als uw kind, of een kind uit uw gezin, extra zorg en begeleiding nodig heeft. Dat maakt het extra zwaar en complex. Heeft u behoefte aan begrip, rust of hulp? Neem dan contact op met de One-stop shop van Tandem.

 • Vervoer naar priklocaties

  3 februari 2021

  Huisartsen zijn gestart met het uitnodigen van thuiswonende ouderen (90+ sinds maandag 25 januari en 85-90-jarigen sinds 1 februari) om zich te laten vaccineren tegen corona. Behoort u tot deze groep? Dan krijgt u hiervoor een uitnodiging via uw huisarts.

 • Leden gezocht voor Raad van Toezicht Stichting ‘Zandvoort Beyond, beach for racing’

  1 februari 2021

  Voor de Raad van Toezicht van de stichting zijn wij per direct op zoek naar drie leden, waaronder een voorzitter. De stichting bestaat uit een directeur-bestuurder, een Raad van Advies en een Raad van Toezicht. Stichting ‘Zandvoort Beyond, beach for racing’ is een stichting in oprichting. Het doel van de stichting is het organiseren van een side events festival in Zandvoort en in de regio in de aanloop naar en tijdens de Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort.

 • Let op: GGD vaccineert géén ouderen aan huis

  1 februari 2021

  We ontvangen berichten dat ouderen buiten onze regio worden gebeld door oplichters die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Dit klopt niet! De GGD neemt geen contact op met ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.

 • Winnende lotnummers inzameling kerstbomen bekend

  28 januari 2021

  De winnende lotnummers van de jaarlijkse kerstbomen inzameling zijn bekend. Voor iedere ingeleverde boom maakten kinderen kans op een VVV cadeaubon van 5 euro. Per 20 bomen is één cadeaubon verloot. Er zijn dit jaar door de kinderen 453 bomen opgehaald.