Nieuwsoverzicht

 • Dagje naar het strand? Plan uw reis zorgvuldig!

  9 augustus 2020

  Bent u van plan een bezoek te brengen aan Zandvoort? Houd rekening met drukte. Plan uw reis vooraf en kijk of het niet te druk is op de wegen of in de trein. Op het Twitteraccount van de gemeente vindt u actuele informatie over de verkeersomstandigheden. De situatie op het strand zelf kunt u bekijken via een aantal webcams. Vergeet geen water mee te nemen voor het geval uw reis wat langer duurt! Eenmaal in Zandvoort vragen wij u de RIVM-richtlijnen te hanteren, waaronder 1,5 meter afstand te houden. Laat geen afval achter en wees anderen niet tot last.

 • Opnieuw drukte verwacht, vooral aan de kust

  6 augustus 2020

  Door het warme weer verwacht Veiligheidsregio Kennemerland opnieuw veel drukte aan de stranden, maar ook in natuurgebieden en bij andere trekpleisters. Houd er rekening mee dat gemeenten en politie bij grote drukte of volle parkeerterreinen de toegangswegen kunnen afsluiten. Check dus vooraf de actuele verkeerssituatie en drukte op locatie.

 • Afsluiting toegangswegen richting Zandvoort

  3 augustus 2020

  Het warme weer van afgelopen vrijdag trok veel bezoekers naar Zandvoort. Een landelijke oproep is gedaan om niet meer met de auto naar Zandvoort te komen. Helaas heeft dit niet voorkomen dat de aanloop zeer groot bleef. Gemeente en politie hebben besloten de toegangswegen rond 14.00 uur te sluiten.

 • Terug naar huis? Zorg voor voldoende water

  31 juli 2020

  Het is druk in Zandvoort. Hierdoor is het lastig om 1,5 meter afstand te houden waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan. Houd rekening met een langere terugreis. Ook kan het erg druk worden op het NS-station en in de trein. Zorg voor voldoende water en volg voor ieders veiligheid de aanwijzingen van de verkeersregelaars en de tekstborden op.

 • Strandbezoekers welkom, maar houd de regels in acht

  30 juli 2020

  Plan uw reis vooraf en kijk of het niet te druk is op de wegen of in de trein. Wij verzoeken u om de RIVM-richtlijnen te hanteren, waaronder 1,5 meter afstand te houden. Laat geen afval achter en wees anderen niet tot last. Zo houden we met elkaar Zandvoort mooi, schoon en veilig!

 • Zieke iepen worden deze week verwijderd

  27 juli 2020

  Spaarnelanden gaat deze week 31 zieke iepen verwijderen op verschillende locaties. Op de plekken waar iepen zijn gekapt, worden in het volgende plantseizoen nieuwe iepen geplant. Er komt een soort terug die bestand is tegen de iepziekte.

 • Toename van corona-besmettingen: houd u zich aan de maatregelen!

  22 juli 2020

  In Nederland neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen weer toe. Ook in onze regio. Daarom blijft het -nog steeds!- nodig om mee te helpen verdere verspreiding tegen te gaan.

 • Zieke iepen deze week verwijderd

  22 juli 2020

  Spaarnelanden gaat deze week 9 zieke iepen verwijderen in de Lorentzstraat, Doctor C.A. Gerkestraat en de Zandvoortselaan. Op de plekken waar iepen zijn gekapt, worden in het volgende plantseizoen nieuwe iepen geplant. Er komt een soort terug die bestand is tegen de iepziekte.

 • Quarantaine handhavers voorbij: geen besmettingen

  22 juli 2020

  De quarantaine-periode van twee weken voor zes handhavers van de gemeente Haarlem en Zandvoort is voorbij. Sinds dinsdag zijn alle handhavers weer aan het werk.

 • Brief van de burgemeester: Waar een klein dorp groot in kan zijn

  13 juli 2020

  We hebben zeer bewogen maanden achter de rug. De coronamaatregelen zijn inmiddels versoepeld, maar echt helemaal vrij vooruitkijken kunnen we helaas nog niet. We hebben er met elkaar alles aan gedaan om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ik ben trots als ik kijk naar hoe alle inwoners en ondernemers van Zandvoort en Bentveld zich hiervoor hebben ingezet, zelfs als dit om offers vroeg.