Nieuwsoverzicht

 • CoronaMelder downloaden

  20 oktober 2020

  Heeft u de Coronamelder al gedownload? Via Coronamelder.nl of de verschillende appstores is CoronaMelder te downloaden. De app is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD en stelt mensen in staat de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het gebruik van de app is geheel vrijwillig.

 • “Het voelde alsof ik geld had, het was alleen niet van mij”

  20 oktober 2020

  Rowan (24) heeft een goede baan. Toch heeft hij schulden. Zijn coach van NewFuture, een project van gemeente Haarlem, helpt hem orde op zaken te stellen. Nu Rowan minder geldstress heeft, gaat het beter met hem.

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  15 oktober 2020

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen en heeft zich verder verspreid. Het kabinet heeft besloten dat strengere maatregelen nodig zijn om te zorgen dat het aantal besmettingen daalt. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur. In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet of voor de periode daarna strengere of minder strenge regels nodig zijn. Er moet op dat moment genoeg bewijs zijn dat er minder besmettingen zijn en dat de druk op de reguliere zorg minder is.

 • Zandvoortse horecazaak dicht door niet naleven coronamaatregelen

  11 oktober 2020

  Zondag 11 oktober heeft Jos Wienen, plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland, besloten tot een spoedsluiting van café De Klikspaan in het centrum van Zandvoort. Het café is gesloten, omdat meerdere coronamaatregelen werden overtreden. Dit besluit is afgestemd met David Moolenburgh, de burgemeester van Zandvoort.

 • Ondernemer of eigenaar in het centrum? Geef uw mening over het actieplan Zandvoort centrum

  8 oktober 2020

  Hoe kunnen we het centrum van Zandvoort levendiger maken en de uitstraling verbeteren? En hoe voorkomen we leegstand in het dorp? Ondernemers en vastgoedeigenaren gaan hiervoor samen met gemeente Zandvoort een actieplan maken.

 • Zeven theaters en concertgebouwen krijgen ontheffing op het maximum van 30 bezoekers

  2 oktober 2020

  Zeven theaters en concertgebouwen in de veiligheidsregio Kennemerland, die een zaalcapaciteit hebben van meer dan 300 personen, krijgen ontheffing op het maximum van 30 bezoekers. Dit besluit is vanaf 1 oktober van kracht. De ontheffing is een tijdelijke maatregel die in eerste instantie geldt tot 19 oktober aanstaande.

 • Handhaver mag filmen bij dreigende situatie

  1 oktober 2020

  Handhavers van de gemeente Zandvoort mogen vanaf 1 oktober de bodycam gebruiken als ze in een voor hen onveilige situatie komen. De bodycam is een klein cameraatje dat aan de voorkant van het uniform wordt gedragen.

 • Coronamaatregelen aangescherpt

  29 september 2020

  Het kabinet heeft gisteravond (28 september) nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen. Deze maatregelen gaan vanavond (29 september) vanaf 18.00 uur in en gelden in ieder geval 3 weken. Daarna neemt het kabinet opnieuw een besluit over de maatregelen.

 • Spreekuur college woensdag in de Bodaan geannuleerd

  29 september 2020

  Wegens de aangescherpte coronamaatregelen is besloten de inloopspreekuren van het college de komende weken te annuleren. Dat geldt ook voor het eerstvolgende spreekuur op 30 september bij de Bodaan in Bentveld.

 • Aanvragen Tozo 3 vanaf 5 oktober 2020

  28 september 2020

  Zelfstandig ondernemers die ook na september 2020 een inkomen hebben onder het sociaal minimum kunnen een aanvraag indienen voor de Tozo 3. Als u de uitkering Tozo 2 krijgt, kunt u voor Tozo 3 een verkort aanvraagformulier invullen. Tozo 3 loopt van 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021.