Nieuwsoverzicht

 • Ben Zonneveld door burgemeester Moolenburgh benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  24 april 2020

  Ben Zonneveld kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Ook is Ben “iemand die vele werkzaamheden heeft verricht die voor de gemeenschap een bijzondere waarde hebben”.

 • 30 procent van de ondernemers uitbetaald

  23 april 2020

  Sinds 6 april staat de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) voor levensonderhoud online. Op 16 april zijn de eerste betalingen aan Zandvoortse ondernemers en zzp’ers gedaan. Tot en met 22 april is bijna een derde van de aanvragen afgehandeld en uitbetaald. 8 keer is een beroep gedaan op de regeling broodnood.

 • 10 tips voor Koningsdag in Zandvoort

  23 april 2020

  Koningsdag is dit jaar omgedoopt tot Woningsdag! Ondanks de coronacrisis willen we er samen toch een mooie dag van maken. In dit artikel geven we 10 tips om Koningsdag thuis te vieren.

 • Wijziging inzamelen afval

  22 april 2020

  Gft wordt niet op Koningsdag maandag 27 april ingezameld, maar op zaterdag 25 april. De gele zakken in het centrum worden dinsdag 28 april opgehaald. Op vrijdag 1 mei wordt gewoon (regulier) ingezameld en komt de vervangende ophaaldag te vervallen. De inzameling op dinsdag 5 mei is verplaatst naar woensdag 6 mei. De Remise aan de Kamerlingh Onnesstraat 20 is 5 mei gesloten.

 • Maatregelen corona verlengd

  22 april 2020

  Dinsdagavond 21 april heeft het kabinet de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verlengd en op enkele punten aangepast. Lees de samenvatting en de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 • Hoe voorkom ik meeuwenoverlast

  21 april 2020

  Van mei tot en met augustus kunnen meeuwen veel overlast veroorzaken. Als bewoner kunt u zelf maatregelen nemen bijvoorbeeld door het goed afsluiten van uw afvalbakken, gele vuilniszakken niet vroegtijdig op straat te zetten en te voorkomen dat u een nest op uw dak krijgt.

 • Aangepaste werktijden Handhaving

  20 april 2020

  De handhavers van de gemeente werken nu op andere tijden. De meldkamer van Handhaving is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 23.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 21.15 uur. De handhavers zijn op deze tijden ook op straat aanwezig.

 • Proef brom(fiets)parkeren op Raadhuisplein en Grote Krocht

  20 april 2020

  Een aantal weken geleden heeft de gemeente als proef op verschillende plekken op het Raadhuisplein en de Grote Krocht vakken aangebracht voor het parkeren van (brom)fietsen. De eerste bevindingen van de proef zijn positief. Na de zomer wordt de proef geëvalueerd.

 • Eerste betalingen aan ondernemers en ZZP’ers gedaan

  17 april 2020

  Op 16 april zijn de eerste betalingen aan Zandvoortse ondernemers en zzp’ers gedaan. In totaal zijn er tot nu toe 427 digitale aanvragen ontvangen. De automatisch af te handelen aanvragen zijn al uitbetaald of worden de komende dagen uitbetaald. De meer complexere aanvragen die handmatig moeten worden verwerkt nemen meer tijd in beslag. Het merendeel van de aanvragen behoort tot de automatische categorie.

 • Meldpunt Zorg en Overlast GGD Kennemerland

  17 april 2020

  Bij het meldpunt Zorg en Overlast van GGD Kennemerland kunnen inwoners en instanties hun bezorgdheid kenbaar maken en melding doen als zij denken dat iemand (verplichte) zorg nodig heeft, maar dit zelf niet wil. Bijvoorbeeld als een inwoner verward gedrag vertoont, in een zwaar vervuilde woning leeft, of als iemand zware psychische problemen lijkt te hebben. De medewerkers van het meldpunt onderzoeken na een melding of er ondersteuning of zorg nodig is en wie deze ondersteuning of (verplichte) zorg kan bieden.