Nieuwsoverzicht

 • Slurf Palace hotel binnenkort gesloopt

  15 maart 2021

  De zogenaamde ‘slurf’ van het Palace hotel wordt in het kader van de herontwikkeling van het Entreegebied gesloopt. De gemeente wil het gebied aantrekkelijker maken voor het toeristenseizoen en de Grand Prix.

 • Handhavers voelen zich veiliger door bodycams

  11 maart 2021

  Uit onderzoek blijkt dat handhavers zich veiliger voelen door het gebruik van bodycams. Zij merken dat de inzet een preventief en de-escalerend effect heeft. Toch vinden er ondanks de inzet van de camera’s nog steeds veel incidenten plaats.

 • Veilig stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen

  9 maart 2021

  Woensdag 17 maart 2021 zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. De gemeente neemt extra maatregelen om te zorgen dat u veilig kunt stemmen. Dit jaar is een deel van de stembureaus bovendien ook al op maandag 15 en dinsdag 16 maart open.

 • Bezorging kandidatenlijsten

  27 februari 2021

  Gisteren is in Zandvoort begonnen met de bezorging van de kandidatenlijsten voor de komende verkiezingen. Helaas werden daarbij op een aantal adressen de verkeerde brieven bezorgd. Deze adressen ontvingen informatie over het stemmen in Haarlem in plaats van Zandvoort.

 • Omgevingsvisie Zandvoort 2040: denkt u mee?

  25 februari 2021

  De gemeente Zandvoort stelt een Omgevingsvisie 2040 op. En dat doen we graag samen met u! We zien u graag op dinsdag 9 maart van 19.30 tot 21.00 uur voor de 4e Omgevingsdialoog, online!

 • Gemeente zet in op maatregelen voor zomer 2021 om parkeersituatie te verbeteren

  24 februari 2021

  Tijdens drukke zomerse dagen is in Zandvoort de vraag naar parkeerruimte groot. Zandvoorters ervaren dan ook problemen met parkeren, vooral in wijken waar geen parkeerregime geldt. De gemeente werkt aan een nieuw parkeer- en mobiliteitsbeleid.

 • Chat Veilig Thuis blijft 's avonds bereikbaar

  10 februari 2021

  Nu de avondklok is verlengd blijft de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 2 maart op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

 • Kopen bij lokale winkeliers met click & collect

  10 februari 2021

  Premier Rutte maakte tijdens de persconferentie van 2 februari 2021 bekend dat winkeliers met ingang van 10 februari 2021 hun producten mogen verkopen volgens een click & collect-systeem. Het gaat hier om winkels die andere goederen dan voedsel en medicijnen verkopen. U kunt dus weer producten kopen als schoenen, kleding en cadeautjes bij uw lokale winkelier. Dit kan telefonisch of online. U ontvangt dan van de winkelier een tijdstip waarop u uw bestelling buiten de winkel af kunt halen.

 • KNMI: code rood vanwege sneeuw

  6 februari 2021

  Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor zondag 7 februari voor de gehele dag en het gehele land. Er wordt ijzel, sneeuw en stevige oostenwind verwacht.

 • Gemeentelijke hulp gedupeerden kinderopvang toeslag

  5 februari 2021

  Landelijk zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Gedupeerde ouders hebben naast financiële compensatie soms ook aanvullende hulp en ondersteuning nodig op het gebied van wonen, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen.