Nieuwsoverzicht

 • Handhavers voelen zich veiliger door bodycams

  11 maart 2021

  Uit onderzoek blijkt dat handhavers zich veiliger voelen door het gebruik van bodycams. Zij merken dat de inzet een preventief en de-escalerend effect heeft. Toch vinden er ondanks de inzet van de camera’s nog steeds veel incidenten plaats.

 • Veilig stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen

  9 maart 2021

  Woensdag 17 maart 2021 zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. De gemeente neemt extra maatregelen om te zorgen dat u veilig kunt stemmen. Dit jaar is een deel van de stembureaus bovendien ook al op maandag 15 en dinsdag 16 maart open.

 • Zomertarief parkeren per 1 maart ingegaan

  1 maart 2021

  Vanaf 1 maart tot en met oktober 2021 geldt het zomertarief voor parkeren in Zandvoort. Het nieuwe tarief is € 2,75 per uur voor betaald parkeren in het centrum en op de boulevard en parkeerterrein De Zuid. Het tarief voor Parkeergarage Centrum (LDC) is € 2,50.

 • Bezorging kandidatenlijsten

  27 februari 2021

  Gisteren is in Zandvoort begonnen met de bezorging van de kandidatenlijsten voor de komende verkiezingen. Helaas werden daarbij op een aantal adressen de verkeerde brieven bezorgd. Deze adressen ontvingen informatie over het stemmen in Haarlem in plaats van Zandvoort.

 • Omgevingsvisie Zandvoort 2040: denkt u mee?

  25 februari 2021

  De gemeente Zandvoort stelt een Omgevingsvisie 2040 op. En dat doen we graag samen met u! We zien u graag op dinsdag 9 maart van 19.30 tot 21.00 uur voor de 4e Omgevingsdialoog, online!

 • Gemeente zet in op maatregelen voor zomer 2021 om parkeersituatie te verbeteren

  24 februari 2021

  Tijdens drukke zomerse dagen is in Zandvoort de vraag naar parkeerruimte groot. Zandvoorters ervaren dan ook problemen met parkeren, vooral in wijken waar geen parkeerregime geldt. De gemeente werkt aan een nieuw parkeer- en mobiliteitsbeleid.

 • Inzage locaties afvalcontainers Zandvoort Centrum

  17 februari 2021

  Op 12 februari 2021 zijn de definitieve locaties van de extra containers voor restafval en grondstoffen in het centrum van Zandvoort via een aanwijzingsbesluit bekend gemaakt.

 • Organisatie side events F1 in handen van nieuwe stichting

  17 februari 2021

  Voor het side events festival ‘Zandvoort Beyond’, dat tijdens en in aanloop naar de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort wordt georganiseerd, wordt een aparte stichting opgericht. Deze nieuwe organisatievorm is een initiatief van de gemeente Zandvoort, de organisatie van de Dutch Grand Prix en Zandvoort Marketing.

 • GGD Kennemerland opent nieuwe vaccinatielocaties

  16 februari 2021

  GGD Kennemerland opent volgende maand meerdere nieuwe vaccinatielocaties in onze regio. Zo zullen er zo snel mogelijk twee grote test- en vaccinatielocaties in Haarlem en Beverwijk komen. Maar ook voor Uitgeest, IJmuiden en Zandvoort komt er een locatie in het eigen dorp. Voor Zandvoort wordt gedacht aan een mobiele unit.

 • Start samenwerking beter vestigingsklimaat

  10 februari 2021

  De gemeente Zandvoort en Ondernemers Belangen Zandvoort (OBZ) zetten samen de schouders onder de versterking van het vestigings- en investeringsklimaat van Zandvoort. Met een intentieverklaring is de eerste stap gezet naar een meer professionele, duurzame en sterke samenwerking. Deze intentieverklaring is op dinsdagmiddag 9 februari getekend.