Nieuwsoverzicht

 • Jaarlijks jeugddebat op vrijdag 11 december 2020

  8 december 2020

  De jeugdraad van Zandvoort debatteert vrijdag 11 december om 10.30 uur, dit jaar digitaal. Het debat is de afsluiting van het jaarlijks terugkerende project Jeugd en Politiek. Alle Zandvoortse scholen doen mee aan dit project voor leerlingen uit groep 8. De bedoeling van het project is om kinderen op een interactieve manier te betrekken bij de lokale -en landelijke politiek.

 • Concept SPvE De Duinwachter ter inzage

  4 december 2020

  Er zijn plannen voor nieuwe woningen op de hoek van de Van Alphenstraat en de Van Lennepweg. Dat is de locatie waar nu nog Auto Strijder is gevestigd. Het plan heet De Duinwachter. Auto Strijder wil het bedrijf verplaatsen en op deze plek woningbouw realiseren. Samen met ontwikkelaar ROW heeft Auto Strijder een plan uitgewerkt. Het ontwerp bestaat uit 2 appartementencomplexen met 108 woningen, waarvan 32 appartementen voor senioren en sociale functies.

 • December is ook een feestmaand voor inbrekers: maak het ze niet te makkelijk!

  1 december 2020

  Dit jaar zijn we meer thuis met de wintermaanden, maar het is natuurlijk nog steeds donker. Daar maken inbrekers handig gebruik van. Hoe veilig is uw huis? Doe de inbraakcheck.

 • Wethouder Verheij sluit symbolisch project Louis Davids Carre af

  1 december 2020

  Met het planten van een boom in een van de groenperken langs de Prinsesseweg heeft wethouder Ellen Verheij op 30 november 2020 het nieuwbouwproject Louis Davids Carre (LDC) op symbolische wijze afgesloten. Een belangrijke mijlpaal voor Zandvoort.

 • Zandvoort zegt ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen

  25 november 2020

  De gemeente Zandvoort zegt ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en sluit aan bij de internationale campagne ‘Orange the World’. Daarom kleurt het Raadhuis en het Van Fenemaplein tot 6 december  oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden is een vast onderdeel van Orange the World.

 • Decemberinkopen doen? Ga zoveel mogelijk in de ochtenden of doordeweeks

  25 november 2020

  Gaat u decemberinkopen doen in het dorp of omliggende steden? Veel winkels hebben de hele week al kortingen, het kan daardoor drukker zijn. Zoek daarom bij voorkeur een rustig moment uit om naar het dorp of een stad te gaan. Lees de tips.

 • Plastic Kingdom zet de Plastic Soep in de schijnwerpers

  20 november 2020

  Donderdag 19 november opende wethouder van Haeften het Plastic Kingdom, een statement tegen het roekeloze gebruik van plastic. Het kasteel van 2,5 meter hoog staat voor het museum op het Gasthuisplein in Zandvoort en is opgebouwd uit plastic zonder recycle code. Alle stukjes zijn door de jutters van Juttersgeluk de afgelopen jaren van het strand geraapt. Samen met kunstenaar Ap Esenbrink maakten zij dit verlichte, interactieve object.

 • Ondernemersprijs 2020 gaat naar alle ondernemers

  20 november 2020

  Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Een uitgelezen dag om de Zandvoortse ondernemers een hart onder de riem te steken na een bewogen jaar. Alle ondernemers in Zandvoort zijn gezamenlijk uitgeroepen tot ‘Ondernemers van het Jaar 2020’.

 • Maaike Pippel nieuwe gemeentesecretaris gemeente Zandvoort

  19 november 2020

  Maaike Pippel wordt vanaf 1 januari 2021 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Zandvoort. Zij is tot die tijd nog werkzaam voor de werkorganisatie HLTsamen als concernmanager bedrijfsvoering. Ook is zij loco gemeentesecretaris in de gemeenten Hillegom en Lisse. Maaike heeft in haar loopbaan ruime ervaring opgedaan met gemeentelijke organisatie en bestuur.

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder

  18 november 2020

  Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. Minister president Mark Rutte gaf in de persconferentie van 17 november aan dat we ons goed aan de maatregelen houden en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet.