Nieuwsoverzicht

 • 30 procent van de ondernemers uitbetaald

  23 april 2020

  Sinds 6 april staat de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) voor levensonderhoud online. Op 16 april zijn de eerste betalingen aan Zandvoortse ondernemers en zzp’ers gedaan. Tot en met 22 april is bijna een derde van de aanvragen afgehandeld en uitbetaald. 8 keer is een beroep gedaan op de regeling broodnood.

 • 10 tips voor Koningsdag in Zandvoort

  23 april 2020

  Koningsdag is dit jaar omgedoopt tot Woningsdag! Ondanks de coronacrisis willen we er samen toch een mooie dag van maken. In dit artikel geven we 10 tips om Koningsdag thuis te vieren.

 • Maatregelen corona verlengd

  22 april 2020

  Dinsdagavond 21 april heeft het kabinet de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verlengd en op enkele punten aangepast. Lees de samenvatting en de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 • Aangepaste werktijden Handhaving

  20 april 2020

  De handhavers van de gemeente werken nu op andere tijden. De meldkamer van Handhaving is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 23.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 21.15 uur. De handhavers zijn op deze tijden ook op straat aanwezig.

 • Proef brom(fiets)parkeren op Raadhuisplein en Grote Krocht

  20 april 2020

  Een aantal weken geleden heeft de gemeente als proef op verschillende plekken op het Raadhuisplein en de Grote Krocht vakken aangebracht voor het parkeren van (brom)fietsen. De eerste bevindingen van de proef zijn positief. Na de zomer wordt de proef geëvalueerd.

 • Eerste betalingen aan ondernemers en ZZP’ers gedaan

  17 april 2020

  Op 16 april zijn de eerste betalingen aan Zandvoortse ondernemers en zzp’ers gedaan. In totaal zijn er tot nu toe 427 digitale aanvragen ontvangen. De automatisch af te handelen aanvragen zijn al uitbetaald of worden de komende dagen uitbetaald. De meer complexere aanvragen die handmatig moeten worden verwerkt nemen meer tijd in beslag. Het merendeel van de aanvragen behoort tot de automatische categorie.

 • Meldpunt Zorg en Overlast GGD Kennemerland

  17 april 2020

  Bij het meldpunt Zorg en Overlast van GGD Kennemerland kunnen inwoners en instanties hun bezorgdheid kenbaar maken en melding doen als zij denken dat iemand (verplichte) zorg nodig heeft, maar dit zelf niet wil. Bijvoorbeeld als een inwoner verward gedrag vertoont, in een zwaar vervuilde woning leeft, of als iemand zware psychische problemen lijkt te hebben. De medewerkers van het meldpunt onderzoeken na een melding of er ondersteuning of zorg nodig is en wie deze ondersteuning of (verplichte) zorg kan bieden.

 • Kom dit weekend niet naar strand en duinen

  17 april 2020

  Dit weekend wordt het weer mooi weer. Toch verzoeken we u dringend zoveel mogelijk thuis te blijven en niet naar de stranden en duinen van Zandvoort en Bloemendaal te komen. Dit geldt voor iedereen: automobilisten, wandelaars, fietsers en motorrijders.

 • Wanneer mag je wel en wanneer niet met je hond of paard het strand op?

  15 april 2020

  Van 15 april tot 1 oktober mogen tussen 9.00 en 19.00 uur geen honden op het strand komen. Van 1 maart tot 1 oktober is het verboden om met een rij- of trekdier op het strand te komen.

 • Radiomarathon corona in Zandvoort 19 april

  14 april 2020

  Zondag 19 april luistert u tussen 9.00 en 21.00 uur naar een marathonuitzending van Haarlem105, NH Nieuws en ZFM Zandvoort op de radio. De zenders betuigen met interviews, optredens en reportages steun aan alle inwoners die worstelen met de coronacrisis. In Zandvoort vraagt ZFM speciale aandacht voor de Zandvoortse afdeling van het Rode Kruis.