Nieuwsoverzicht

 • Gemeente zet in op parkeren en bereikbaarheid; ruimte voor voetganger, fietser én automobilist

  26 augustus 2020

  De gemeente Zandvoort zet zich in voor het verbeteren van de parkeersituatie en de bereikbaarheid van Zandvoort en de regio. Naast doorstroming en woon- en werkverkeer is parkeren een belangrijk punt van aandacht. Uitgangspunt is dat er ruimte is voor zowel voetganger, fietser als automobilist en dat parkeerknelpunten opgepakt worden, waarbij het parkeerbeleid wel gastvrij blijft.

 • Deze week worden er weer zieke iepen verwijderd

  24 augustus 2020

  Deze week worden er weer 31 iepen verwijderd vanwege de iepziekte in de volgende straten: Celsiusstraat tegen over nummer 96, Mussenbroekstraat, Fahrenheitstraat, Theo Hilbertpad tussen Fahrenheitstraat en Flemingstraat, Louis Davidstraat (rond museum), Schoolplein (achter het museum), Cornelis Slegersstraat hoek Haarlemmerstraat en Curiestraat naast huisnummer 6.

 • Zieke iepen in centrum volgende week verwijderd

  19 augustus 2020

  Er wordt 1 iep gekapt in de Willemstraat, 2 iepen bij het Schoolplein en 3 iepen bij de voetgangersoversteek bij het HDMZ museum aan de kant van de Louis Davidsstraat. Deze bomen worden door Spaarnelanden in opdracht van gemeente Zandvoort volgende week gekapt om verspreiding van de iepziekte te voorkomen.

 • Corona-besmettingen in Zandvoort

  18 augustus 2020

  Uit cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal coronabesmettingen in Zandvoort vorige week is gestegen met 24 nieuwe gevallen. Een toename van 52% ten opzichte van de week daarvoor. In lijn met de landelijke ontwikkelingen gaat het vooral om jongeren.

 • Beeldenroute boulevard stopt vroegtijdig

  14 augustus 2020

  De beeldenroute aan de boulevard, een onderdeel van de tijdelijke maatregelen om de boulevard levendig te maken, gaat helaas vroegtijdig stoppen. In overleg met de kunstenares, Marlène Sjerps, heeft de gemeente dit besloten nadat er een beeld is gestolen en meerdere keren vernielingen hebben plaatsgevonden. Om verdere vernielingen te voorkomen worden de beelden op korte termijn weggehaald. Eerder zou de expositie tot eind dit jaar te zien zijn.

 • Overlast door groepen jongeren uit Amsterdam

  13 augustus 2020

  Woensdagavond 12 augustus is er onrust ontstaan op het strand ter hoogte van het centrum. Groepen jongeren uit Amsterdam zorgden hier voor overlast waarbij de politie stevig heeft moeten optreden. Burgemeester David Moolenburgh benadrukt dat dit gedrag niet wordt geaccepteerd.

 • Pilot clean teams gestart

  13 augustus 2020

  Woensdag 12 augustus is de gemeente gestart met een pilot om tijdens drukke stranddagen clean teams in te zetten. In samenwerking met Spaarnelanden gaan de teams op het strand zwerfafval opruimen en bezoekers bewust maken van hun ‘afvalgedrag’. Ook delen zij papieren afvalzakjes uit aan bezoekers die daar gebruik van willen maken.

 • Afval scheiden op het strand nu in stijl

  13 augustus 2020

  De resultaten van het experiment met afval scheiden op het strand zijn positief. Vorige zomer zijn vier afvaleilanden op het strand geplaatst met containers voor plastic, glas, papier en restafval. Om het afvaleiland naast strandpaviljoen Thalassa mooier te maken, is er een ontwerp gemaakt voor een hippe houten ombouw. Wethouder Raymond van Haeften: “We willen afval scheiden tot de norm maken. Niet alleen in huis, maar ook buitenshuis. Dat vraagt best wat van mensen.”

 • Nieuwe noodverordening regio Kennemerland van kracht

  12 augustus 2020

  De noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland met de nieuwe maatregelen om de bestrijding van het coronavirus tegen te gaan is sinds 10 augustus van kracht. Deze geldt ook voor de gemeente Zandvoort. Het gaat om landelijke maatregelen zoals onder andere een reserveringsplicht voor binnen én buiten voor de horeca.

 • Als expert meepraten over toekomst Zandvoort en Bentveld?

  12 augustus 2020

  Bent u expert en praat u graag mee over de toekomst van Zandvoort en Bentveld? Woont u in de gemeente Zandvoort en heeft u kennis van of ervaring met ruimtelijke ordening, economie, samenleving, duurzaamheid of mobiliteit? En, vindt u het leuk om 15 september mee te denken over de uitdagingen voor Zandvoort en Bentveld in de toekomst? Meldt u zich dan aan voor onze expertgroep Omgevingsvisie.