Nieuwsoverzicht

 • Grote groepen kan weer met 1,5 meter afstand

  2 juli 2020

  In veiligheidsregio Kennemerland geldt een nieuwe noodverordening. Het is vanaf 1 juli weer mogelijk om in grotere groepen samen te komen.

 • Plannen woningbouw op locatie Auto Strijder

  1 juli 2020

  De locatie waar Auto Strijder is gevestigd, op de hoek van de Van Alphenstraat en de Van Lennepweg, kan ruimte gaan bieden voor 108 woningen. De gemeenteraad is op 6 mei dit jaar akkoord gegaan met de startnotitie om te onderzoeken of het plan van de ontwikkelaar te realiseren is. Het plan heet De Duinwachter.

 • Installatie college

  1 juli 2020

  Op dinsdag 30 juni 2020 zijn de 3 wethouders voor de gemeente Zandvoort geïnstalleerd; Ellen Verheij-de Haas (VVD), Raymond van Haeften (D66) en Gert-Jan Bluijs (CDA). Het college van burgemeester en wethouders is hiermee compleet. Het college zal de resterende bestuursperiode uitvoering geven aan het coalitieakkoord ’Samen sterk door de crisis’.

 • Raymond van Haeften, nieuwe wethouder D66

  29 juni 2020

  De nieuwe wethouder namens D66 in Zandvoort wordt Raymond van Haeften. Van Haeften is wethouder geweest in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en kan direct aan de slag. Dinsdag 30 juni wordt Van Haeften aan de raad voorgesteld en tijdens die vergadering, naast Ellen Verheij en Gert-Jan Bluijs, voorgedragen.

 • Vanaf 1 juli: 1,5 meter blijft de norm

  25 juni 2020

  Premier Mark Rutte maakte woensdag 24 juni de versoepelingen van de coronamaatregelen bekend. In Nederland stappen we over van een situatie met een intelligente lockdown naar ruimte met regels.

 • Aanpassingen Huisvestings-verordening ter inzage

  24 juni 2020

  Het college van B&W heeft de concept wijzigingen in de ‘Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland/IJmond 2020: Zandvoort’ voorlopig vastgesteld (in de vergadering van 9 juni 2020). U kunt tot 6 augustus 2020 op de aanpassingen reageren.

 • Voorstel financiële maatregelen

  24 juni 2020

  Veel ondernemers worden hard getroffen door de coronacrisis. Er ligt nu een voorstel aan de raad voor om ondernemers daar waar mogelijk ook voor de langere termijn te ondersteunen.

 • Principe coalitieakkoord

  20 juni 2020

  Vrijdag 19 juni is er een principe coalitieakkoord bereikt voor de gemeente Zandvoort. De fractievoorzitters van VVD, CDA, D66, PvdA en GBZ hebben de afgelopen weken onder leiding van formateur Eric van der Burg gesprekken gevoerd over wat nodig is voor Zandvoort voor de resterende bestuursperiode 2018-2022.

 • Toiletten op campings open en versoepeling bezoekregeling verpleeghuizen

  15 juni 2020

  De toilet- en douchevoorzieningen op campings, kampeerterreinen en vakantieparken mogen vanaf 15 juni weer gebruikt worden. Alle coronavrije verpleeghuizen mogen vanaf 15 juni weer bezoek ontvangen.

 • Afvalscheidings-campagne 'Elke kilo telt'

  15 juni 2020

  Maandag 15 juni is de afvalscheidingscampagne ‘Elke kilo telt’ van de gemeente Zandvoort en Spaarnelanden gestart. Met deze campagne willen de gemeente en Spaarnelanden nog meer inwoners stimuleren hun afval te scheiden om zo de hoeveelheid restafval te verminderen. Want elke kilo telt.