Nieuwsoverzicht

 • Afval scheiden op het strand nu in stijl

  13 augustus 2020

  De resultaten van het experiment met afval scheiden op het strand zijn positief. Vorige zomer zijn vier afvaleilanden op het strand geplaatst met containers voor plastic, glas, papier en restafval. Om het afvaleiland naast strandpaviljoen Thalassa mooier te maken, is er een ontwerp gemaakt voor een hippe houten ombouw. Wethouder Raymond van Haeften: “We willen afval scheiden tot de norm maken. Niet alleen in huis, maar ook buitenshuis. Dat vraagt best wat van mensen.”

 • Nieuwe noodverordening regio Kennemerland van kracht

  12 augustus 2020

  De noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland met de nieuwe maatregelen om de bestrijding van het coronavirus tegen te gaan is sinds 10 augustus van kracht. Deze geldt ook voor de gemeente Zandvoort. Het gaat om landelijke maatregelen zoals onder andere een reserveringsplicht voor binnen én buiten voor de horeca.

 • Als expert meepraten over toekomst Zandvoort en Bentveld?

  12 augustus 2020

  Bent u expert en praat u graag mee over de toekomst van Zandvoort en Bentveld? Woont u in de gemeente Zandvoort en heeft u kennis van of ervaring met ruimtelijke ordening, economie, samenleving, duurzaamheid of mobiliteit? En, vindt u het leuk om 15 september mee te denken over de uitdagingen voor Zandvoort en Bentveld in de toekomst? Meldt u zich dan aan voor onze expertgroep Omgevingsvisie.

 • Rode vlag aan de Zandvoortse kust; volg de instructies

  11 augustus 2020

  Op zondag 9 en maandag 10 augustus is in Zandvoort de rode vlag gehesen. Bij een rode vlag is het verboden om in het water te gaan of te blijven. Burgemeester David Moolenburgh van de gemeente Zandvoort benadrukt de noodzaak om hierbij de instructies te volgen. ‘We zien helaas nog te vaak dat badgasten alle waarschuwingen en instructies aan hun laars lappen’.

 • 26 zieke iepen worden verwijderd

  10 augustus 2020

  Spaarnelanden gaat deze week en volgende week 26 zieke iepen verwijderen. De bomen zijn getroffen door de iepziekte. Het gaat om iepen in de Voltastraat, Kamerlingh Onnesstraat, Keesomstraat, Flemingstraat, Lorentzstraat, Celsiusstraat, Julianaweg en Haarlemmerstraat.

 • Dagje naar het strand? Plan uw reis zorgvuldig!

  9 augustus 2020

  Bent u van plan een bezoek te brengen aan Zandvoort? Houd rekening met drukte. Plan uw reis vooraf en kijk of het niet te druk is op de wegen of in de trein. Op het Twitteraccount van de gemeente vindt u actuele informatie over de verkeersomstandigheden. De situatie op het strand zelf kunt u bekijken via een aantal webcams. Vergeet geen water mee te nemen voor het geval uw reis wat langer duurt! Eenmaal in Zandvoort vragen wij u de RIVM-richtlijnen te hanteren, waaronder 1,5 meter afstand te houden. Laat geen afval achter en wees anderen niet tot last.

 • Opnieuw drukte verwacht, vooral aan de kust

  6 augustus 2020

  Door het warme weer verwacht Veiligheidsregio Kennemerland opnieuw veel drukte aan de stranden, maar ook in natuurgebieden en bij andere trekpleisters. Houd er rekening mee dat gemeenten en politie bij grote drukte of volle parkeerterreinen de toegangswegen kunnen afsluiten. Check dus vooraf de actuele verkeerssituatie en drukte op locatie.

 • Afsluiting toegangswegen richting Zandvoort

  3 augustus 2020

  Het warme weer van afgelopen vrijdag trok veel bezoekers naar Zandvoort. Een landelijke oproep is gedaan om niet meer met de auto naar Zandvoort te komen. Helaas heeft dit niet voorkomen dat de aanloop zeer groot bleef. Gemeente en politie hebben besloten de toegangswegen rond 14.00 uur te sluiten.

 • Terug naar huis? Zorg voor voldoende water

  31 juli 2020

  Het is druk in Zandvoort. Hierdoor is het lastig om 1,5 meter afstand te houden waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan. Houd rekening met een langere terugreis. Ook kan het erg druk worden op het NS-station en in de trein. Zorg voor voldoende water en volg voor ieders veiligheid de aanwijzingen van de verkeersregelaars en de tekstborden op.

 • Strandbezoekers welkom, maar houd de regels in acht

  30 juli 2020

  Plan uw reis vooraf en kijk of het niet te druk is op de wegen of in de trein. Wij verzoeken u om de RIVM-richtlijnen te hanteren, waaronder 1,5 meter afstand te houden. Laat geen afval achter en wees anderen niet tot last. Zo houden we met elkaar Zandvoort mooi, schoon en veilig!