Nieuwsoverzicht

 • Tweede meting over gevolgen corona voor 7 gemeenten

  17 december 2020

  De gemeenten Zandvoort, Beverwijk, Bloemendaal, Heemstede, Velsen, Haarlem en nu ook Heemskerk van de regio Kennemerland hebben voor de tweede keer de cijfers over de regionale gevolgen van de coronacrisis verzameld in de tweede Regionale Corona Impact Monitor. De cijfers over diverse beleidsvelden, zoals de woningmarkt, de economie, het gebruik van de noodmaatregelen voor inkomensondersteuning en de sociaal maatschappelijke gevolgen zijn in het rapport te vinden.

 • Informatie over noodopvang kinderen

  17 december 2020

  Scholen en kinderopvangorganisaties in Haarlem zijn van 16 december 2020 tot en met in ieder geval 17 januari fysiek gesloten. Scholen organiseren onderwijs op afstand in deze periode. Ouders met een cruciaal beroep kunnen, wanneer zij zelf geen opvang in hun eigen netwerk hebben, terecht bij de kinderopvang en de scholen binnen de reguliere openingstijden van deze organisaties voor noodopvang.

 • Zandvoort gaat vol gas voor de Formule 1!

  17 december 2020

  Nederland staat aan de vooravond van de terugkeer van de Dutch Grand Prix Formule 1 op circuit Zandvoort. Een Formule 1 evenement biedt enorme sportieve en economische kansen voor Zandvoort en de regio.

 • Ook een poster en stickers met Ik hou afstand van jou?

  17 december 2020

  In de huis-aan-huisbladen in de regio Kennemerland zit deze week een opvallende poster met de boodschap Ik hou afstand van jou. Deze kan iedereen op hun raam plakken om de visite op een vriendelijke manier te herinneren aan de coronaregels.

 • Wat kan er nog wel bij winkels en eetgelegenheden?

  16 december 2020

  De winkels en eet- en drinkgelegenheden zijn tot 19 januari gesloten. Wat kan er nu nog wel?

 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

  14 december 2020

  Minister-president Mark Rutte maakte 14 december 2020 in een toespraak bekend dat Nederland in de strengste lockdown tot nu toe gaat. De lockdown gaat in vanaf dinsdag 15 december tot ten minste 19 januari 2021. Om de zorg toegankelijk te houden, moet het kabinet ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken.

 • Geslaagde netwerkbijeenkomst met partners sociaal domein

  9 december 2020

  Maandagavond 7 december vond de eerste (online) netwerkbijeenkomst plaats, met alle partners werkzaam binnen het sociaal domein. Zandvoort Nieuw Noord stond daarbij centraal. Wie doet wat in Zandvoort Nieuw Noord en kunnen we ervaringen delen, verbinding houden en nog beter samenwerken, ook in deze corona-tijd.

 • Burgemeester Niek Meijer Vrijwilligersprijs 2020 voor alle Zandvoortse vrijwilligers

  8 december 2020

  Op dinsdag 8 december is de jaarlijkse Burgemeester Niek Meijer Vrijwilligersprijs uitgereikt. Dit jaar gaat de prijs naar alle vrijwilligers in Zandvoort voor hun uitzonderlijke bijdrage in deze moeilijke tijd. De wisseltrofee werd in ontvangst genomen door Hella Wanders van welzijnsorganisatie Pluspunt, in aanwezigheid van voormalig burgemeester Niek Meijer, burgemeester David Moolenburgh en wethouder Raymond van Haeften.

 • Jaarlijks jeugddebat op vrijdag 11 december 2020

  8 december 2020

  De jeugdraad van Zandvoort debatteert vrijdag 11 december om 10.30 uur, dit jaar digitaal. Het debat is de afsluiting van het jaarlijks terugkerende project Jeugd en Politiek. Alle Zandvoortse scholen doen mee aan dit project voor leerlingen uit groep 8. De bedoeling van het project is om kinderen op een interactieve manier te betrekken bij de lokale -en landelijke politiek.

 • Concept SPvE De Duinwachter ter inzage

  4 december 2020

  Er zijn plannen voor nieuwe woningen op de hoek van de Van Alphenstraat en de Van Lennepweg. Dat is de locatie waar nu nog Auto Strijder is gevestigd. Het plan heet De Duinwachter. Auto Strijder wil het bedrijf verplaatsen en op deze plek woningbouw realiseren. Samen met ontwikkelaar ROW heeft Auto Strijder een plan uitgewerkt. Het ontwerp bestaat uit 2 appartementencomplexen met 108 woningen, waarvan 32 appartementen voor senioren en sociale functies.