Nieuwsoverzicht

 • Inwoners van Zandvoort willen een burgemeester met visie

  22 februari 2019

  Inwoners vinden het belangrijk dat de nieuwe burgemeester een visie heeft over waar de gemeente Zandvoort in de toekomst naar toe moet. Dat blijkt uit de enquête die de gemeenteraad heeft gehouden van 5 tot en met 14 februari 2019 onder de inwoners van de gemeente Zandvoort. Bijna 40 procent van de respondenten vond dat de belangrijkste voorwaarde.

 • Denk mee over de nieuwe burgemeester!

  13 februari 2019

  In maart 2019 start de werving voor een nieuwe burgemeester. Onze huidige burgemeester, Niek Meijer, heeft besloten om zich niet beschikbaar te stellen voor een derde termijn. De commissaris van de Koning heeft de fractievoorzitters van de gemeenteraad meegedeeld dat de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester kan starten. In de raadsvergadering van 26 februari wordt de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld.

 • Communicatieonderzoek

  13 februari 2019

  Tweeduizend inwoners van Zandvoort hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan het communicatieonderzoek. Omdat er steeds meer mogelijkheden zijn om in contact te staan met inwoners, onderzoekt de gemeente haar manier van communiceren met de bewoners van Zandvoort en Bentveld. Wat doen we goed? En wat kan beter?

 • Kabinet bereid om medewerking te verlenen aan Grand Prix Nederland

  5 februari 2019

  Minister Bruno Bruins laat weten dat het kabinet zijn medewerking wil verlenen aan een Grand Prix op Circuit Zandvoort. Daarnaast heeft hij ook gezegd geen financiële steun te geven. Het kabinet is van mening dat het bedrijfsleven hiervoor moet worden aangesproken.

 • Wethouder Berendsen plaatst 1e zelf persende afvalbak op Kerkplein

  4 februari 2019

  De gemeente Zandvoort gaat 60 afvalbakken vervangen door zelf persende afvalbakken. Mede op basis van positieve ervaringen met deze afvalbakken op het Stationsplein. In de nieuwe elektronische afvalbak past 3 keer meer afval dan in een gewone afvalbak met dezelfde inhoud.

 • Feestelijke afsluiting eerste burgerinitiatief

  1 februari 2019

  Het eerste officiële burgerinitiatief "Hekken tegen Herten" is ingewilligd. Een bijzonder moment dat burgemeester Niek Meijer graag wilde vieren met de initiatiefnemers en Waternet. Dat deed hij op donderdag 31 januari bij het hek zelf.

 • Inloopbijeenkomst concept schetsontwerp boulevard Zandvoort 13 februari

  31 januari 2019

  Woensdag 13 februari a.s. is er een vervolgbijeenkomst over de geplande herinrichting van de boulevard. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente het concept schetsontwerp van de boulevard Paulus Loot en De Favauge. Graag gaan we deze avond op basis van het schetsontwerp met u in gesprek en horen wij wat u vindt van het ontwerp.

 • Winnende lotnummers kerstbomenactie bekend

  23 januari 2019

  De winnende lotnummers van de kerstbomenactie zijn: Geel: 29, 116, 181 Oranje: 306, 312, 937, 988 Roze: 441, 465, 485, 515, 622, 663, 727, 755, 759, 942, 970, 987

 • Vernieuwde website voor gemeentebelastingen

  21 januari 2019

  De website gbkz.nl is vernieuwd. De nieuwe website is toegankelijker, veiliger en klantvriendelijker. Daarnaast ziet de site er een stuk moderner en rustiger uit. Bij Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid (GBKZ) kunnen inwoners van de gemeenten Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort terecht voor hun belastingzaken.

 • Resultaten asbestonderzoek speelplaats Oranje Nassauschool

  18 januari 2019

  De gemeente heeft recent nader bodemonderzoek laten uitvoeren naar de mogelijke aanwezigheid van asbest op het schoolplein van de Oranje Nassauschool. Op onverhard terrein achter de school heeft een leerling twee stukjes asbesthoudend plaatmateriaal gevonden.