Nieuwsoverzicht

 • Nieuwe duurzame bewegwijzering voor bezoekers van Zandvoort

  19 september 2019

  ‘Waar is het strand? Waar zijn de winkels?’ Voor bezoekers van Zandvoort was dit vaak niet duidelijk. Om de vele badgasten toch de weg te kunnen wijzen ontstond er uit verschillende initiatieven een wildgroei aan borden in diverse kleuren en formaten. Dit oogde erg rommelig en bleek bovendien niet bij te dragen aan het verduidelijken van de looproutes. Gemeente Zandvoort besloot toen in overleg met vertegenwoordigers van Ondernemers Belangen Zandvoort (OBZ) om een nieuwe, duurzame en uniforme voetgangersbewegwijzering aan te leggen.

 • Kennisgeving actieplan geluid

  19 september 2019

  Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken bekend dat zij in hun vergadering van 27 augustus 2019 een ‘ontwerp-actieplan geluid’ hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 11.12 Wet milieubeheer. Het plan ligt sinds 12 september 2019 gedurende zes weken ter inzage.

 • Raadsvergadering vrijdag 13 september om 15.00 uur rechtstreeks te volgen

  13 september 2019

  Het afscheid van Niek Meijer in de raadsvergadering om 15.00 uur is live te volgen. Vanavond nemen de burgemeester en zijn vrouw afscheid van alle Zandvoorters in Nieuw Unicum aan de Zandvoortselaan 165, van 17.00 uur tot 19.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om persoonlijk afscheid van hem en Janny te nemen.

 • Aanmelden evenement regionale evenementenkalender

  12 september 2019

  Organiseert u een evenement? Dan moet u dit aanmelden in het jaar voorafgaand aan het evenement. Een evenement in 2020 meldt u aan voor 21 oktober 2019.

 • Betere bereikbaarheid Zandvoort per trein in zomermaanden en bij grote evenementen

  12 september 2019

  Woensdag 11 september is er overeenstemming bereikt met de betrokken partijen om gezamenlijk eenmalig € 7 miljoen (inclusief BTW) te investeren in een betere bereikbaarheid van Zandvoort. Hiermee wordt Zandvoort beter bereikbaar op drukke stranddagen en bij grote evenementen zoals de Grand Prix in mei 2020.

 • Uitnodiging kennismaking met de heer David Moolenburgh

  12 september 2019

  De kennismakingsbijeenkomst wordt gehouden op donderdag 19 september 2019 in de Paddockclub van het Circuit Zandvoort. Vanaf 20.30 uur bent u welkom om de heer Moolenburgh en zijn echtgenote de hand te schudden.

 • Maandelijks spreekuur energiebesparing van start

  6 september 2019

  Donderdag 12 september 2019 start de gemeente Zandvoort met een maandelijks spreekuur over energiebesparing. Van 17.00 tot 20.00 uur kunt u terecht met al uw vragen over het energiezuiniger maken van uw woning. Daarmee kunt u flink besparen op uw maandelijkse energierekening! Wilt u meer weten over isolatie, zonnepanelen, duurzaam verbouwen of subsidies? De onafhankelijke en deskundige adviseur van het Duurzaam Bouwloket zit voor u klaar in het gemeentehuis!

 • Experiment met afval scheiden op strand Zandvoort

  5 september 2019

  Bezoekers kunnen op het strand van Zandvoort nu hun afval gescheiden weggooien. Spaarnelanden, die in opdracht van de gemeente Zandvoort het dagelijks beheer en onderhoud uitvoert, heeft hiervoor de handen ineen geslagen met de strandpaviljoens Thalassa en Ahoi. Samen met KIMO (organisatie die strijdt tegen vervuiling van de Noordzee) en Nederland Schoon is een experiment opgezet om afval gescheiden in te zamelen op het strand.

 • Uitnodiging afscheidsreceptie burgemeester Niek Meijer

  4 september 2019

  Op vrijdag 13 september 2019 wordt van 17.00 uur tot 19.30 uur voor Niek Meijer een afscheidsreceptie gehouden in Nieuw Unicum, Zandvoortselaan 165, 2042 XK in Zandvoort.

 • Reageer op het nieuwe ventbeleid

  30 augustus 2019

  Op het Zandvoortse strand worden al tientallen jaren vis, ijs en snacks verkocht. Dit heet venten. Voor venten op het strand gelden regels die in een ventbeleid vastliggen. Het ventbeleid is door de gemeente aangepast aan de Europese en landelijke wetgeving. Het nieuwe conceptbeleid is vrijgegeven voor inspraak. U kunt uw mening geven op het nieuwe beleid tot en met 3 oktober 2019.