Veelgestelde vragen

Hoeveel draagt de gemeente financieel bij aan het evenement?

Een Formule 1 evenement biedt enorme kansen voor Nederland, de Metropoolregio Amsterdam en Zandvoort op sport- en economisch gebied. Daarom investeert de gemeente een budget van ongeveer 4,8 miljoen euro over de periode 2019-2023. De bijdrage is voor:

 • Tijdelijke uitbreiding van personeel binnen de gemeente om de ontvangst van dit evenement goed, veilig en plezierig te laten verlopen
 • Verbeteren van de bereikbaarheid van Zandvoort en het circuit
 • Mogelijk maken van maximaal economisch rendement voor inwoners en ondernemers in Zandvoort.

Wanneer is de Dutch Grand Prix Zandvoort?

De Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort vindt plaats van 3 - 5 september 2021. Kijk op de website van de Dutch Grand Prix, voor de meest actuele informatie over de tickets en programmering. De Dutch Grand Prix vindt in ieder geval 3 keer plaats in Zandvoort. De data in 2022 en 2023 zijn nog niet bekend.

Wanneer de Dutch Grand Prix Zandvoort plaatsvindt, worden er naast de Formule 1-race ook allerlei race-activiteiten en muziekoptredens georganiseerd. De stichting Zandvoort Beyond organiseert samen met lokale ondernemers en initiatiefnemers onder de naam ‘Zandvoort Beyond, beach for racing’ voorafgaand aan en tijdens het race-weekend ook allerlei evenementen op het gebied van muziek, entertainment, duurzaamheid, kunst en cultuur en activiteiten voor kinderen. Deze side events vinden plaats in Zandvoort en mogelijk in de omliggende gemeenten.

Waarom heeft het FOM Zandvoort gekozen voor de Formule 1?

Het FOM is altijd op zoek naar aansprekende locaties voor de Grand Prix. Het FOM kiest voor Zandvoort omdat hier het circuit ligt waar een grootschalig evenement als de Formule 1 georganiseerd kan worden. Het FOM vindt Zandvoort een aansprekende locatie door haar rijke racegeschiedenis. Ook is het circuit gelegen aan de kust, dichtbij de internationale stad Amsterdam en Schiphol. Daarnaast biedt de omgeving voldoende hotelcapaciteit voor de organisatie en de te verwachten fans.

Krijgen Zandvoorters korting op of voorrang bij de ticketverkoop?

De verkoop van tickets is in handen van de Dutch Grand Prix. Er is hierbij geen sprake van voorrang of korting voor Zandvoorters.

Waar kan ik tickets bestellen voor de Dutch Grand Prix?

De verkoop van tickets is in handen van de Dutch Grand Prix. Kijk op de website van de Dutch Grand Prix, voor de meest actuele informatie over de tickets, programmering en nieuw te plannen race. Op de website van de organisator van de Dutch Grand Prix vindt u alle informatie over en prijzen van tickets.

Mag het logo en de naam van Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix rechtenvrij gebruiken worden?

Er zijn strikte regels over gebruik van logo’s, beeldmateriaal, copyright etc. Het gebruik hiervan is zonder toestemming niet toegestaan. De rechten kunnen liggen bij de Formula One Management Group, bij de Federation Internationale de l'Automobile of bij de Dutch Grand Prix B.V. gebruik daarom nooit zonder toestemming merknamen, beeldmerk of afbeeldingen van bijvoorbeeld coureurs of automerken. Zelfs een term als ‘Grand Prix’ is door de FOM vastgelegd als intellectueel eigendom.

Hoe mag ik in mijn communicatie-uitingen of op producten wel refereren aan het F1 race-evenement?

Zonder het voorbeeld te zien, is het lastig een juridisch juist oordeel te geven over wat iemand wel of niet aan beelden en teksten mag gebruiken. Over iets als ‘Zandvoortse race bolletjes’ zal niemand moeilijk doen. Het is de verantwoordelijkheid van elke ondernemer om juridisch juist te handelen, maar twijfelt u of heeft u vragen, stuur dan een mail naar formule1@zandvoort.nl. Dan proberen wij u te helpen.

Wie is verantwoordelijk voor het mobiliteitsplan?

DGP is als organisator (en dus vergunningaanvrager) verantwoordelijk voor het opstellen en het uitvoeren van het mobiliteitsplan. Het mobiliteitsplan maakt onderdeel uit van de totale evenementenvergunning aanvraag voor de DGP. De gemeente Zandvoort is als vergunningverlener verantwoordelijk voor de toetsing en het toezicht op de juiste uitvoering van het mobiliteitsplan. Voor de toetsing vraagt de gemeente advies aan haar (hulp)diensten, (spoor)wegbeheerders en voor dit evenement ook aan de buurgemeenten en de provincie Noord-Holland en Zuid-Holland. In de uitvoering blijven de wegbeheerders van de betrokken gemeenten en provincies verantwoordelijk voor het verkeer in haar gebied.

Op welke momenten treden de verkeersmaatregelen in werking? 

De meeste verkeersmaatregelen starten op donderdag 2 september 00:01 uur en eindigen op maandag 6 september om 5:00 uur. In de week daarvoor worden er al enkele voorbereidende werkzaamheden getroffen en worden er een aantal parkeerterreinen beschikbaar gesteld aan DGP. 
In dit nieuwsbericht wordt er verder ingegaan op de verkeersmaatregelen en de daarbij horende ringenstructuur. 

Is in het mobiliteitsplan rekening gehouden met de side events van Zandvoort Beyond?

Ja, het mobiliteitsplan van DGP en de daarbij horende verkeersmaatregelen zijn afgestemd op de plannen van Zandvoort Beyond. 

Kunnen taxicentrales hun werk blijven doen in Zandvoort?

Zandvoortse taxicentrales blijven werkzaam tijdens de Dutch Grand Prix (3-5 september 2021). De exacte verdeling van de doorlaatbewijzen wordt op dit moment nog uitgewerkt. Taxi’s van buiten Zandvoort hebben geen toegang tot Zandvoort.

Kunnen leveranciers tijdens het F1 weekend Zandvoort bereiken?

Leveranciers kunnen Zandvoort in, ook tijdens het evenement. Het leveren van versproducten blijft mogelijk. We adviseren wel om gebruik te maken van slimme bevoorrading, waar mogelijk buiten het evenementenweekend om. Waar dat niet kan geldt het advies om zoveel mogelijk te leveren buiten de in-en uitstroomtijden. Reis voor 08.00 uur, tussen 12.00 en 16.00 uur of na 20.00 uur. 

Kunnen bezoekers van Zandvoort die niet de Dutch Grand Prix bezoeken wel het dorp in?

Bezoekers zonder toegangskaartje voor de Dutch Grand Prix kunnen wel met de trein, bus, (brom-)fiets of wandelend, maar niet met de auto of motor Zandvoort in van 2 tot en met 5 september 2021. Geadviseerd wordt zo veel mogelijk buiten de in-en uitstroom van de bezoekers van de Dutch Grand Prix te reizen en zo drukte en vertraging te vermijden.

Kan ik tijdens het Formule 1 weekend mijn strandhuisje bereiken?

Ja, dat is mogelijk. Wel worden strandafgangen afgesloten vanwege het tijdelijk busstation (Boulevard Barnaart) en worden strandhuisjeseigenaren met parkeervergunningen verzocht om hun auto elders in Zandvoort te parkeren. De houders van een toeristenparkeervergunning kunnen een aanvraag doen voor een doorlaatbewijs en een tijdelijke parkeervergunning die geldig is in heel Zandvoort (exclusief Bentveld). Het advies voor dat weekend is om met het OV of per fiets te komen omdat er beperkt parkeerplaatsen beschikbaar zijn. 

Kan ik tijdens het Formule 1 weekend mijn camping/bungalowpark/hotel/AirBnB-verblijf bereiken en daar ook parkeren?

Ja dit kan, indien uw accommodatie beschikt over parkeermogelijkheden op eigen terrein.  Doorlaatbewijzen worden via de accommodaties beschikbaar gesteld. De accommodaties ontvangen de doorlaatbewijzen vanuit de gemeente Zandvoort in samenwerking met de DGP.
Voorbeeld: Als een accommodatie 6 vergunningen heeft, ontvangt deze accommodatie automatisch 6 doorlaatbewijzen. 
 

Ik heb een vakantiehuis in Zandvoort, kan ik deze bereiken tijdens het Formule 1 weekend? 

Als u in het bezit bent van een parkeervergunning of op eigen terrein kunt parkeren, dan komt u in aanmerking voor een doorlaatbewijs.

Blijft het centrum van Zandvoort en de strandpaviljoens voor bezoekers van buitenaf toegankelijk?

Het centrum van Zandvoort en de strandpaviljoens blijven gedurende het evenement bereikbaar. Zo blijven de winkels en de horecagelegenheden altijd bereikbaar voor bezoekers. Bezoekers of horecagasten kunnen met de trein, bus, (brom-)fiets of wandelend Zandvoort bezoeken, maar kunnen niet met de auto of motor Zandvoort in van 2 tot en met 5 september 2021.

Kan ik van Zandvoort naar Bloemendaal aan Zee?

Nee, vanaf woensdag 20.00 uur tot en met maandag 05.00 uur is doorgaand autoverkeer niet mogelijk. Ook voor fietsers en voetgangers is Boulevard Barnaart afgesloten en is geen doorgaand verkeer over de boulevard mogelijk. Buslijn 81 kan op donderdag nog wel gebruik maken van Boulevard Barnaart. Van vrijdag tot en met zondag rijdt buslijn 81 tot bushalte ‘De Lakens’. 

Kan ik met de auto naar het strand of naar het dorp tijdens het Formule 1 weekend?

Nee, Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn het gehele weekend gesloten voor auto’s en motors zonder doorlaatbewijs.

Hoe gaan we om met ‘eigenwijze’ automobilisten en motorrijders (met of zonder ticket) die toch denken Zandvoort in te kunnen?

De DGP zal op meerdere momenten informatie delen met tickethouders over hun reis naar het circuit. Denk bijvoorbeeld aan advies over de routes. Bovendien moeten tickethouders die met auto/motor willen komen vooraf een plek reserveren op een van de beschikbare P+Ride of P+Bike locaties. Op de route naar Zandvoort/Bloemendaal aan Zee zijn enkele controleposten. Verkeersregelaars houden toezicht op de naleving van de wegafsluitingen.

Hoe zit het met de toegankelijkheid in de dagen/weken vóór het evenement?

Er is ongeveer 10 dagen voorafgaand aan de race een side event programmering gepland. Details over de invulling hiervan volgen nog, maar de boulevard en aangrenzende horeca blijven bereikbaar. De op- en afbouw van de Dutch Grand Prix zelf en bijbehorende evenementen hebben mogelijk impact op het aantal beschikbare parkeerplaatsen. De gemeente Zandvoort is in nauw overleg met de organisatie van Dutch Grand Prix en de stichting Zandvoort Beyond om de last hiervan zo veel mogelijk te beperken.

Wanneer wordt het evenement op- en afgebouwd?

Begin augustus wordt op het circuit gestart met de voorbereidingen. In de periode kort voor de Dutch Grand Prix vindt de opbouw van de maatregelen voor het evenement op de overige locaties in Zandvoort plaats. De exacte tijden zijn afhankelijk van locatie en van de noodzakelijke bouwwerkzaamheden. Alle werkzaamheden zijn zo ingericht dat het normale leven zo veel als mogelijk kan doorgaan. De DGP blokkeert geen op- en afgangen naar het strand, laad- en losplekken, calamiteitenroutes of nooddeuren.

Welke bussen rijden er tijdens het Formule 1 weekend?

Gedurende de periode van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september rijdt buslijn 81 niet verder dan halte ‘De Lakens’ in Bloemendaal aan Zee. De haltes van lijn 81 in Zandvoort Noord komen hiermee te vervallen. Voor reizigers uit Zandvoort-Noord die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer rijdt er tussen 11.00 en 16.00 uur een belbus. Meer informatie over het aanmelden voor deze belbus volgt op een later moment. Tijdens de in- en uitstroom van de bezoekers rijdt vanaf station Haarlem buslijn 33 meerdere keren per uur rechtstreeks naar de bushalte ‘De Lakens’. Deze buslijn is alleen toegankelijk voor bezoekers van het circuit met een speciaal OV-ticket.

Buslijn 80 rijdt via de evenementenroute zoals vaker in Zandvoort bij evenementen wordt toegepast. De bus stopt in het centrum alleen op het Thorbeckeplein. Beide lijnen rijden ieder kwartier.

Op reguliere zomerse dagen wordt ook buslijn 84 gereden, deze rijdt dan dezelfde route richting Zandvoort als buslijn 81. Gedurende het Formule 1 weekend wordt deze lijn niet ingezet. Op vrijdag, zaterdag en zondag rijden er twaalf treinen per uur van en naar Zandvoort. 

Voor actuele reisinformatie verwijzen wij u door naar www.OV9292.nl of www.connexxion.nl

Is het mogelijk om gebruik te maken van een eigen touringcar richting Zandvoort?

Dit is mogelijk; let wel op dat hier een aanvraag voor moet worden gedaan bij de Dutch Grand Prix Organisatie. Alleen op deze manier krijgt een touringcar een doorlaatbewijs. Touringcars zonder doorlaatbewijzen worden niet toegelaten in Zandvoort.

Kunnen ondernemers gebruik maken van alternatieve vervoersmiddelen (tuk tuk’s, elektrische step, skelters) tijdens het evenement?

De gemeente heeft besloten geen alternatieve vervoersmiddelen toe te staan voor ondernemers tijdens het evenement. Door de verwachte drukte zouden dergelijke vervoersmiddelen de veiligheid en de bereikbaarheid van Zandvoort in het geding kunnen brengen.

Blijft Nationaal Park Zuid-Kennemerland open?

Het duingebied ten zuiden van de Zeeweg en ten noorden van het treinspoor naar Zandvoort gaat tijdens het evenement dicht. De overige gebieden in het nationaal park worden niet afgesloten, maar zijn op sommige locaties beperkter toegankelijk met de fiets.

Kan ik als mindervalide de DGP bezoeken?

Op www.dutchgp.com kun u meer informatie vinden over hoe u als mindervalide de DGP kunt bezoeken. Als u hierover nog aanvullende informatie wenst te ontvangen kunt u het beste contact opnemen met info@dutchgp.com.
Binnen de gemeente Zandvoort blijft een beperkt aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar voor haar inwoners en bezitters van een geldende parkeervergunning.
De DGP heeft 75 parkeerplekken beschikbaar op Boulevard Barnaart 7, dichtbij Gate 2 van het circuit. Deze parkeerplekken zijn voor bezoekers die een mindervalide DGP-toegangsticket gekocht hebben. Zij volgen dezelfde route als Hospitality parking. Op dit moment wordt, in samenwerking met NRPU (No Restrictions Party Unlimited) en HandicapNL een all-in concept ontwikkeld om DGP een meer inclusief evenement te maken. Hierdoor is het ook mogelijk meer mensen met een beperking te faciliteren. 

Blijft de begraafplaats in Zandvoort open voor begrafenissen?

De begraafplaats blijft open voor begrafenissen. Voor uw eigen gemoedsrust is het echter aan te raden om de bijbehorende plechtigheden buiten Zandvoort te organiseren tijdens het raceweekend. Als u het toch in Zandvoort wilt organiseren, is het aan te raden om rekening te houden met de in- en uitlooptijden van het evenement.

Blijft Zandvoort Noord bereikbaar?

Ja, Zandvoort Noord blijft bereikbaar. Wandelend, fietsend of met de trein kunt u Zandvoort Noord bereiken. Inwoners van Zandvoort Noord kunnen in het raceweekend ook met de auto de wijk in en uit. Hierbij geldt het dringende advies om te reizen buiten de in- en uitstroom van de DGP.

Kan het inzamelen van afval doorgang vinden?

Voor de vuilnisophaal geldt in principe hetzelfde als voor nood- en hulpdiensten. In de plannen is hier dus rekening mee gehouden, zodat afval kan worden ingezameld door Spaarnelanden. Raadpleeg Spaarnelanden.nl voor actuele informatie.

Welke maatregelen worden er getroffen om de overlast in de buurgemeenten Haarlem, Bloemendaal en Heemstede te beperken? 

Delen van de buurgemeenten vallen binnen de derde ring van het mobiliteitsplan van DGP. Dit omvat Bentveld en delen van Aerdenhout, Overveen, Ramplaankwartier en het gebied rondom de Zijlweg in Haarlem. De toegang tot deze ring wordt van donderdagavond 2 september 23:00 uur tot zondagmiddag 5 september 15:00 uur beperkt tot bezitters van een doorlaatbewijs om verkeers- en parkeeroverlast te voorkomen. De inwoners en ondernemers in deze derde ring krijgen eind augustus op (huis)adres doorlaatbewijzen toegestuurd.

De vierde ring van het mobiliteitsplan van DGP bestaat uit wegafsluitingen op toegangswegen naar de derde ring zoals de Julianalaan in Haarlem en Lankhorstlaan in Heemstede om verkeer richting Zandvoort te weren. Deze wegafsluitingen zijn alleen actief tijdens de instroom van de bezoekers van DGP. Bestemmingsverkeer kan via een omleidingsroute wel de bestemming bereiken.

Kan ik mijn huis in Zandvoort met de auto bereiken tijdens het Formule 1 weekend? En kunnen mijn gasten op bezoek komen?

Parkeren blijft mogelijk voor bewoners en ondernemers met parkeermogelijkheden op eigen erf of parkeervergunningen. Alle bewoners/ondernemers met een parkeervergunning kunnen tijdens de Formule 1 in heel Zandvoort (met uitzondering van Bentveld) parkeren. Bezoekersvergunningen (‘voor 3-uur’ en ‘op saldo’)  zijn tijdens het weekend niet geldig. Parkeren zal soms iets verder van uw woning af zijn. 

Als u in het bezit bent van een parkeervergunning of op eigen terrein kunt parkeren, dan komt u in aanmerking voor een doorlaatbewijs. Bezoekers van bewoners en ondernemers krijgen geen doorlaatbewijs en kunnen geen gebruik maken van een bezoekersparkeervergunning. Het is wel aan te raden om alvast na te denken over andere vormen van vervoer anders dan de auto. U kunt hierbij denken aan de trein (deze rijden 12 keer per uur per richting), de bus of om die dag(en) de fiets te gebruiken. 

Wat doet de DGP / de gemeente om het grote aantal fietsers in goede banen te leiden?

In en rondom Zandvoort is er tijdens en rondom het evenement sprake van een aanzienlijke fietsers- en voetgangersstroom van bezoekers. In het kader van een optimale benutting van de beschikbare openbare ruimte worden op meerdere plaatsen in Zandvoort tijdelijke parkeervoorzieningen voor fietsen, snorfietsen en bromfietsen ingericht.
Ook wordt op diverse wegen dynamisch éénrichtingsverkeer ingesteld waardoor autoverkeer alleen in dezelfde richting rijdt als het fietsverkeer. 's Morgens richting het circuit en 's middags/avonds in de tegenovergestelde richting.
Gelet op de grote hoeveelheid aanwezige bezoekers en het garanderen van de bereikbaarheid van hulpdiensten is het ongewenst en dus niet toegestaan om fietsen, snorfietsen en bromfietsen te stallen / parkeren buiten de daarvoor ingerichte voorzieningen.
Door de Dutch Grand Prix organisatie worden op alle invalswegen (fiets)verkeersborden geplaatst waarin het fietsparkeerverbod kenbaar wordt gemaakt. Deze borden worden herhaald op locaties waar hoge dichtheden voetgangers op de voetpaden worden verwacht en daarmee de kans op onveilige situaties het meest groot is.

Waarom is zo’n groot gebied gekozen met beperkingen voor fietsers?

De basis van het besluit is het voorkomen van onveilige situaties op de hoofdroutes voor voetgangers van en naar het circuit, waar het tijdens de in- en uitstroom druk zal worden. Foutief geparkeerde fietsen kunnen hier tot gevaarlijke situaties of opstoppingen leiden. Omdat er geen ervaringen van eerdere edities zijn, heeft de politie geadviseerd om het aanwijsbesluit op de gehele kern van de gemeente Zandvoort ten westen van de rotonde Nieuw Unicum van toepassing te verklaren. Met het aanwijsbesluit kan ook worden opgetreden tegen overlast van foutief gestalde fietsen in woonwijken.

Hoe kan ik als F1-bezoeker met het openbaar vervoer het circuit bereiken?

Mensen die in het F1-weekend met de bus naar Zandvoort of het F1 circuit willen, reizen via Haarlem. Daar vandaan rijdt de gewone bus 81, maar nu elk kwartier tot aan de noordzijde van het circuit (halte Bloemendaal 'De Lakens'). Deze bus rijdt dit weekend dus niet door naar Zandvoort.
Speciaal voor de bezoekers van het circuit rijdt er tijdens de in- en uitstroom van de bezoekers naar en van de Dutch Grand Prix een extra bus 33 (deze buslijn is alleen toegankelijk voor bezoekers van het circuit met een speciaal OV-ticket). Ook deze rijdt vanaf Haarlem tot aan Bloemendaal 'De Lakens' (de noordzijde van het circuit). Hierdoor worden de lijnen 300, 340 en 356 verlengd tot in Bloemendaal aan Zee. Op deze wijze ontstaat er voor de inwoners uit onder andere Amsterdam-Zuid, Mijdrecht, Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, Schiphol en Haarlemmermeer een volwaardige OV-verbinding naar het circuit. Ook voor treinreizigers via Schiphol is dit een goede aanvulling.

De tickethouders van de DGP in deze gebieden worden expliciet op deze optie gewezen en de kaartverkoop verloopt ook via de vervoerspagina van DGP.
Actuele reisinformatie kunt u raadplegen via https://www.9292.nl/ of https://www.connexxion.nl/.
Connexxion verkoopt voor de dagen van de Dutch Grand Prix ook een speciaal ticket voor diverse buslijnen.

Kan ik nog wel met de bus naar het strand in Bloemendaal aan Zee?

Ja, dit is mogelijk. De gewone buslijn 81 rijdt tot aan halte Bloemendaal 'De Lakens'. Op zomerse dagen wordt ook buslijn 84 gereden. Gedurende de DGP rijdt deze lijn niet omdat omdat lijn 81 al een kwartierdienst rijdt.

Kunnen wijkbewoners uit Zandvoort Noord ook met het openbaar vervoer?

Voor de wijk Zandvoort Noord komt er een Connexxion belbusoptie. Tussen 11.00 en 16.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag. Deze belbus brengt bewoners, die afhankelijk zijn van het OV en niet naar het NS-station kunnen lopen, naar de halte bij de watertoren. Vandaar kunnen zij verder reizen via buslijn 80. Zodra dit rond is, wordt hierover rechtstreeks met de wijkbewoners over gecommuniceerd. De provincie komt zo tegemoet aan hun vervoersplicht richting deze wijkbewoners, die relatief ver van het NS-station wonen. Voor wijkbewoners uit Noord die wel naar het NS-station kunnen wandelen of fietsen, rijden er net als voor iedereen 12 treinen per uur.

Waarom zijn de twee spoorwegovergangen in Zandvoort vrijdag, zaterdag en zondag de hele dag dicht?

Op vrijdag, zaterdag en zondag rijden er 12 treinen per uur in beide rijrichtingen. Dat is zo druk dat je er weinig tijd overblijft voor auto’s om over te steken. Verder kan het steeds heel kort openstellen van de overgangen zorgen voor onveilige situaties in verband met nog snel overstekende mensen. 

Hoe voorkomt DGP dat het fietsen en parkeren van fietsen een chaos wordt?

DGP heeft meerdere fietsroutes ingericht van en naar het circuit. Deze gaan richting speciaal ingerichte parkeerplekken voor fietsers, zo dicht als mogelijk bij het circuit. Om de loopafstand van deze bezoekers zo kort mogelijk te houden. 
Om het parkeren van zoveel fietsen in goede banen te leiden, verkoopt DGP toegangstickets gekoppeld aan specifieke fietsparkeerplekken. Borden verwijzen fietsers duidelijk naar ieders persoonlijke parkeerplek. Ook krijgen de fietsers een link toegestuurd om via hun navigatie app op de mobiele telefoon, naar de juiste parkeerplek te fietsen.
Om de fietsers ook veiligheid te bieden, zijn bepaalde wegen voor auto’s eenrichtingsverkeer geworden. Zo reizen auto’s en fietsers in dezelfde en niet in tegengestelde richting.
De gemeente heeft ook een zogenaamd aanwijsbesluit genomen waarmee zij in Zandvoort (gebied ten westen van rotonde Nieuw Unicum) onveilig geparkeerde of hinderlijke fietsen kan verplaatsen of verwijderen.

Hoe worden auto’s van bewoners door Zandvoord heen geleid?

Aan bewoners wordt sowieso geadviseerd om de drukke periode in de ochtend en einde middag zoveel mogelijk te vermijden. Auto’s van bewoners, die toch Zandvoort in of uit willen, worden via de hoofdroute Zandvoortselaan (N201) door Zandvoort heen geleid. Dit is de snelste route om ergens te komen. Ook voor een wijk als Nieuw Noord. Sluiproutes lopen al snel dood op onder andere de twee afgesloten spoorwegovergangen, eenrichtingsverkeer of wandelroutes die beschermd worden door hekken.

Waarom is het centrum van Zandvoort afgesloten voor verkeer?

In het centrum van Zandvoort worden side events georganiseerd. Daar verkeer toestaan, zou tot onveilige situaties leiden. 

Hoe kom ik Zandvoort in met een gemotoriseerd voertuig?

De beide toegangswegen naar Zandvoort worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van verkeer in het bezit van een speciaal doorlaatbewijs. De afsluiting start in de nacht van woensdag 1 september op donderdag 2 september vanaf middernacht en duurt tot en met maandag 6 september 05.00 uur.

Met het doorlaatbewijs kunt u Zandvoort alleen inrijden via de doorlaatpost op de Zandvoortselaan. Het is niet mogelijk om via de Zeeweg te rijden, want Boulevard Barnaart is afgesloten voor doorgaand verkeer, met uitzondering van hulpdiensten. Dit vanwege de grote stroom voetgangers richting het circuit en de aanwezigheid van een tijdelijk busstation op de Boulevard Barnaart.

Waarom geldt de wegafsluiting al vanaf donderdag 2 september?

Om Zandvoort gereed te maken voor de komst van meer dan 100.000 racefans op vrijdag, zaterdag en zondag heeft DGP opbouwtijd en parkeerruimte nodig. 

Kom ik in aanmerking voor een doorlaatbewijs?

Er is voor iedereen met een doorlopende parkeervergunning of een parkeerplaats op eigen terrein een doorlaatbewijs beschikbaar. Voor mensen die voor hun beroep in Zandvoort moeten zijn, worden er doorlaatbewijzen beschikbaar gesteld.
Mantelzorgers komen ook in aanmerking voor een doorlaatbewijs. Mantelzorgers moeten worden aangemeld bij Tandem Mantelzorg en kunnen daarna een aanvraag voor een doorlaatbewijs doen via www.doorlaatbewijs.nl/zandvoort

Bezoekers van bewoners en ondernemers krijgen geen doorlaatbewijs en kunnen geen gebruik maken van een bezoekersparkeervergunning. Het is wel aan te raden om alvast na te denken over andere vormen van vervoer anders dan de auto. U kunt hierbij denken aan de trein (deze rijden 12 keer per uur per richting), de bus of om die dag(en) de fiets te gebruiken.

Hoe kom ik aan een doorlaatbewijs?

 Hiervoor zijn verschillende opties:

 • Als u op dit moment één of meerdere doorlopende parkeervergunningen heeft, dan hoeft u niets te doen. U ontvangt automatisch voor elke parkeervergunning, één doorlaatbewijs.
 • Als u één of meerdere auto’s en/of motoren bezit en waarvan het kenteken in Zandvoort geregistreerd staat, dan hoeft u ook niets te doen. Het doorlaatbewijs wordt automatisch naar u toegestuurd.

Op www.doorlaatbewijs.nl/kentekencheck kunt u nagaan of uw kenteken in aanmerking komt voor een doorlaatbewijs op basis van een parkeervergunning of een geregistreerd kenteken in Zandvoort.

 • Als uw auto(’s) niet met een kenteken in Zandvoort geregistreerd staat, maar u wel één of meerdere auto’s op eigen terrein kunt parkeren, kunt u via de website www.doorlaatbewijs.nl/zandvoort één of meerdere doorlaatbewijzen aanvragen.
 • Als u in Zandvoort moet zijn voor het uitvoeren van leveranties, storingsmeldingen of zorgverlening kunt u via uw werkgever of contactpersoon uw doorlaatbewijs opvragen.
 • Als u eigenaar bent van een gastenverblijf en voldoet aan één van de bovenstaande voorwaarden om in aanmerking te komen voor één of meer doorlaatbewijzen, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het aanbieden van de doorlaatbewijzen aan uw gasten.

Valt u niet onder bovenstaande opties dan ontvangt u geen doorlaatbewijs.

Hoe vraag ik een doorlaatbewijs aan?

Online aanvragen werkt het makkelijkst en het snelst. Ga hiervoor naar www.doorlaatbewijs.nl/zandvoort. Als u voor 11 augustus uw doorlaatbewijs aanvraagt, ontvangt u in de week van 20 augustus het doorlaatbewijs op de mat. Heeft u nog vragen over het aanvragen van een doorlaatbewijs, stuur dan een e-mailbericht naar vragen@doorlaatbewijs.nl.  

Waarom verleent de gemeente Zandvoort ontheffingen voor de buurgemeenten?

Elke wegbeheerder is voor haar eigen weggedeelte verantwoordelijk voor het verlenen van ontheffingen. Uit praktische overwegingen wordt deze taak onder regie van de gemeente Zandvoort uitgevoerd. Het doorlaatbewijs voor inwoners in Zandvoort geeft toestemming om wegafsluitingen in de gemeenten Bloemendaal en Zandvoort te passeren. Anders hadden inwoners ook een separaat doorlaatbewijs in Bloemendaal moeten aanvragen.

Mag de Dutch Grand Prix als particuliere organisatie doorlaatbewijzen verstrekken?

De afhandeling van de doorlaatbewijzen doet de gemeente Zandvoort. Dit omdat bij de ontheffingverlening gebruik wordt gemaakt van adressenlijsten en andere privacygevoelige gegevens. En alleen een overheid/wegbeheerder kan een ontheffing afgeven voor het rijden op afgesloten wegen.

Hoe lang worden de gegevens die ik heb doorgegeven voor de aanvraag van de doorlaatbewijzen opgeslagen?

De gemeente mag de gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk. Kort na de Dutch Grand Prix worden alle gegevens van de aanvragers verwijderd. Alles verloopt conform de AVG-regels.

Kunnen mensen met een vergunning in het kader van het tijdelijke Zomer-parkeerregime (Noord, Nieuw-Noord, Zuid) ook een doorlaatbewijs aanvragen?

Ja. Iedereen die in Zandvoort kan parkeren kan een doorlaatbewijs aanvragen. Dit betekent dat u een parkeervergunning moet hebben of op eigen terrein kan parkeren. De gemeente stuurt bezitters van een parkeervergunning medio juli een brief dat zij automatisch een doorlaatbewijs toegestuurd krijgen.

De gemeente verwerkt mijn persoonsgegevens, mag dit?

De gemeente maak voor de verzending van de doorlaatbewijzen gebruik van gegevens die al bij, of namens de gemeente Zandvoort of Rijksoverheid, zijn geregistreerd. Het gebruik hiervan voor de toezending van de doorlaatbewijzen is beoordeeld door de functionaris gegevensbescherming van de gemeente Zandvoort en is proportioneel.

De gegevens die worden gevraagd bij de aanvraag van een doorlaatbewijs zijn noodzakelijk om de aanvraag te controleren op de zogenaamde beleidsregels en om te controleren of er op het betreffende kenteken of adres al andere doorlaatbewijzen zijn aangevraagd (en of de aanvrager ook daadwerkelijk de persoon is die zegt wie hij/zij is).

Uw gegevens worden volgens de regels van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt en beschermd. Na de het Formule 1 weekend worden alle gegevens verwijderd. Hier wordt ook op toegezien.

Worden mijn gegevens aan Dutch Grand Prix verstrekt?

Nee, de gegevens van inwoners en ondernemers uit Zandvoort worden niet aan Dutch Grand Prix versterkt. De uitgifte van de doorlaatbewijzen wordt verzorgd door de gemeente Zandvoort. Zij werkt daarbij nauw samen met Dutch Grand Prix (DGP). DGP levert bijvoorbeeld de stickers.

Blijft parkeren mogelijk in Zandvoort voor bewoners en ondernemers?

Iedereen die al een doorlopende parkeervergunning heeft kan gewoon op straat blijven parkeren. Het belangrijkste verschil is dat vlak voor en tijdens het evenement uw parkeervergunning in heel Zandvoort geldig zal zijn. Alleen niet in Bentveld. De precieze tijden waarop de parkeervergunning voor heel Zandvoort geldig is, is van woensdag 1 september 12.00 uur tot en met maandag 6 september 12.00 uur. Zet tijdig uw auto op plekken waar geen parkeerverboden zullen zijn. De meeste parkeerverboden gaan in, in de nacht van woensdag op donderdag (0.01 uur).

Kan ik parkeren zonder parkeervergunning?

 • Iedereen die op eigen terrein kan parkeren of tijdelijk in Zandvoort is (bijvoorbeeld leveranciers, bezorgers en zorgverleners) en dus geen parkeervergunning heeft, kan maximaal 1,5 uur in Zandvoort op straat parkeren met de blauwe parkeerschijf én een doorlaatbewijs. Ontbreekt de blauwe parkeerschijf en/of het doorlaatbewijs dan riskeert u dat uw auto wordt weggesleept.
 • Bezoekersvergunningen (3 uurs en op saldo) zijn niet geldig van donderdag 2 september 0.01 uur tot en met maandagochtend 6 september 05.00 uur.
 • Betaald parkeren is niet mogelijk van donderdag 2 september 0.01 uur tot en met maandagochtend 6 september 05.00 uur.
 • Iedereen die een doorlaatbewijs heeft gekregen, maar geen parkeervergunning heeft, kan 1,5 uur parkeren met de blauwe parkeerschijf én het doorlaatbewijs. Als u kunt aantonen dat 1,5 uur parkeren onvoldoende is, neem dan contact op met de gemeente Zandvoort via vragen@doorlaatbewijs.nl

Kan ik parkeren op P zuid?

Het parkeerterrein P de Zuid gaat woensdagavond 1 september dicht. De abonnementhouders van P de Zuid krijgen een tijdelijke parkeervergunning van de gemeente om in Zandvoort op straat te parkeren van woensdag 1 september 12.00 uur tot en met maandag 6 september 12.00 uur. Niet in Bentveld. Als u abonnementhouder bent, hoeft u niets te doen. U krijgt automatisch uw tijdelijke parkeervergunning toegezonden. •

Kan ik parkeren op Boulevard Barnaart?

Vanaf maandag 30 augustus verdwijnen parkeerplekken op de Boulevard Barnaart. De vergunningen van de strandhuisjes eigenaren zijn daarom van zondag 29 augustus 12.00 uur tot en met maandag 6 september 12.00 uur in heel Zandvoort geldig (niet in Bentveld).

Kan ik parkeren in Parkeergarage Centrum / op het Watertorenplein?

De abonnementen voor de Parkeergarage Centrum (LDC) en het Watertorenplein blijven geldig. Wel heeft u een doorlaatbewijs nodig. Wanneer uw kenteken bij ons bekend is, ontvangt u het doorlaatbewijs automatisch. Wanneer het kenteken niet bekend is, moet u een doorlaatbewijs aanvragen via www.doorlaatbewijs.nl/zandvoort.

Waarom heeft de DGP beschikking over enkele parkeerterreinen in Zandvoort tijdens de DGP?

DGP heeft met de FIA en FOM contractueel vastgesteld dat er in de nabijheid van het circuit parkeerplaatsen beschikbaar gesteld moeten worden. Er zijn afspraken gemaakt tussen de gemeente en DGP over het beschikbaar stellen van parkeerterreinen in Zandvoort. DGP heeft ook afspraken gemaakt met Bloemendaal en PWN over parkeerplaatsen P1, P2 en Parnassia.

Hoe heeft DGP het parkeren voor auto’s geregeld?

DGP focust op Park and Bike. Na het parkeren van de auto gaan bezoekers verder op een fiets richting Zandvoort. Deze Park and Bikes zijn in: IJmuiden Seapoort, Hoofddorp, Noordwijk Langervelderslag. En er komen nog een hele reeks aan kleinere Park and Bikes bij private bedrijven.

DGP heeft ook een aantal Park and Rides ingericht. Daar vandaan worden bezoekers met pendelbussen naar het circuit gebracht.
DGP heeft de toegangstickets gekoppeld aan de parkeerplekken. Elke bezoekers weet dus vooraf op welke parkeerplaats hij of zij mag gaan staan. Bij de logische toewijzing van parkeerplekken is gekeken waar bezoekers vandaan komen. 

Wat betekent het corona-virus voor het raceweekend?

De insteek is om het race-evenement voor te bereiden met alle tickethouders, zonder coronamaatregelen. Wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn, worden er scenario’s met bijbehorende maatregelen naar buiten gebracht.

Kunnen hulpdiensten Zandvoort nog wel bereiken?

Nood- en hulpdiensten beoordelen de plannen voor calamiteiten en veiligheid van het evenement op bereikbaarheid, zodat er bij ongelukken en calamiteiten adequaat gehandeld kan worden. De nood- en hulpdiensten zijn rondom het evenement aanwezig en er wordt gezorgd voor voldoende calamiteitenroutes.

Kunnen de veiligheidsdiensten bij alle drukte rondom het circuit nog wel goed functioneren

Continuïteit en bereikbaarheid voor de hulpdiensten is een belangrijk uitgangspunt en er wordt gezorgd voor voldoende capaciteit. Er wordt in afstemming met alle regionale hulpdiensten een veiligheidsplan opgesteld, zoals bij alle grote evenementen.

Hoeveel race-activiteiten zijn er op Circuit Zandvoort toegestaan?

Binnen de huidige milieuvergunning mogen er 365 dagen per kalenderjaar race-activiteiten plaatsvinden op het circuit van Zandvoort. Voor 12 dagen per kalenderjaar zijn er UBO-dagen waarop de geluidsnormen mogen worden overschreden. Het circuit blijft met de Dutch Grand Prix binnen het maximaal aantal dagen waarvoor ontheffing van geluidsnormen geldt, doordat andere evenementen opgaan in het Formule 1 programma of verdwijnen. Voor de overige dagen gelden de geluidsnormen zoals vastgelegd in de milieuvergunning.

Heeft Circuit Zandvoort wel de juiste vergunningen voor het organiseren van de F1?

Voor 12 dagen per kalenderjaar zijn er UBO-dagen waarop de geluidsnormen mogen worden overschreden. Het circuit blijft met de Dutch Grand Prix binnen het maximaal aantal dagen waarvoor ontheffing van geluidsnormen geldt, doordat andere evenementen opgaan in het Formule 1 programma of verdwijnen. Voor eventuele aanpassingen op het circuit kunnen vergunningen nodig zijn. Het circuit vraagt de vergunningen aan zodra duidelijk is welke aanpassingen uitgevoerd moeten worden. 

Publicaties over vergunningen voor Zandvoort

Gaat het circuit een nieuwe of uitbreiding op de milieuvergunning aanvragen?

Nee. Voor 12 dagen per kalenderjaar zijn er UBO-dagen waarop de geluidsnormen mogen worden overschreden. Het circuit blijft met de Dutch Grand Prix binnen het maximaal aantal dagen waarvoor ontheffing van geluidsnormen geldt, doordat andere evenementen opgaan in het Formule 1 programma of verdwijnen.

Hoe zit het met geluidsoverlast?

Geluidsnormen zijn onderdeel van de milieuvergunning van het circuit. Voor 12 dagen per kalenderjaar zijn er UBO-dagen waarop de geluidsnormen mogen worden overschreden. Het circuit blijft met de Dutch Grand Prix binnen het maximaal aantal dagen waar ontheffing van geluidsnormen voor geldt, doordat andere evenementen opgaan in het Formule 1 programma of verdwijnen.

Omgevingsdienst IJmond (ODIJ) doet namens de gemeente Zandvoort de verstrekking, handhaving en controle van omgevingsvergunningen (waaronder de geluidsvergunning). Gemeente Zandvoort doet dit zelf voor evenementenvergunningen.

Wat zijn UBO-dagen?

UBO-dagen (Uitzonderlijke Bedrijfsomstandigheden) zijn dagen waarbij Circuit Zandvoort de standaard geluidsnorm mag overschrijden. In totaal geldt dit voor maximaal 12 dagen per jaar. De Dutch Grand Prix valt binnen deze 12 dagen.

Wat zijn de data van de UBO-dagen op Circuit Zandvoort in 2021?

Het Circuit Zandvoort bepaalt zelf welke 12 dagen in een jaar UBO-dagen zijn. Dit maken zij bekend op het moment dat de jaarkalender bekend is. Dit is meestal in februari of maart, omdat dan de meeste autosportkalenders bekend zijn. Hiermee weet Circuit Zandvoort welke series naar Zandvoort komen, en dus welke evenementen onder de UBO-dagen vallen. Het circuit blijft met de Dutch Grand Prix binnen het maximaal aantal dagen dat ontheffing van geluidsnormen geldt, doordat andere evenementen opgaan in het Formule 1 programma of verdwijnen.

Welke gemeente beheert de geluidsvergunning?

In 2014 is het bevoegd gezag van omgevingsvergunningen, waaronder de geluidsvergunning, door een wetswijziging overgegaan naar het college van burgemeester en wethouders van Zandvoort. Omgevingsdienst IJmond (ODIJ) doet namens, en onder verantwoording van, de gemeente Zandvoort de verstrekking, handhaving en controle van omgevingsvergunningen (waaronder de geluidsvergunning). Dit doen zij door reguliere controles en aspectcontroles (bijvoorbeeld op geluid) in het kader van de omgevingsvergunning en het Activiteitenbesluit milieubeheer uit te voeren.

In welke omringende gemeenten wordt ook geluidshinder verwacht?

Afhankelijk van de windrichting kan er ook in de omringende gemeenten geluid waar te nemen zijn. Op basis van binnen gekomen klachten rondom andere events weten we dat ook Bentveld, Heemstede/Aerdenhout, Bloemendaal, Overveen en Haarlem geluid horen. Soms reikt het geluid ook verder.

Wat is de verwachte geluidshinder voor het natuurgebied met als waarde ‘Stilte’ van dit evenement?

De natuurhinder of aantasting van de stiltebeleving is een milieuaspect. De bescherming van de stilte gebeurt op grond van de Provinciale Milieu Verordening, de PMV. Circuit Zandvoort en de directe omgeving vallen niet binnen een stiltegebied. Het vigerende Natura 2000 beheerplan Kennemerland Zuid stelt het volgende over stilte:

 • Stiltegebieden
  Een deel van Kennemerland-Zuid is aangewezen als stiltegebied. Dit gebeurt op grond van de Provinciale Milieuverordeningen (PMV) van de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. Stiltegebieden worden aangewezen om voor mensen rust te creëren en te waarborgen. In een stiltegebied gelden richtwaarden voor maximaal toegestane geluidbelasting. Er gelden vrijstellingen voor werkzaamheden die noodzakelijk zijn in het gebied. De regels van de PMV gelden alleen binnen de stiltegebieden en beperken daarom niet de activiteiten buiten het gebied, zoals (vlieg)verkeer.

Wat zijn de verwachte geluidseffecten op de natuurwaarde van dit evenement?

Er is in 2011 een vergunning afgegeven in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 (Nbwet) voor de zogenaamde UBO-dagen. Voor 12 dagen per kalenderjaar zijn er UBO-dagen waarop de geluidsnormen mogen worden overschreden. Het circuit blijft met de Dutch Grand Prix binnen het maximaal aantal dagen dat ontheffing van geluidsnormen geldt, doordat andere evenementen opgaan in het Formule 1 programma of verdwijnen.

Effecten op de natuurwaarden van het aangrenzende Natura 2000-gebied ‘Kennemerland-Zuid’ zijn in een ecologisch onderzoek, ook wel ‘passende beoordeling’, beschreven en beoordeeld. In de Nbwet vergunning en onderliggende passende beoordeling zijn de effecten van de UBO-dagen ook getoetst op de beschermde waarden van het Natura 2000-gebied en het voormalige beschermde natuurmonument met daarbij maximaal 6 UBO-dagen in het broedseizoen.

Waar kan ik een klacht indienen over geluidsoverlast?

Hiervoor kunt u terecht bij het digitaal loket van de Omgevingsdienst IJmond.

Hoe draagt gemeente Zandvoort er zorg voor dat tijdens de F1 de duinen niet worden aangetast?

Het Circuit Zandvoort grenst aan een uitgestrekt duingebied met veel bijzondere flora en fauna dat belangrijk is voor het behoud van de biodiversiteit. Duinen zijn ook natuurlijke kustbeschermers en cruciaal door klimaatverandering en de stijgende zeespiegel. PWN is naast drinkwaterproducent ook natuurbeheerder van dit gebied en verantwoordelijk voor de bescherming van de belangrijke functies van de duinen.

De Formule 1 leidt tot grote drukte in Zandvoort en omgeving. Om die reden heeft PWN overleg met de gemeente Zandvoort en het circuit om passende maatregelen af te spreken om het duingebied te beschermen. Het terrein van het circuit is eigendom van gemeente Zandvoort en wordt verpacht aan het Circuit Zandvoort.

Moet het bestemmingsplan worden aangepast?

Het geldende bestemmingsplan is toereikend om een Formule 1 race te houden. Bij het vaststellen van deze plannen is daar in de jaren ‘90 al rekening mee gehouden. In 2012 is dit zelfs tot aan de Raad van State getoetst en goedgekeurd.

Als het circuit met plannen komt waarvoor het bestemmingsplan geen ruimte geeft, zal aanpassing nodig zijn. 

Ook past de Dutch Grand Prix binnen de bestaande milieuvergunning.

Zijn de duurzaamheidsplannen ambitieus?

Dutch Grand Prix (DGP) heeft aangegeven bezoekers vooral met de fiets en de trein te laten komen. Hiermee wil DGP een nieuwe benchmark zijn op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid van grote internationale evenementen. Niet eerder zijn zoveel bezoekers van een Formule 1 race gestimuleerd en gefaciliteerd om met de fiets of de trein naar het evenement te komen. Daarmee zet de Dutch Grand Prix in op terugdringen van verkeersemissies. Niet alleen voor bezoekers, maar ook voor crew en leveranciers worden Park & Bike faciliteiten ingericht met betaalbare huur- of leenfietsen.

Daarnaast zet DGP in op het beperken van parkeer- en verkeersoverlast voor bewoners en de bereikbaarheid van Zandvoort voor de inwoners te waarborgen.

De komst van de Formule 1 naar Zandvoort is de katalysator geweest voor de uitbreiding van de capaciteit van het spoor. Al jaren stond deze uitbreiding op de wensenlijst van de gemeente Zandvoort en de partners in de regio om de verkeersdruk tijdens stranddagen te verminderen. De investeringen in het spoor dragen sterk bij aan een structurele verbetering van de bereikbaarheid van Zandvoort en de kust.

Doet DGP moeite om de transport en inkoopketens kort te houden?

Door de inzet van lokale partners bij de DGP, waaronder cateraars en leveranciers van facilitaire voorzieningen, wordt niet alleen de economische spin-off voor de regio behouden, maar worden ook transportkilometers vermeden. Ook voor de inkoop van voedsel wordt gemikt op regionale leveranciers met biologische en vegetarische mogelijkheden.

Zorgt DGP voor verantwoord gebruik van plastic?

De Formule 1 zet in op duurzaamheid en innovatie. DGP wil zo veel mogelijk herbruikbare en recyclebare materialen gebruiken. 

Onnodig wegwerpplastic past daar niet bij. DGP verbiedt dan ook het gebruik van rietjes, glitter, confetti, ballonnen, kleinverpakkingen, give-aways en andere overbodige wegwerpplastics. Drinkbekers zijn herbruikbaar of recyclebaar, voedselverpakkingen zijn composteerbaar. Om plastic verpakkingen te minimaliseren komen er gratis watertappunten voor bezoekers zodat zij hun eigen waterflessen kunnen vullen. Decoratiematerialen worden zoveel mogelijk ontworpen voor meerjarig gebruik.

Door clean-teams wordt eventueel zwerfafval snel opgeruimd en worden bezoekers gestimuleerd om hun afval in vuilnisbakken te gooien.

Doet DGP aan CO2-compensatie?

Hoewel geminimaliseerd, zorgen het evenement en haar bezoekersstromen voor uitstoot van CO2. DGP heeft een plan ontwikkeld om haar CO2voetafdruk te compenseren met een zichtbare, lokale en langdurige oplossingen.

Doet DGP aan groene energie en besparing?

Voor de energievoorziening van het evenement wordt een stroomplan opgesteld gericht op het maximaal gebruik van duurzame energie. Ook wordt het energiegebruik van het evenement gemeten en gecompenseerd. Binnen een termijn van 3 jaar moet de inzet van aggregaten tot het verleden horen.

Sluit het F1 race evenement ook aan bij de Duurzame Strategie van de gemeente?

De Duurzame Strategie 2020 – 2022 beschrijft de ambities van en mogelijk te nemen maatregelen door DGP en de gemeente Zandvoort. Elk jaar worden uitvoeringsplannen opgesteld voor de Dutch Grand Prix en het side events programma. In deze concept uitvoeringsplannen zijn de ambities voor zo ver mogelijk van indicatoren voorzien. Nadere indicatoren volgen na de evaluatie van de 2021-editie van de DGP.

Kan ik stage lopen bij het projectteam Formule 1?

Gemeente Zandvoort is zelf niet de organisator van de race, daarvoor kun je contact opnemen met Circuit Zandvoort: info@dutchgp.com.
Het gemeentelijke F1 projectteam houdt zich met name bezig met het vergunningentraject rondom de F1, de bereikbaarheid, de veiligheid en de communicatie naar bewoners, ondernemers en overige stakeholders. Op dit moment zijn er bij het projectteam F1 van de gemeente geen stageplekken beschikbaar. Als je interesse hebt in andere stages bij de gemeente Zandvoort of Haarlem, verzoeken wij je vriendelijk je sollicitatie en CV te sturen naar stagebureau@haarlem.nl. Dit stagebureau bemiddelt in alle stages voor gemeenten Haarlem en Zandvoort. Geef in je stageverzoek aan om welke periode het gaat, hoeveel uur per week en wat voor soort stage (afstuderen, meewerken, etc.) Mocht er een passende stageplek beschikbaar zijn, dan nemen zij verder contact met je op. 

Ik heb vragen voor een schoolopdracht. Kan ik een gesprek aanvragen met iemand uit het projectteam?

Wij zijn zelf niet de organisator van de race, daarvoor kun je contact opnemen met Circuit Zandvoort; info@dutchgp.com.  
Alle informatie over de rol van de gemeente en veelgestelde vragen rondom de voorbereidingen zijn te vinden op onze website zandvoort.nl. Zoals je zult begrijpen is het ‘alle hens aan dek’ om in september 2021 het ultieme race-festival plaats te laten vinden. Het is geen onwil, maar we krijgen veel van dit soort verzoeken van studenten en kunnen helaas niet op alle individuele verzoeken ingaan. Wij hopen op je begrip in deze. 

 

U kunt het aanbod mailen naar formule1@zandvoort.nl. Alle e-mail wordt behandeld. Als de gemeente wil ingaan op het aanbod, neemt de gemeente contact op. Helaas is het gezien de vele partijen die ons momenteel benaderen niet mogelijk om iedereen van een persoonlijk antwoord te voorzien. De gemeente hoopt op uw begrip hiervoor.

Mag ik mijn terrein als camping inrichten?

Nee. In de visie side events zijn 2 locaties opgenomen voor potentiële tijdelijke campings. Dit gaat om Duintjesveld en het Sandevoerde terrein. Dit zijn de enige 2 locaties die door het college aangewezen zijn voor mogelijke tijdelijke campings. Deze initiatieven moeten beschikken over de benodigde vergunningen en/of ontheffingen. Hiermee zijn andere initiatieven uitgesloten.

Kan ik mijn woning tijdens de Dutch Grand Prix verhuren?

U mag uw woning maximaal 120 dagen per kalenderjaar verhuren aan toeristen. Als particuliere verhuurder staat u als hoofdbewoner van de woning ingeschreven bij de gemeentelijke Basis Registratie Personen (BRP). Ook moet u als hoofdbewoner daadwerkelijk zelf in de woning wonen voor minimaal 8 maanden per kalenderjaar. Als verhuurder bent u verplicht om toeristenbelasting te betalen. Meer informatie vindt u op de webpagina van de gemeente Zandvoort over toeristische verhuur.

Kunnen activiteiten als kerkdiensten en sportwedstrijden doorgaan tijdens de Dutch Grand Prix?

Er wordt geadviseerd om dit soort activiteiten zoveel mogelijk buiten Zandvoort te houden. Bijvoorbeeld door uitwedstrijden te plannen in dit weekend. Dit voorkomt veel extra drukte en maakt uw eigen activiteit begaanbaarder.

Kan ik gebruik maken van het MTB parcours?

Het MTB parcours wordt afgeschermd en is niet te gebruiken. Het circuit maakt afspraken met de onderhoudsploeg van het MTB parcours.

Mag ik drankjes of eten verkopen op straat tijdens de F1?

Buiten de normale standplaatsen met vergunning is het niet mogelijk om drankjes of eten op straat te verkopen tijdens het raceweekend. Binnen het side events programma zijn er wel mogelijkheden voor de verkoop van drank, eten en merchandise. U kunt zich hiervoor melden bij info@zandvoortbeyond.nl