Formule 1 terug naar Zandvoort

In 2020 wordt er op het Circuit van Zandvoort de Dutch Grand Prix gereden. Daarmee is de Formule 1 na 35 jaar terug in Zandvoort. Het evenement belooft een groot spektakel te worden met spraakmakende races, sport en spel voor jong en oud. Naast de activiteiten op en rond het circuit ziet de gemeente kans om met side-events heel Zandvoort mee te laten profiteren.
De Dutch Grand Prix komt voor tenminste 3 keer naar Zandvoort: in 2020, 2021 en 2022. De Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort 2020 vindt plaats op 3 mei. Meer informatie over de race, tickets en het programma op Circuit Zandvoort vindt u op de website van de Dutch Grand Prix en bij de veelgestelde vragen.

Gemeente Zandvoort heeft tijdens het evenement de regie over alles buiten de hekken van het circuit. Zandvoort wil de komst van de Formule 1 naar Zandvoort goed voorbereiden en waar mogelijk faciliteren, controleren en begeleiden, zodat het evenement op een prettige en veilige manier kan plaatsvinden. Daarnaast ziet de gemeente de komst van de Formule 1 als kans voor de verdere ontwikkeling van Zandvoort binnen de Metropool Regio Amsterdam.

Kijk voor meer informatie over de rol van gemeente Zandvoort bij de veelgestelde vragen.

De gemeente vindt de bereikbaarheid van Zandvoort en de veiligheid rondom het evenement zeer belangrijk. De organisator van de Dutch Grand prix (GDP) ontwikkelt een bereikbaarheidsplan in samenwerking met de gemeente en partners als het Rijk, de provincie Noord-Holland, NS, ProRail, Connexxion en P+R locaties. Vanzelfsprekend zijn ook de buurgemeenten hierbij betrokken.

Hiernaast biedt een evenement van dit formaat de kans om maatregelen te nemen om de bereikbaarheid van Zandvoort structureel te verbeteren in het drukke zomerseizoen en tijdens evenementen.

Kijk voor meer informatie over bereikbaarheid, mobiliteit en veiligheid bij de veelgestelde vragen.

Binnen de huidige milieuvergunning mogen er 365 dagen per kalenderjaar race-activiteiten plaatsvinden op het circuit van Zandvoort. Het circuit blijft met de Dutch Grand Prix binnen de 12 UBO-dagen uit de milieuvergunning, waarop de geluidsnormen mogen worden overschreden.

Er is een aantal aanpassingen nodig aan het circuit om de Formule 1 te kunnen rijden, zoals aan de pitstraat, de pitboxen en een aantal bochten op het circuit.

Kijk voor meer informatie over vergunningen bij de veelgestelde vragen en op de webpagina over vergunningen rondom de Formule 1 van de provincie Noord-Holland.

Gemeente Zandvoort wil met inwoners en ondernemers een festival organiseren met allerlei ‘side-events’ in Zandvoort. Hiermee verandert Zandvoort tijdelijk in één groot ‘Formule 1-dorp’. Evenementenbureau Gielissen is verantwoordelijk voor een 35-dagen durend programma voorafgaand aan de Dutch Grand Prix.

Kijk voor meer informatie over side-events bij de veelgestelde vragen.

Meedoen?

U kunt zich aanmelden met uw idee via side-events@zandvoortmarketing.nl

Beeldgebruik

Er zijn strikte regels over gebruik van logo’s, beeldmateriaal, copyright etc. Het gebruik hiervan is zonder toestemming niet toegestaan. Hiervoor kunt u een mail sturen naar formule1@zandvoort.nl.

F1 nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de Formule 1? Meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief Aanmelden voor de F1 nieuwsbrief

Gemeente Zandvoort streeft ernaar samen met de organisator van het evenement, en haar partners een zo duurzaam mogelijke evenement te organiseren. Onder andere door het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets te stimuleren en waar mogelijk te faciliteren. Daarbij kijkt gemeente Zandvoort ook verder naar innovatieve en praktische toepassingen om de footprint van het evenement te verlagen en zo ver mogelijk te reduceren. Een footprint staat voor de gevolgen van het evenement voor onder andere de natuur.

Kijk voor meer informatie over duurzaamheid bij de veelgestelde vragen.