Formule 1 terug naar Zandvoort

In 2020 wordt er op het Circuit van Zandvoort de Dutch Grand Prix gereden. Daarmee is de Formule 1 na 35 jaar terug in Zandvoort. Het evenement belooft een groot spektakel te worden met spraakmakende races, sport en spel voor jong en oud. Naast de activiteiten op en rond het circuit ziet de gemeente kans om met side-events heel Zandvoort mee te laten profiteren.
De Dutch Grand Prix komt voor tenminste 3 keer naar Zandvoort: in 2020, 2021 en 2022. De Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort 2020 vindt plaats op 3 mei. Meer informatie over de race, tickets en het programma op Circuit Zandvoort vindt u op de website van de Dutch Grand Prix en bij de veelgestelde vragen.

Gemeente Zandvoort heeft tijdens het evenement de regie over alles buiten de hekken van het circuit. Zandvoort wil de komst van de Formule 1 naar Zandvoort goed voorbereiden en waar mogelijk faciliteren, controleren en begeleiden, zodat het evenement op een prettige en veilige manier kan plaatsvinden. Daarnaast ziet de gemeente de komst van de Formule 1 als kans voor de verdere ontwikkeling van Zandvoort binnen de Metropool Regio Amsterdam.

Kijk voor meer informatie over de rol van gemeente Zandvoort bij de veelgestelde vragen.

De gemeente vindt de bereikbaarheid van Zandvoort en de veiligheid rondom het evenement zeer belangrijk. Om alles rondom dit evenement in goede banen te leiden is een mobiliteitsplan ontwikkeld door de organisator van de Dutch Grand Prix (DGP). Dit is gebeurd samen met de gemeente Zandvoort en partners zoals het Rijk, de provincie Noord-Holland, omliggende gemeenten, NS, ProRail, Connexxion en PWN.

Het mobiliteitsplan voor de evenementdagen op 1, 2 en 3 mei is gericht op het veilig en snel van en naar het circuit krijgen van 104.000 bezoekers. Ook moet het plan ervoor zorgen dat het evenemententerrein veilig en verkeersvrij blijft en dat Zandvoort en de omliggende gebieden altijd bereikbaar zijn voor alle bewoners, ondernemers en hulpdiensten. En dat de gevolgen op de bewoners van Zandvoort en overige verkeersdeelnemers zo minimaal mogelijk zijn.

DGP ontwikkelt hiervoor een systeem van doorlaatbewijzen. Dit systeem moet ervoor zorgen dat bewoners, ondernemers, werknemers, leveranciers en de hulpdiensten altijd met de auto of motor Zandvoort in en uit kunnen.

Bezoekers van Zandvoort zijn welkom met de trein, (brom)fiets of als voetganger. Zij ontvangen geen doorlaatbewijs en kunnen dus niet met de auto of motor Zandvoort in vanaf 0.00 uur op 1 mei tot 24.00 uur op 3 mei. Voor bezoekers met kaartjes voor het circuit is ook een pendelbusservice beschikbaar vanaf diverse P+R locaties in de regio. Ook kunnen bezoekers gebruikmaken van georganiseerd busvervoer met diverse opstaplocaties in Nederland.

Kijk voor meer informatie over bereikbaarheid, mobiliteit en veiligheid bij de veelgestelde vragen.

De organisatie van de Formule 1-race Dutch Grand Prix (DGP) heeft bij de gemeente Zandvoort een aanvraag voor 3 evenementenvergunningen en een ontheffing APV ingediend. Onderdeel van deze aanvragen is het mobiliteitsplan en een veiligheidsplan.

De aanvragen waren van 20 december 2019 t/m 17 januari 2020 in te zien bij de balie van de gemeente Zandvoort of online te bekijken. Tot en met 17 januari kon op de aanvragen ook een reactie worden gegeven.

De aanvragen liggen ook voor aan de hulpdienst voor advies aan het college van de gemeente Zandvoort. De gemeente Zandvoort weegt alle binnengekomen reacties bij het nemen van een besluit op de vergunningverlening. De verwachting is dat de burgemeester begin februari 2020 de vergunning kan verlenen.

Kijk voor meer informatie over vergunningen bij de veelgestelde vragen en op de webpagina over vergunningen rondom de Formule 1 van de provincie Noord-Holland.

Gemeente Zandvoort wil met inwoners en ondernemers een festival organiseren met allerlei ‘side-events’ in Zandvoort. Hiermee verandert Zandvoort tijdelijk in één groot ‘Formule 1-dorp’. Evenementenbureau Gielissen is verantwoordelijk voor een 35-dagen durend programma voorafgaand aan de Dutch Grand Prix.

Kijk voor meer informatie over side-events bij de veelgestelde vragen.

Meedoen?

U kunt zich aanmelden met uw idee via side-events@zandvoortmarketing.nl

Beeldgebruik

Er zijn strikte regels over gebruik van logo’s, beeldmateriaal, copyright etc. Het gebruik hiervan is zonder toestemming niet toegestaan. Hiervoor kunt u een mail sturen naar formule1@zandvoort.nl.

F1 nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de Formule 1? Meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief Aanmelden voor de F1 nieuwsbrief

Gemeente Zandvoort streeft ernaar samen met de organisator van het evenement, en haar partners een zo duurzaam mogelijke evenement te organiseren. Onder andere door het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets te stimuleren en waar mogelijk te faciliteren. Daarbij kijkt gemeente Zandvoort ook verder naar innovatieve en praktische toepassingen om de footprint van het evenement te verlagen en zo ver mogelijk te reduceren. Een footprint staat voor de gevolgen van het evenement voor onder andere de natuur.

Kijk voor meer informatie over duurzaamheid bij de veelgestelde vragen.