Nieuwsoverzicht

 • Extreme regen leidt tot overlast

  1 oktober 2019

  Door hevige regenval in de middag en avond van dinsdag 1 oktober is een aantal straten in Zandvoort onder water komen te staan. Het water is inmiddels grotendeels afgevoerd, maar er is flinke waterschade aan huizen en aan de openbare ruimte. Lees wat u kunt doen bij wateroverlast en hoe u een melding kunt doen.

 • Burgemeester Moolenburgh geïnstalleerd

  25 september 2019

  Op donderdag 19 september vond tijdens een buitengewone raadsvergadering de installatie plaats van David Moolenburgh als negentiende burgemeester van Zandvoort. De griffier las het Koninklijk Besluit voor, waarna de heer A. van Dijk, commissaris van de Koning, hem de ambtseed afnam.

 • Bewonersbijeenkomst herinrichting Kamerlingh Onnestraat en omgeving

  25 september 2019

  Op 9 september 2019 was er een bewonersbijeenkomst over de geplande herinrichting in 2020 van de Kamerlingh Onnesstraat, Max Planckstraat, Voltastraat, ’s-Gravesandestraat, Ampérestraat en de Wattstraat.

 • Aanvragen van reisdocumenten niet mogelijk op 22 oktober 2019

  24 september 2019

  Op dinsdag 22 oktober kunnen Zandvoorters geen reisdocumenten aanvragen. Het Ministerie vervangt op die dag de aanvraagstations voor de reisdocumenten. U kunt op die dag wel reisdocumenten ophalen.

 • Burgemeester Meijer en echtgenote geëerd met waarderingsspeld gemeente Zandvoort

  19 september 2019

  Wethouder Bluijs maakte tijdens de buitengewone raadsvergadering van 13 september jl. bekend dat het college had besloten om Niek Meijer en zijn vrouw Janny te eren met de waarderingsspeld van gemeente Zandvoort. Dit vanwege hun enorme inzet en betrokkenheid bij Zandvoort en haar bewoners. Niek Meijer was de afgelopen 12 jaar de burgemeester van Zandvoort.

 • Nieuwe duurzame bewegwijzering voor bezoekers van Zandvoort

  19 september 2019

  ‘Waar is het strand? Waar zijn de winkels?’ Voor bezoekers van Zandvoort was dit vaak niet duidelijk. Om de vele badgasten toch de weg te kunnen wijzen ontstond er uit verschillende initiatieven een wildgroei aan borden in diverse kleuren en formaten. Dit oogde erg rommelig en bleek bovendien niet bij te dragen aan het verduidelijken van de looproutes. Gemeente Zandvoort besloot toen in overleg met vertegenwoordigers van Ondernemers Belangen Zandvoort (OBZ) om een nieuwe, duurzame en uniforme voetgangersbewegwijzering aan te leggen.

 • Kennisgeving actieplan geluid

  19 september 2019

  Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken bekend dat zij in hun vergadering van 27 augustus 2019 een ‘ontwerp-actieplan geluid’ hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 11.12 Wet milieubeheer. Het plan ligt sinds 12 september 2019 gedurende zes weken ter inzage.

 • Raadsvergadering vrijdag 13 september om 15.00 uur rechtstreeks te volgen

  13 september 2019

  Het afscheid van Niek Meijer in de raadsvergadering om 15.00 uur is live te volgen. Vanavond nemen de burgemeester en zijn vrouw afscheid van alle Zandvoorters in Nieuw Unicum aan de Zandvoortselaan 165, van 17.00 uur tot 19.30 uur. U bent van harte uitgenodigd om persoonlijk afscheid van hem en Janny te nemen.

 • Aanmelden evenement regionale evenementenkalender

  12 september 2019

  Organiseert u een evenement? Dan moet u dit aanmelden in het jaar voorafgaand aan het evenement. Een evenement in 2020 meldt u aan voor 21 oktober 2019.

 • Betere bereikbaarheid Zandvoort per trein in zomermaanden en bij grote evenementen

  12 september 2019

  Woensdag 11 september is er overeenstemming bereikt met de betrokken partijen om gezamenlijk eenmalig € 7 miljoen (inclusief BTW) te investeren in een betere bereikbaarheid van Zandvoort. Hiermee wordt Zandvoort beter bereikbaar op drukke stranddagen en bij grote evenementen zoals de Grand Prix in mei 2020.