Zandvoort zet in op een gezonde jeugd met JOGG-aanpak

Datum:

Sinds afgelopen week is Zandvoort een JOGG-gemeente (Jongeren op Gezond Gewicht). Met de JOGG-aanpak zet de gemeente in op het gezonder maken van de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren.

De gemeente investeert de komende twee jaar € 160.000,- vanuit het Coronaherstelfonds voor dit project. Wethouder Raymond van Haeften zette namens de gemeente Zandvoort zijn handtekening onder de JOGG-overeenkomst.

Verantwoorde keuze

De hele dag door worden kinderen, jongeren en hun ouders verleid tot het maken van ongezonde keuzes. De gemeente Zandvoort gaat zich samen met scholen en verschillende andere partijen in het dorp inzetten om de verantwoorde keuze de makkelijke keuze te maken.

Veel kansen om te bewegen

Van Haeften is blij dat Zandvoort aan de slag gaat met de JOGG-aanpak: “Onze jeugd heeft te maken met veel verleidingen waardoor het maken van gezonde keuzes moeilijk is. Daar staat tegenover dat we een prachtige leefomgeving hebben waar bijvoorbeeld veel kansen liggen om te bewegen. Door aan de slag te gaan met de JOGG-methodiek willen we samen met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven de leefomgeving van de jeugd vitaler maken. Met als doel om een leefstijlverandering: van ongezond naar gezond, voor elkaar te krijgen.”

181e gemeente

De JOGG aanpak is een groot succes. Inmiddels hebben veel gemeenten zich aangesloten. Zandvoort is de 181e JOGG gemeente in Nederland. 

Meer informatie over JOGG is te vinden op de website van JOGG.