Pop Up Museum in Raadhuis

Datum:

Op de benedenverdieping in het oude gedeelte van het Raadhuis komt een Pop Up museum. Zo blijft Zandvoort het hele jaar door aantrekkelijk voor bezoekers en bewoners. En het sluit prima aan bij de Cultuurvisie in wording en het actieplan Centrum.

2 Zandvoortse verzamelaars

In het tijdelijke museum komt een tentoonstelling van 2 Zandvoortse verzamelaars. Ferry Verbruggen van Pole Position heeft een unieke verzameling automobilia. Denk aan kinderauto’s en schaalmodellen van historische racewagens.

Jelle Attema heeft prachtige houten en metalen geluidsapparatuur. Er komt een model van de allereerste tinfoliefonograaf van Edison. Ook zijn er tientallen versies van Nipper, het bekende witte hondje dat luistert naar de stem van zijn baas (His Masters Voice). Maar er komen ook voorlopers van de jukebox: grote houten platenspelers met muntinworp die rond 1920 in danszalen werden gebruikt.

 

Nationaal en internationaal publiek

We verwachten met deze expositie zowel een breed nationaal publiek, als buitenlandse toeristen te bereiken. Het bestuur van het Zandvoorts museum ondersteunt de plannen.

De organisatie ligt in handen van het Zandvoorts museum. We gaan uit van een laagdrempelige entree aan de Haltestraatingang. Het is de bedoeling dat het museum in juli 2021 opent en 2,5 jaar geopend blijft, met mogelijk een jaar verlenging.