Podcast met Jan Lammers: een veelbewogen jaar voor hem, het circuit en Zandvoort

Kunnen we dit jaar alsnog genieten van de Formule 1 in Zandvoort? Sportief directeur van de Dutch Grand Prix Jan Lammers hoopt van wel. Hij blikt in deze podcast terug op een veelbewogen coronajaar. Luister mee met dit openhartige gesprek: over hoe Jan zelf ziek werd door corona, over de relatie met zijn kinderen en hoe hij de kans inschat dat het evenement dit jaar wél doorgaat.

Jan Lammers spreekt op het Zandvoortse circuit met radio- en televisiemaker Ger Loogman. Lammers begon op 16-jarige leeftijd met autoracen en is er dus al 50 jaar bij betrokken. “In drie dagen zo’n 450.000 bezoekers over de vloer: dat is een droom van elke badplaats,” vertelt Lammers enthousiast. 

Maar hij is ook realistisch: “Mensen maken vreselijke dingen mee op de IC en er is zoveel verdriet in families. Dit is een sportevenement. Voor de fans heel belangrijk, maar op de grote schaal van het leven moet je het ook kunnen relativeren.” Dat hij begin maart zelf corona kreeg, hielp daarbij. “Ik vóelde sluipmoordenaar corona in mijn lichaam. Het was kort, maar hevig.” 

 

Coronawandelingen

Dit gesprek is de derde aflevering van de podcastserie Coronawandelingen van de gemeente Zandvoort. In de podcasts vertellen verschillende Zandvoorters over de gevolgen van de coronapandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt. 

Luister ook naar de gesprekken met burgemeester David Moolenburgh en jongerenwerker Marieke Lowiessen. Rond 15 mei publiceren we het volgende gesprek. Ger Loogman spreekt dan met de Zandvoortse Reddingsbrigade. Abonneert u zich op ons kanaal en luister mee met alle gesprekken!