KNMI: code rood vanwege sneeuw

Datum:

Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor zondag 7 februari voor de gehele dag en het gehele land. Er wordt ijzel, sneeuw en stevige oostenwind verwacht.

Wat betekent dit?

Er kunnen sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht; mogelijk minder dan 500 meter en is het voor het gevoel snijdend koud. Deze situatie in combinatie met gladheid  is een groot gevaar op overlast en letsel, vooral voor mensen die de weg op gaan. Rijkswaterstaat adviseert iedereen om niet de weg op te gaan vanaf zaterdagavond 6 februari. Ook is er kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. De GGD’s hebben gemeld dat vanwege het weeralarm alle corona test- vaccinatielocaties op zondag 7 februari gesloten zijn. Kijk voor meer informatie op de website van GGD Kennemerland.

Schade

U kunt bij de gemeente een melding doen van afgebroken takken of andere stormschade. Het hangt van de soort melding af bij wie u uw melding doet. Kijk op melden stormschade of wateroverlast - Gemeente Zandvoort voor meer informatie.

Actuele informatie

Volg actuele informatie over het weeralarm en de waarschuwingen op www.knmi.nl en www.rijkswaterstaat.nl.