Gratis advies en producten energiebesparing in Nieuw-Noord

Datum:

Huurders en woningeigenaren van Nieuw-Noord krijgen de komende tijd gratis energieadvies en energiebesparende producten. Dat gebeurt aan de deur, op 1,5 meter afstand. Hierdoor kunnen mensen maandelijks geld besparen door een lagere energierekening en is er minder tocht in huis.

De bedoeling is om de komende tijd alle Zandvoortse huurders van Pré Wonen te bezoeken. Na het energieadvies geven de adviseurs van Klimaatroute energiebesparende producten die passen bij het advies, zoals LED-lampen, radiatorfolie of tochtstrips. Dankzij een subsidie van de rijksoverheid kunnen de gemeente Zandvoort en Pré Wonen alle bewoners in Nieuw-Noord kosteloos helpen. Zandvoort werkt nauw samen met de woningcorporatie en de buurgemeenten.

Enthousiaste reacties

De adviseurs bezochten eerder alle huishoudens van Oud-Noord. Vorig jaar zijn al 1.771 woningeigenaren en huurders in Zandvoort geholpen met gratis energieadvies en bespaarproducten.

De meeste bewoners reageren enthousiast op het gratis advies en de producten. Ook mevrouw Korn van de Flemingstraat was blij verrast: “Ik vind duurzaamheid zelf ook belangrijk, dus ik ben blij met deze spullen! Het indraaien van de nieuwe lampen kan ik zelf wel, maar voor de radiatorfolie ga ik hulp vragen bij het Pluspunt.”

Wethouder Van Haeften: “Als gemeente geven we graag op een praktische manier invulling aan duurzaamheid. Hoe mooi is het om iets voor de portemonnee van onze bewoners te kunnen doen en daarmee ook iets goeds te doen voor het milieu?”

Ook energie besparen?

Wilt u ook energie besparen? Bezoek dan onze website Duurzaam Zandvoort.