‘Alles viel stil.’ Makelaar Timo Greeven in podcast over effect corona op woningmarkt

Datum:

Hij heeft er niet wakker van gelegen, maar erg spannend was het wel: waar gaat het heen met de woningmarkt in Zandvoort? Alles viel helemaal stil in het voorjaar van 2020. Makelaar Timo Greeven in onze podcast: “Koopcontracten werden geannuleerd. Banken trapten op de rem. We hadden ineens tijd over op kantoor. Daar word je heel onrustig van.”

Greeven Makelaardij is een van de grote makelaarsbedrijven in Zandvoort. Ooit door vader Rob gestart in een verbouwde garage, nu een florerend bedrijf met vijf medewerkers. Timo vertelt hoe het ging die eerste periode: “Alle bezichtigingen werden afgezegd. Daarom begonnen we met videobezichtigingen, via Whatsapp of Facebook Live. Dat sloeg goed aan, en zo hebben we toch woningen kunnen verkopen.”

De stad ontvluchten

We zijn een jaar verder. De huizenprijzen gaan door het dak, ook in Zandvoort. Inmiddels is Greeven druk met het temperen van de verwachtingen bij aanstaande verkopers. Hoe kan dat zo snel veranderen? Timo: “Door de lockdown willen mensen de stad ontvluchten. Ze ontdekken Zandvoort als mooie plek met frisse lucht om te wonen.”

Benieuwd naar Timo’s hele verhaal over de onstuimige ontwikkelingen op de Zandvoortse woningmarkt? Luister naar het gesprek met journalist Ger Loogman in onze podcastserie Coronawandelingen.

Coronawandelingen

Dit gesprek is de vijfde en laatste aflevering van de podcastserie Coronawandelingen van de gemeente Zandvoort. In de podcasts vertellen verschillende Zandvoorters over de gevolgen van de coronapandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt.

Luister ook naar de gesprekken met onze burgemeester David Moolenburgh, jongerenwerker Marieke Lowiessen, autocoureur Jan Lammers en lifeguards Ernst Brokmeier en Tijl Bluijs.Abonneert u zich op ons kanaal en luister mee met alle gesprekken!

Uitgeschreven versie

Wilt u de uitgeschreven tekst van de podcast ontvangen? Dat kan. Stuur een e-mail naar info@zandvoort.nl en vermeld daarbij de titel van de podcast.