Zeven theaters en concertgebouwen krijgen ontheffing op het maximum van 30 bezoekers

Datum:

Toneelschuur Haarlem krijgt ontheffing

De veiligheidsregio Kennemerland geeft de Toneelschuur in Haarlem op 2 oktober een ontheffing op het maximum van 30 bezoekers voor de grote zaal. De instelling had gisteren, door een misverstand, foutieve cijfers doorgegeven, waardoor zij buiten de selectie van de grote theaters en podia in de regio viel. Inmiddels heeft de Toneelschuur de veiligheidsregio inzichtelijk kunnen maken dat de instelling wel de benodigde zaalcapaciteit en gebruiksvergunning heeft voor meer dan 300 bezoekers. Bovendien voldoet de Toneelschuur aan de voorwaarden van beluchting en hygiëne.

De concertgebouwen en theaters die een ontheffing krijgen op het maximaal aantal mensen dat is toegestaan zijn:

•    Kennemer Theater, Beverwijk
•    Patronaat, Haarlem
•    Philharmonie, Haarlem
•    Stadsschouwburg, Haarlem
•    Toneelschuur, Haarlem
•    Schouwburg de Meerse, Hoofddorp
•    Stadsschouwburg, Velsen

Genoemde culturele instellingen mogen maximaal 250 bezoekers per programma toelaten en moeten er scherp op toezien dat alle bestaande RIVM-richtlijnen in acht worden genomen. Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland staat bij elk besluit dat wordt genomen de volksgezondheid voorop. Het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames in de veiligheidsregio Kennemerland loopt snel op. Het bezoek aan genoemde instellingen moet daarom voor iedereen veilig verlopen.

De instellingen zijn verplicht te werken met een online kaartverkoopsysteem. Deze verplichting geldt ook voor reserveren, placeren en registratie. Eerder dit jaar hebben de instellingen hun bezoekerscapaciteit al teruggebracht op basis van de 1,5 meter regel. Ook komen bezoekers gespreid binnen. De veiligheidsregio Kennemerland verwacht van de bezoekers dat ze hun gezond verstand gebruiken bij hun reis en bezoek, dat ze afstand houden en aanwijzingen van het personeel van de instelling opvolgen.

De veiligheidsregio Kennemerland kiest ervoor om de ontheffingen te richten op theaters en concertgebouwen. De zeven instellingen krijgen de ontheffing omdat ze van groot regionaal belang zijn en een vitale rol spelen voor de culturele infrastructuur. 
Overige culturele instellingen in de regio zullen zich moeten houden aan de algemene maatregel in de Noodverordening. Zij mogen alleen activiteiten organiseren met een maximum aantal van 30 bezoekers (exclusief personeel). 

Meer informatie op ww.vrk.nl/Update-coronavirus