Wat u moet weten over de feestdagen en de jaarwisseling

Datum:

Lees meer over de openingstijden van de centrale balie, op welke dagen het afval ingezameld wordt en over het verbod om vuurwerk af te steken.

Raadhuis gesloten tijdens feestdagen

Vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag) en vrijdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) is de gemeente gesloten. De gemeente is dan ook niet telefonisch bereikbaar. Donderdag 24 december en donderdag 31 december is de centrale balie open tot 16.00 uur in plaats van tot 20.00 uur. 

Maandag 4 januari is de centrale balie vanaf 10.00 uur geopend.

De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt uw afspraak zelf inplannen via de link op de pagina van het door u aan te vragen product. Of u belt de gemeente via 14 023.

Afvalinzameling en Milieupleinen

De Milieupleinen Bloemendaal en Heemstede (Meerlanden) en Haarlem (Spaarnelanden) zijn gesloten op vrijdag 25, zaterdag 26 december en 1 januari. 

Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag leegt Spaarnelanden geen rolemmers. Zou u normaal gesproken uw rolemmer op die dagen buiten zetten? Lees dan bij Spaarnelanden op welke dagen dit wordt ingehaald.

Containers tijdens oud & nieuw

In Zandvoort zijn van donderdagochtend 31 december 2020 tot en met vrijdagochtend 1 januari 2021 de bovengrondse containers voor papier, textiel en plastic, blik en drinkpakken afgesloten. Het afval in deze containers is brandbaar. Door ze af te sluiten wordt brand en schade door vuurwerk voorkomen. Ook zijn van donderdagmiddag 31 december tot en met vrijdagochtend 1 januari de zelfpersende afvalbakken in het centrum, bij het station en op de boulevard afgesloten. Op diverse locaties worden daarom tijdelijk rolemmers op een standaard geplaatst. Inwoners kunnen hierin hun ‘kleine’ afval rond de jaarwisseling kwijt.

Vuurwerk

Door corona ziet de jaarwisseling er dit jaar anders uit dan anders. Het kopen, verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk is dit jaar landelijk verboden. Zo voorkomen we vuurwerkslachtoffers en daarmee extra druk op de zorg. Ook carbid schieten is verboden in Zandvoort.

Voorkom woninginbraak

Dit jaar zijn we meer thuis met de wintermaanden, maar het is natuurlijk nog steeds donker. Daar maken inbrekers handig gebruik van. Wist u dat in december en januari normaal gesproken drie keer zo veel inbraken worden gepleegd dan in andere maanden? Maak het inbrekers niet gemakkelijk! Meer informatie hierover leest u in het nieuwsbericht van 1 december.