Aanvullende financiële maatregelen voor lokale ondernemers

Datum:

Veel ondernemers in Zandvoort worden hard getroffen door de coronacrisis. Gemeente Zandvoort heeft in maart 2020 een aantal lokale maatregelen vastgesteld om ondernemers op korte termijn te ondersteunen. Er ligt nu een voorstel aan de gemeenteraad voor met een pakket aan aanvullende financiële maatregelen. Hiermee wil de gemeente de ondernemers daar waar mogelijk ook voor de langere termijn ondersteunen.

Hoewel iedereen door het virus wordt geraakt, worden ondernemers in Zandvoort extra hard getroffen door de landelijke maatregelen om verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Inmiddels worden de landelijke maatregelen stapsgewijs versoepeld. De impact van corona op de Zandvoortse economie wordt steeds duidelijker. De aanvullende maatregelen zijn er voor ondernemers die in Zandvoort zijn gevestigd en bestaan uit algemene en specifieke maatregelen. 

Met het voorstel aan de gemeenteraad worden de huur en erfpacht die ondernemers en partijen aan de gemeente betalen voor 50% kwijtgescholden. Hiernaast wordt de Reclamebelastingverordening 2020 ingetrokken en de Reclamebelasting 2020 niet opgelegd. Het Innovatiefonds wordt ingezet ter ondersteuning van het herstel van lokale ondernemers. Het tarief van de Precarioverordening 2020 voor terrassen wordt aangepast en gecorrigeerd voor de periode van de verplichte sluiting.

Bekijk het voorstel.