Toiletten op campings open en versoepeling bezoekregeling verpleeghuizen

Datum:

De toilet- en douchevoorzieningen op campings, kampeerterreinen en vakantieparken mogen vanaf maandag, 15 juni weer gebruikt worden. In de veiligheidsregio Kennemerland is dan de nieuwe noodverordening van kracht met deze aanpassing. In de nieuwe noodverordening is ook de versoepeling van de bezoekregeling voor verpleeghuizen opgenomen. Alle coronavrije verpleeghuizen mogen vanaf 15 juni weer bezoek ontvangen.

Toiletten en douches op campings en vakantieparken open
Vanaf 15 juni kunnen Nederlanders weer op vakantie naar verschillende (Europese) landen en mogen buitenlandse toeristen weer naar Nederland toe komen. Diezelfde dag openen in het hele land de douche- en toiletvoorzieningen op campings, vakantieparken, zwembaden en sportverenigingen. Dit geldt ook voor de gecombineerde douche- en toiletvoorzieningen op het strand.

Kijk op www.visitzandvoort.nl voor veelgestelde vragen over corona.

Bezoekregeling verpleeghuizen
In een aantal verpleeghuizen is het sinds enkele weken weer mogelijk om bezoek toe te laten, onder strikte voorwaarden. Steeds meer locaties voldoen aan die eisen. Vanaf 15 juni wordt de bezoekregeling verder versoepeld en is het in élk coronavrij verpleeghuis mogelijk om bezoek ten ontvangen. Indien er een of meer Covid-19 besmettingen zijn in een verpleeghuis is bezoek nog steeds verboden, behalve in uitzonderingssituaties. In de stervensfase, of vergelijkbare omstandigheden, kan een instelling incidenteel afwijken van deze maatregel.

Kijk voor meer informatie op de routekaart voor mensen met een kwetsbare gezondheid