Regeling Tozo vanaf deze week

Datum:

Op dit moment zijn er bedrijven actief die ondernemers hulp bieden bij het aanvragen van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze hulp is doorgaans niet kosteloos en mogelijk niet zonder financiële gevolgen. U hoeft als ondernemer ook geen extra kosten te maken. Wij helpen u graag  bij uw aanvraag.

 

Regeling ondernemers online (update 8 april 2020)

De Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo) staat online. Haarlem voert de regeling uit voor de gemeenten Haarlem, Zandvoort en Beverwijk.

Veel ondernemers hebben eerder via 155 een aanmelding voor de regeling gedaan. Zij ontvangen voor het einde van deze week van de gemeente een e-mail met een link naar de webpagina waarop het digitale aanvraagformulier aanklikbaar is. Dit gebeurt gespreid zodat we kunnen garanderen dat het systeem niet overbelast raakt. De mensen die als eerste een aanvraag hebben ingediend, worden het eerst geholpen. Het aantal aanvragen is groot en we willen zoveel mogelijk mensen zo spoedig mogelijk helpen. Vanaf het moment van de definitieve aanvraag tot de afhandeling staat een periode van maximaal vier weken. Alles wat eerder kan, gebeurt eerder. De verwachting is dat de druk op het systeem groot zal zijn, daarom is het mogelijk dat een piekbelasting ontstaat. Het formulier is dan tijdelijk niet beschikbaar. Mocht dit voorkomen dan is het verzoek om het op een later moment nog een keer te proberen.
 
Meer informatie?
Bel dan tijdens het spreekuur voor ondernemers de gemeente Haarlem. Het telefonisch spreekuur is op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur. Bel 14 023 en kies voor optie 5. U wordt dan direct doorverbonden met het expertteam.

Bekijk het laatste nieuws en informatie over het coronavirus via www.zandvoort.nl/corona.


Regeling Tozo vanaf deze week (2 april 2020)

Veel zelfstandig ondernemers hebben zich gemeld voor financiële ondersteuning voor levensonderhoud. We willen deze ondernemers zo spoedig mogelijk van dienst zijn. Ondanks berichtgeving vanuit de Rijksoverheid is het aanvraagformulier van Tijdelijke ondersteuning zelfstandig ondernemers (Tozo) nog niet opengesteld.

Vanwege de complexe materie en een wijziging in de regelgeving vanuit de Rijksoverheid moet een aantal zaken nog worden getoetst en verwerkt. De verwachting is dat het aanvraagformulier voor de Tozo deze week online staat.

We betreuren het zeer dat het op dit moment nog niet mogelijk is om de daadwerkelijke aanvraag te kunnen doen.

Houdt u onze website in de gaten voor de laatste informatie over het aanvragen van de Tozo. U kunt altijd bellen naar het spreekuur om uw verhaal kwijt te kunnen, maar we hebben voor nu niet meer informatie over de aanvraag.

Bekijk het laatste nieuws en informatie over het coronavirus via www.zandvoort.nl/corona.