Raymond van Haeften, nieuwe wethouder voor D66 Zandvoort en Bentveld

Datum:

De nieuwe wethouder namens D66 in Zandvoort wordt Raymond van Haeften. Van Haeften is wethouder geweest in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en kan direct aan de slag. Voor de raadsvergadering van 30 juni wordt Van Haeften aan de gemeenteraad voorgesteld en tijdens die vergadering, naast Ellen Verheij en Gert-Jan Bluijs, voorgedragen.

Daarmee is een eind gekomen aan de spoedklus van D66. Fractievoorzitter Michiel Hermsen: "Raymond heeft zijn sporen verdiend in Haarlemmerliede en Spaarnwoude en heeft daar zeer goed gepresteerd. Hij heeft veel ervaring met verschillende portefeuilles zoals Sociaal Domein, Onderwijs en Sport en Metropool Regio Amsterdam (MRA), maar ook ruimtelijke ordening, economie en toerisme is hem niet vreemd. Ook heeft Van Haeften een groot netwerk, zo is hij voorzitter van D66 Noord-Holland. Daarnaast heeft hij vele (neven)functies vervuld, waaronder velen op gebied van goede doelen, zoals KWF, Leprastichting en de Willeke Alberti Foundation. Raymond van Haeften is de man die we zochten en past helemaal in het profiel hetgeen we opgesteld hebben met de fractie. Iemand die onafhankelijk is, verantwoordelijkheid neemt en die zich vastbijt in ingewikkelde dossiers.”

Van Haeften, 67 jaar jong, staat te trappelen om te beginnen. “Ik ben een sociaal intelligente verbinder, die weet waar hij voor staat, maar die ook voldoende statuur heeft om anderen ruimte te bieden om te excelleren. Ik schep er genoegen in anderen te inspireren en werkgerelateerde doelen te (laten) realiseren.”
Met al zijn ervaring wil hij zich heel graag inzetten voor Zandvoort, voor de inwoners, organisaties en bedrijven. Van Haeften is woonachting in Halfweg en hoeft voor deze periode niet te verhuizen. “Ik ben veelvuldig in Zandvoort te zien, belooft Van Haeften. In Zandvoort gebeurt ontzettend veel. Dat vraagt continue om afstemming en goed uitlegbare keuzes. Het coalitieakkoord is de basis. Ik verheug me erop om mijn bijdrage te kunnen en mogen leveren aan een stabiel, kwalitatief en goed bestuur. Dat heeft Zandvoort nodig. Heldere besluiten, goede communicatie en maximale inzet van het bestuur, en daar komen nog eens de ‘corona’ perikelen bij. Dat vraagt om scherpe aanpassingen van iedereen.
Nogmaals, ik ga direct aan het werk met het gemeentebestuur, de inwoners en ondernemers om de gemeente Zandvoort verder te brengen. De raad heeft met het oude college een collectief raadsprogramma liggen. Het nieuwe coalitieakkoord komt daar nu overheen. Het is tijd voor uitvoering en realisatie. Daarvoor ga ik me hard maken, keihard.”

Michiel Hermsen, fractievoorzitter van D66 Zandvoort en Bentveld: "Raymond van Haeften past goed bij dit college. Hij brengt zijn ervaring als wethouder mee, heeft zich binnen de partij vaak bewezen en is een goed en gedegen bestuurder. Bovendien is hij goed ingevoerd in Kennemerland en kent hij zijn collega’s van Velsen tot Heemstede en van Amsterdam tot Bloemendaal. We verheugen ons op de samenwerking en hebben het volste vertrouwen in zijn missie.”