Radiomarathon corona in Zandvoort 19 april

Datum:

Zondag 19 april luistert u tussen 9.00 en 21.00 uur naar een marathonuitzending van ZFM Zandvoort, Haarlem105 en NH Nieuws op de radio. De zenders betuigen met interviews, optredens en reportages steun aan alle inwoners die worstelen met de coronacrisis. In Zandvoort vraagt ZFM speciale aandacht voor de Zandvoortse afdeling van het Rode Kruis.

Sinds 1 april 2020 zendt ZFM Zandvoort elke ochtend live tussen 10.00 en 12.00 uur een corona-programma uit. ZFM doet dan verslag van wat er in het dorp gebeurt rondom deze crisis. Burgemeester en wethouders laten in dit programma van zich horen, maar ook welzijnsorganisatie Pluspunt steekt inwoners een hart onder de riem met tips en inspiratie in deze moeilijke tijd. Regelmatig zijn betrokken ondernemers en Zandvoorters in de uitzending aan het woord.

Aanstaande zondag 19 april krijgt dit programma een speciaal vervolg in een live radiomarathon uitzending. Deze uitzending is tussen 9.00 en 21.00 uur.

Programma

Frénk van der Linden presenteert de marathon samen met verschillende mede-presentatoren. Bekende Nederlanders die in de regio wonen, nemen deel aan de uitzending. Het is een gezamenlijke uitzending met NH-nieuws en de lokale omroepen van Haarlem en Zandvoort.
Onder de noemer: ‘H105, NH en ZFM verslaan Corona’ wordt de hele dag live verslag gedaan van de impact op ons dorp en in de regio. Er worden items uitgewisseld en er gaan verslaggevers op zoek naar de stand van zaken bij betrokkenen in ons dorp.
Daarnaast komen inwoners die werken in de zorg en in het onderwijs aan het woord. Ook de burgemeesters van Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal en Heemstede vertellen hoe zij met het coronavirus omgaan en wat hen troost, steun of hoop biedt. Medewerkers van de zenders zijn zondag de hele dag op straat in de regio. Ieder half uur vertellen zij live in de uitzending over hun bevindingen.

Inzamelingsactie voor Zandvoortse afdeling Rode Kruis

In Zandvoort vraagt ZFM speciale aandacht voor de Zandvoortse afdeling van het Rode Kruis en al het werk dat er verricht wordt. Onder het motto Help de helpers helpen is er een inzamelingsactie. Luisteraars kunnen bijvoorbeeld inbellen en een verzoeknummer aanvragen tegen een geringe vergoeding. Dit kan zondag vanaf 9.00 uur via nummer 023 573 0393. Voor meer informatie zie www.zfmzandvoort.nl.

Bekijk het laatste nieuws en informatie over het coronavirus via www.zandvoort.nl/corona