Opnieuw drukte verwacht, vooral aan de kust

Datum:

Door het warme weer verwacht Veiligheidsregio Kennemerland opnieuw veel drukte aan de stranden, maar ook in natuurgebieden en bij andere trekpleisters. Houd er rekening mee dat gemeenten en politie bij grote drukte of volle parkeerterreinen de toegangswegen kunnen afsluiten. Check dus vooraf de actuele verkeerssituatie en drukte op locatie.

Ondanks de drukte in de afgelopen week kon de veiligheid door vele (voorzorgs)maatregelen worden gewaarborgd. De Veiligheidsregio wil dit graag volhouden en spreekt bezoekers aan op de eigen verantwoordelijkheid. Iedereen blijft van harte welkom aan de kust en op andere plekken waar verkoeling wordt gezocht, maar de oproep blijft: doe dit verstandig.

  • Plan uw heen- en terugreis zorgvuldig. Check vooraf de drukte op de weg, in de trein en op locatie
  • Kom bij voorkeur met de fiets
  • Neem onderweg voldoende eten en drinken mee
  • Volg ter plaatse de instructies van de verkeersregelaars op
  • Als het ergens te druk is, ga dan naar een andere plek om van het weer te genieten
  • En houd u altijd aan de basisregels: blijf thuis bij klachten, houd 1,5 meter afstand en was vaak uw handen.

Kijk voor meer informatie en het persbericht van de Veiligheidsregio op www.vrk.nl. Actuele reisinformatie vindt u op www.ns.nl en www.anwb.nl.

De gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort vormen samen met de hulpdiensten (brandweer, GGD, politie en kmar) de Veiligheidsregio Kennemerland