Ook een poster en stickers met Ik hou afstand van jou?

Datum:

In de huis-aan-huisbladen in de regio Kennemerland zit deze week een opvallende poster met de boodschap Ik hou afstand van jou. Deze kan iedereen op hun raam plakken om de visite op een vriendelijke manier te herinneren aan de coronaregels. Ook kan iedereen de poster downloaden of stickers opvragen op ggdkennemerland.nl/coronavirus/ik-hou-afstand-van-jou

Ruim de helft van alle corona-besmettingen gebeurt thuis en handen wassen en afstand houden werken erg goed om thuisbesmettingen te voorkomen. Gelukkig willen de meeste mensen zich graag aan de regels houden om coronabesmettingen te voorkomen. Maar dat is soms best lastig.

Met deze posters en stickers wil GGD Kennemerland inwoners helpen om ook binnenshuis afstand van elkaar houden. Op deze manier kan het grote aantal thuisbesmettingen thuis teruggedrongen worden. Inwoners die de poster voor hun raam plakken, herinneren zichzelf en gasten aan het belang van de maatregelen.

Aanvragen en downloaden

De posters zijn in de week van 13 december  te vinden in de huis-aan-huisbladen. Daarnaast kunnen Zandvoorters op ggdkennemerland.nl/coronavirus/ik-hou-afstand-van-jou gratis stickers bestellen. De stickers worden ook uitgedeeld op de testlocaties. De poster is op de website beschikbaar als download om zelf uit te printen.

GGD Kennemerland lanceert deze campagne in samenwerking met de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlemmermeer, Uitgeest en Beverwijk.