Nieuwe noodverordening regio Kennemerland van kracht

Datum:

De noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland met de nieuwe maatregelen om de bestrijding van het coronavirus tegen te gaan is sinds 10 augustus van kracht. Deze geldt ook voor de gemeente Zandvoort. Het gaat om landelijke maatregelen zoals onder andere een reserveringsplicht voor binnen én buiten voor de horeca. 

Voor de horeca betekent het dat ondernemers nu verplicht zijn om binnen én buiten te werken op basis van reservering, een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats. Daarnaast moet aan alle bezoekers worden gevraagd of ze zich willen registreren.  Burgemeester van Zandvoort, David Moolenburgh: ‘Een verscherping van de maatregelen is voor Zandvoort nu niet aan de orde. We blijven de drukte zorgvuldig monitoren op het strand en in het dorp. Het is goed dat we de mogelijkheid hebben om in te grijpen in samenwerking met de veiligheidsregio. De ondernemers doen in Zandvoort in ieder geval zeer hun best zich aan de maatregelen te houden. Ik vertrouw erop dat ze ook de nieuwe landelijke regels goed door zullen voeren.’ 

Optie voor lokale mondkapjesverplichting

Verder is in noodverordening de aanvullende mondkapjesverplichting als optie opgenomen, zodat deze - wanneer nodig - ingezet kan worden.

Coronamaatregelen

De aanpaste noodverordening is gebaseerd op de aanscherpingen van de landelijke maatregelen die premier Rutte in de persconferentie van 6 augustus heeft aangekondigd.
Lees het nieuwsbericht over de persconferentie

De volledige noodverordening vindt u op de website van de Veiligheidsregio Kennemerland.