Meer testcapaciteit regio Zandvoort

Datum:

Op dinsdag 8 september 2020 is in de Expo Haarlemmermeer, Stelling 1 in Vijfhuizen, de teststraat in Haarlemmermeer geopend. Inwoners uit de regio kunnen zich hier laten testen op het coronavirus, als zij klachten hebben die duiden op corona. Dit ontlast de teststraat in Haarlem.

In de nieuwe teststraat kunnen zo’n 250 mensen per dag getest worden. Het uitgangspunt van GGD Kennemerland was om in de regio 800 tot 850 tests per dag te kunnen uitvoeren. De opening van de teststraat in Haarlemmermeer helpt dit doel te bereiken.

Alleen op afspraak

De teststraat Haarlemmermeer werkt alleen op afspraak. Mensen die symptomen ervaren van het coronavirus en zich willen laten testen, kunnen via het landelijk telefoonnummer 0800-1202 of via coronatest.nl een afspraak maken voor een test.

Teststraat voor auto of fiets

Bezoekers kunnen met de auto of fiets naar de teststraat Haarlemmermeer komen. Bezoekers die met de auto komen, blijven in hun auto als de verpleegkundige of arts de test afneemt (met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel).

Uitslag coronatest

Na het afnemen van de test is binnen 48 uur de uitslag bekend. Al kan dit door de huidige drukte ook uitlopen. Mensen met DigiD kunnen (een negatieve) uitslag online bekijken op coronatest.nl. In alle andere gevallen wordt er telefonisch contact opgenomen over de uitslag.

Meer informatie

Bekijk de website van GGD Kennemerland voor meer nieuws over het cononavirus.