Informatie over coronavirus

Datum:

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor vele Zandvoorters. De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de inwoners, ondernemers en instellingen zo goed mogelijk op de hoogte te houden over wat de gemeente doet én wat u zelf als inwoner en ondernemer kunt doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op deze pagina vindt u actuele informatie voor inwoners, ondernemers en instellingen.

  • Bekijk de meest gestelde vragen aan de gemeente over coronavirus.
  • Voorlopig werkt de gemeente uitsluitend op afspraak.
  • Informatie voor ondernemers
  • Noodverordening vastgesteld, zie noodverordening op website van de VRK. Lees hier wat de noodverordening is.

Update 30 maart 2020

Brief van burgemeester Moolenburgh
Burgemeester David Moolenburgh heeft een brief aan alle Zandvoorters geschreven.
Lees de brief.

Steunpakket tegemoetkoming corona
Kijk op de website van de Rijksoverheid wie er in aanmerking komt voor het steunpakket.

Boodschappen doen? Doe het alleen en houd dan ook afstand!
Winkels en markten zijn onmisbaar in de distributie van voedsel en blijven daarom open. Het is van belang dat mensen hun boodschappen kunnen blijven doen. Wel gelden hier strakkere regels en houdt handhaving streng toezicht. Lees het hele bericht.


Aanvullende informatie op verbod op evenementen
Afgelopen maandag werden aanvullende maatregelen vanuit het Rijk genomen. Aanvullende informatie op deze maatregelen is dat het verbod op evenementen tot 1 juni alleen is bedoeld voor evenementen die een vergunning nodig hebben. Voor alle andere evenementen gelden de maatregelen tot 6 april. Op 31 maart besluit het kabinet of en hoelang die maatregelen worden verlengd.

Eerdere updates

Nieuwe noodverordening van kracht
Het Kabinet heeft maandag 23 maart aanvullende maatregelen getroffen in de aanpak van het coronavirus. De burgemeesters van de veiligheidsregio Kennemerland hebben gezamenlijk deze maatregelen in een noodverordening vastgelegd. De noodverordening stelt gemeenten en politie in staat te handhaven als een van de maatregelen overtreden wordt. Een van de maatregelen is dat de opbouw van de strandhuisjes niet kan plaatsvinden op korte termijn. Op de website van de VRK is de nieuwe noodverordening te lezen.

Kringloopwinkels
Heeft u spullen voor de kringloopwinkel. Check of deze nog open is, want ze zijn niet allemaal meer open. Houd de spullen dan nog even bij u thuis.

Heeft u hulp nodig of wilt u iemand helpen?
Er zijn veel Zandvoorters die nu alleen thuis zitten en behoefte hebben aan hulp. Er zijn verschillende organisaties die deze hulp aanbieden. Op deze pagina onder Hulp vindt u meer informatie.

Het UWV is gesloten. Waar kan ik een uitkering aanvragen?
Vanwege het coronavirus is het UWV Haarlem gesloten. U kunt via de gemeente een uitkering aanvragen. Bel naar telefoonnummer 14 023 en vraag naar de afdeling Werk en Inkomen.

De gemeente Zandvoort biedt naast de maatregelen van de Rijksoverheid een aantal aanvullende lokale maatregelen om Zandvoortse ondernemers nog meer bij te staan in deze moeilijke tijd. Ook heeft de gemeente elke werkdag van 10.00 tot 12.00 uur spreekuur voor ondernemers.
Lees het bericht (update).

Strengere maatregelen 23 maart 2020

Het Kabinet heeft maandag 23 maart strengere maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén van de maatregelen is dat burgemeesters meer bevoegdheid krijgen om op te treden tegen overtreding van deze maatregelen. Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen over de nieuwe maatregelen.

Aanvullende lokale maatregelen voor Zandvoortse ondernemers

De gemeente Zandvoort biedt, naast het pakket van noodmaatregelen door het Kabinet, een aantal aanvullende lokale maatregelen om Zandvoortse ondernemers nog meer bij te staan in deze moeilijke tijd, zoals uitstel van lokale belastingen en heffingen.
Lees het hele bericht.

Nieuwe maatregelen afgekondigd tegen de verspreiding van het Corona virus

Maandagvond 23 maart heeft het Kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd tegen de verspreiding van het Corona virus.
Lees het bericht

Kom niet naar strand en duinen

We zien vandaag weer veel mensen naar het strand komen, dit is niet de bedoeling! Kom ook doordeweeks niet naar het strand en de duinen. De parkeerplaatsen zijn zo lang als nodig is afgesloten. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar. Beperk uw verblijfsduur. Gun elkaar de ruimte. #samentegencorona

Noodverordening

Op 15 maart 2020 heeft het Kabinet ingrijpende maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. De burgemeesters van de Veiligheidsregio Kennemerland hebben gezamenlijk deze maatregelen in een noodverordening vastgelegd. (noodverordening COVID-19 VRK). Lees het hele bericht.

Kom niet naar strand en duinen

Vanmorgen zijn de parkeerterreinen bij de stranden van Zandvoort en Bloemendaal gesloten. Verkeersregelaars ter plaatse sturen recreanten terug. Met borden op toegangswegen worden recreanten op de maatregelen en de noodzaak van wegblijven gewezen.

Deze maatregel is genomen om risicovolle situaties te voorkomen. Het is van cruciaal belang dat iedereen zich aan de regels houdt om de verspreiding van het Corona virus te beheersen. De afstand van minimaal 1,5 meter is daarbij noodzakelijk. Wanneer de stranden te vol lopen is het aanhouden van deze afstand moeilijk.

Ook viskarren en andere standplaatsen hebben vandaag besloten om dicht te blijven. Zij delen daarmee de oproep om het gezonde verstand te gebruiken en de richtlijnen te respecteren. Volg de instructies van de Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand!

Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.

Bekijk de meest gestelde vragen aan de gemeente over coronavirus. Voorlopig werkt de gemeente uitsluitend op afspraak. Noodverordening vastgesteld, zie noodverordening op website van de VRK.

Update 20 maart 2020

Brief van wethouder Verheij aan Zandvoortse ondernemers

In een brief aan de Zandvoortse ondernemers steekt wethouder Verheij hen een hart onder de riem.

"Ik wil u met deze brief nadrukkelijk laten weten dat u niet alleen staat. De Rijksoverheid heeft deze week een enorm pakket aan maatregelen aangekondigd waarmee bedrijven en medewerkers die worden getroffen, financieel worden gesteund. In navolging hierop neemt ook gemeente Zandvoort haar verantwoordelijkheid. Wij beraden ons op lokale maatregelen om u verder te ondersteunen om door deze moeilijke tijd heen te komen."

Lees de volledige brief (pdf)

Gemeente werkt aan totaalpakket lokale maatregelen ondernemers

De gemeente Zandvoort werkt aan een totaalpakket van lokale maatregelen om Zandvoortste ondernemers verder te ondersteunen. Hoe dat nader wordt uitgewerkt volgt zo spoedig mogelijk. Op deze website houden wij u hiervan op de hoogte. Ook op de Facebookpagina van het Ondernemersloket vindt u veel relevante informatie. Mocht u vragen hebben aan de gemeente dan kunt u die stellen door een mail te sturen aan info@zandvoort.nl.

Formule 1 Heineken DGP Zandvoort 2020 opgeschort

De Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort 2020 in het eerste weekend van mei wordt opgeschort tot een nog nader te bepalen moment ten gevolge van de verspreiding van het coronavirus.
Lees het hele bericht.

Afvalinzameling en de Remise

De afvalinzameling gaat door en de Remise blijft open tot nadere berichtgeving. Spaarnelanden werkt nu met een gewijzigde dienstverlening. Wat betekent dit voor u? Lees de belangrijkste informatie op de website van Spaarnelanden.

Ook buiten voldoende afstand tot elkaar houden

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten werken, willen we wel graag naar buiten. Strand, bossen, parken en speeltuinen zijn daarvoor de aangewezen plekken. Maar wees bewust dat u ook in de buitenruimte voldoende afstand houdt tot elkaar. Dus ook op plekken waar je met elkaar samenkomt is 1,5 meter afstand van elkaar de norm.

Noodverordening vastgesteld

De noodverordening stelt gemeenten en politie in staat op te treden als een van de maatregelen overtreden wordt. Personen of organisaties die zich niet houden aan de maatregelen uit de noodverordening zijn strafbaar. Zij riskeren een dwangsom of een spoedsluiting.

De noodverordening vindt u op de website van het VRK.

In Nederland gelden vanaf zondag 15 maart aanvullende maatregelen voor horeca, onderwijs en sport tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). De maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 6 april 2020.