Grote groepen kan weer met 1,5 meter afstand

Datum:

In veiligheidsregio Kennemerland geldt een nieuwe noodverordening. Het is vanaf 1 juli weer mogelijk om in grotere groepen samen te komen. Burgemeester David Moolenbergh: ‘Ik ben blij dat we de zomer ingaan met deze versoepelde regels. Maar er zijn nog wel regels. Het is van groot belang dat we deze blijven naleven in Zandvoort. Alleen op deze manier kunnen we voorkomen dat het virus weer om zich heen grijpt.’

Evenementen

Kleinschalige evenementen kunnen georganiseerd worden, zoals een braderie, kermis, sportevenement of (food)festival. Er moet dan wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. 

De gemeente gaat in gesprek met de evenementenorganisatoren om te onderzoeken wat er mogelijk is binnen de 1,5 meter-norm. Alle organisatoren kunnen contact opnemen via 14 023 of een mail sturen naar i.keur@zandvoort.nl. De gemeente adviseert over de haalbaarheid van het voorstel. Is het voorstel haalbaar? Dan kunt u een evenementenvergunning aanvragen.

Kleine bijeenkomsten 

Een kleine bijeenkomst kan sowieso worden georganiseerd, als iedereen zich aan de 1,5 meter afstand houdt. De gemeente vraagt u wel om uw buurtbarbecue of straatfeest te melden. U kunt een kleine bijeenkomst melden op: www.zandvoort.nl/producten-en-diensten-op-alfabet/melding-klein-evenement.

De noodverordening

Sinds 1 juli geldt een nieuwe noodverordening (pdf). Hierin zijn de laatste versoepelingen van de landelijke coronamaatregelen formeel geregeld voor de veiligheidsregio Kennemerland. Deze regio bestaat uit de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

Meer informatie vindt u op www.vrk.nl.