Dringend verzoek om niet meer naar Zandvoort te komen

Datum:

Update 21 mei 12.00 uur: De stranden en het dorp lopen vol. Verkeersregelaars zijn ingezet om bezoekers tegen te houden. Dringend verzoek om niet meer naar Zandvoort te komen!

20 mei

Er wordt een zonovergoten Hemelvaartsdag voorspeld en het merendeel van Nederland heeft een lang weekend vrij. Veel mensen brengen deze dagen graag een bezoek aan het strand. Zandvoort heet strandbezoekers welkom, maar benadrukt om hierbij wel het gezonde verstand te gebruiken; vermijd drukte, houd afstand en blijf niet te lang.

De afgelopen weken was Zandvoort beperkt toegankelijk voor strandbezoekers. De horecagelegenheden waren gesloten en sanitaire voorzieningen waren niet beschikbaar. Op zonnige dagen werden bezoekers op de toegangswegen door verkeersregelaars verzocht om te draaien. Ook waren de parkeerplaatsen gesloten om strandbezoek te beperken. Dit om ongewenste situaties, zoals onbeheersbare drukte en troep op het strand, te voorkomen.

In opmaat naar 1 juni, waarbij horecagelegenheden weliswaar onder strikte voorwaarden hun deuren mogen openen, heeft de gemeente de maatregelen enigszins verruimd. Het is weer mogelijk om, in beperkte mate, Zandvoort te bezoeken. De parkeerplaatsen zijn gedeeltelijk geopend en verkeersregelaars worden in eerste instantie niet ingezet om bezoekers te weren. Met het versoepelen van de maatregelen roept de gemeente wel nadrukkelijk op om het gezonde verstand te gebruiken.

Kom niet in grote groepen, houd afstand en blijf niet te lang

Hoewel enkele openbare toiletten geopend zullen zijn de komende dagen, biedt dit niet voldoende capaciteit voor een enorme toestroom van bezoekers. De horecagelegenheden blijven tot 1 juni enkel geopend voor take-away en de terrassen van de strandpaviljoens blijven tot die tijd gesloten, conform de noodverordening. Houd hier dus rekening mee. De toiletten in de strandpaviljoens zijn open vanaf 21 mei.

Wanneer het toch te druk blijkt te worden op het strand of in het centrum van Zandvoort, zullen de maatregelen worden opgeschaald. Dit betekent dat er in dat geval op de toegangswegen verkeersregelaars zullen worden ingezet die enkel bestemmingsverkeer toelaten richting het dorp. Uiteraard hopen we dat dit kan worden voorkomen.

Dus komt u naar het strand, gebruik dan uw gezonde verstand!