Burgemeesters Zandvoort en Bloemendaal; kom niet naar het strand!

Datum:

Vanmorgen zijn de parkeerterreinen bij de stranden van Zandvoort en Bloemendaal gesloten. Verkeersregelaars ter plaatse sturen recreanten terug. Met borden op toegangswegen worden recreanten op de maatregelen en de noodzaak van wegblijven gewezen. 

Deze maatregel is genomen om risicovolle situaties te voorkomen. Het is van cruciaal belang dat iedereen zich aan de regels houdt om de verspreiding van het Corona virus te beheersen. De afstand van minimaal 1,5 meter is daarbij noodzakelijk. Wanneer de stranden te vol lopen is het aanhouden van deze afstand moeilijk. 

Ook viskarren en andere standplaatsen hebben vandaag besloten om dicht te blijven. Zij delen daarmee de oproep om het gezonde verstand te gebruiken en de richtlijnen te respecteren.

Volg de instructies van de Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona. Keep your distance to others.


Bericht 21 maart 2020:

De burgemeesters Moolenburgh van gemeente Zandvoort en Roest van Bloemendaal roepen dringend op om niet naar Zandvoort en Bloemendaal te komen en weg te blijven van de stranden in beide gemeenten. Ondanks eerdere waarschuwingen, borden en oproepen liepen de stranden van beide gemeenten vandaag vol met recreanten.  

Burgemeester Moolenburgh: ”Met deze aantallen recreanten op het strand creëren we risicovolle situaties en dat moet niemand willen. Het is van cruciaal belang dat iedereen zich aan de regels houdt en kan houden om de verspreiding van het Corona virus te beheersen. Een afstand van 1,5 meter verkleint het besmettingsgevaar enorm. Wanneer de stranden zo vol lopen als vandaag is het aanhouden van deze afstand moeilijk. We kunnen geen verbod opleggen om naar Zandvoort te komen, maar in het belang van ieders veiligheid en gezondheid vraag ik iedereen dringend om niet naar Zandvoort te komen”.

Burgemeester Roest: ”Het is enorm wennen en natuurlijk zit het niet in onze gastvrije natuur, maar we moeten echt iedereen dringend verzoeken om weg te blijven van onze stranden. Gezondheid en veiligheid gaan voor alles. Voor onze gasten, maar ook voor onze inwoners”.

De burgemeesters roepen iedereen verder op om het gezonde verstand te gebruiken en de richtlijnen te respecteren.

Bekijk het laatste nieuws en informatie over het coronavirus via www.zandvoort.nl/corona.