Burgemeester Moolenburgh en de Moppereend

Datum:

Vandaag vonden in het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorleesontbijten plaats. Burgemeester Moolenburgh vindt voorlezen erg belangrijk voor de taalontwikkeling bij jonge kinderen. Hij schoof daarom aan bij het voorleesontbijt in de bibliotheek van Zandvoort. Hij las het prentenboek ‘Moppereend’ voor aan een groepje peuters.

We wisten al van het schoolontbijt op de Nicolaasschool dat de burgemeester van een lekker ontbijtje houdt. Maar wat vindt hij nou eigenlijk een heel leuk kinderboek? “Ik ben groot fan van het voorleesboek ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”, glimlacht de burgemeester. “Ik heb het aan mijn achternichtjes -en neefjes voorgelezen en dat is iedere keer weer dikke pret.” Als kind las de burgemeester veel. Een van zijn favorieten uit die tijd was De Kameleon: “Ik heb die hele serie verslonden.”  

De peuters kregen na het voorlezen een heerlijk en gezond ontbijtje van de medewerkers van de bibliotheek. En er was ook nog wat tijd over voor een extra verhaaltje!