Start afvalscheidingscampagne 'Elke kilo telt'

Datum:

Maandag 15 juni is de afvalscheidingscampagne ‘Elke kilo telt’ van de gemeente Zandvoort en Spaarnelanden gestart. Met deze campagne willen de gemeente en Spaarnelanden nog meer inwoners stimuleren hun afval te scheiden om zo de hoeveelheid restafval te verminderen. Want elke kilo telt.

Eind juni ontvangen circa 4.500 woningen met een voor- en/of achtertuin en een achterom een duocontainer. Dit is een rolcontainer met 2 aparte vakken: een vak voor papier en karton en een vak voor plastic, blik en drinkpakken. Daarnaast plaatst Spaarnelanden vanaf dit najaar (oktober 2020 t/m januari 2021) voor woningen die geen duocontainer ontvangen extra verzamelcontainers op straat zodat ook deze inwoners hun afval dichtbij huis gescheiden kunnen aanbieden. Bewoners van een hoogbouwwoning zoals een flat of appartement die gebruik maakten van een container in het pand, gaan ook gebruikmaken van deze verzamelcontainers. 

Locaties verzamelcontainers

Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om inloopbijeenkomsten te organiseren. Om inwoners te betrekken bij het bepalen van de locaties van de nieuwe verzamelcontainers is er gekozen voor een online kaart op www.wijscheidenafval.nl. Via deze online kaart kunnen inwoners en ondernemers de conceptlocaties bekijken en erop reageren. Door de vele reacties is de reactietermijn verlengd tot 3 juli. De locaties kunnen aan de hand van de reacties nog iets wijzigen. De definitieve locaties worden gepubliceerd op www.overheid.nl

De nieuwe verzamelcontainers worden geplaatst van oktober 2020 t/m januari 2021. Ongeveer een week voor plaatsing ontvangen inwoners die gebruik gaan maken van de containers en inwoners die in de buurt van de containers wonen een brief van Spaarnelanden met meer informatie.