Aangepaste dienstverlening; vanaf 18 maart werkt de gemeente voorlopig alléén nog op afspraak

Datum:

De gemeente doet er alles aan om in deze bijzondere situatie de dienstverlening aan inwoners van Haarlem en Zandvoort door te laten gaan. Om dit te kunnen blijven doen moet de gemeente  keuzes maken. Door de landelijke maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, kijkt de gemeente kritisch op welke plekken medewerkers kunnen werken, wanneer en hoe zij deze werkzaamheden uitvoeren. Dit heeft gevolgen voor onze dienstvelening.

Wat gaat u daarvan merken?

De gemeente werkt voorlopig uitsluitend op afspraak.
Vanaf woensdag 18 maart 2020 kunt u alléén nog bij de balie in het raadhuis terecht als u een afspraak heeft. U kunt een afspraak maken via www.zandvoort.nl en als het niet anders kan telefonisch via 14 023. Wij vragen u met klem om niet ziek naar de balie te komen. Het dringende advies is om de richtlijnen van het RIVM (www.rivm.nl) te volgen en als u ziek bent thuis te blijven en niet naar de balie te komen.

Beperkt aantal mensen bij de balie

Wij kunnen niet teveel mensen tegelijkertijd bij de balie ontvangen omdat de afstand van minstens 1,5 meter tussen bezoekers en medewerker noodzakelijk is. We vragen u daarom zoveel mogelijk zaken digitaal of telefonisch te regelen. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld verhuizen, parkeervergunning, akte burgerlijke stand en aanvragen Wmo. Voor de andere diensten kan een afspraak worden gemaakt.

Langere wachttijden

Houdt u er rekening mee dat het langer kan duren voordat u een reactie krijgt op uw e-mail  of vraag. Ook kan het langer duren voordat wij de telefoon kunnen beantwoorden.

U kunt de gemeente bereiken via een afspraak, de e-mail, webformulier of telefonisch.

Meldingen openbare ruimte digitaal

Wilt u een melding doorgeven over de openbare ruimte? Dit kan net als altijd uitsluitend online via 'melding doen' op deze website.

Bekijk het laatste nieuws en informatie over het coronavirus via www.zandvoort.nl/corona.