Wat u moet weten over de feestdagen en de jaarwisseling

Datum:

Lees meer over de gewijzigde afvalinzameling, het afsteken van vuurwerk, de openingstijden van de gemeente en horeca, de nieuwjaarsreceptie, de kerstbomenactie en de kerstboomverbranding.

Gewijzigde afvalinzameling

De laatste week van december geldt een gewijzigde inzameling voor huishoudelijk afval. Het restafval wordt vrijdag 27 december in plaats van donderdag 26 december opgehaald.

Om vuurwerkschade te voorkomen worden de bovengrondse papier-, textiel- en kunststof containers van vrijdag 27 december tot donderdag 2 januari afgesloten. Ook worden de zelfpersende afvalbakken in het centrum, bij het NS-station en langs de midden boulevard afgesloten. Om inwoners en bezoekers toch de mogelijkheid te bieden hun kleine afval ergens in kwijt te kunnen worden er op diverse locaties rolemmers op een standaard geplaatst.

Vuurwerk

Om de overlast van vuurwerk te beperken mag alleen vuurwerk worden afgestoken op vastgestelde tijden: van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Kijk op internet hoe u vuurwerk zo veilig mogelijk afsteekt. Ruimt u uw vuurwerk na afloop ook weer op? Alvast hartelijk dank hiervoor.

Veel dieren zijn erg bang voor vuurwerk. Steek daarom geen vuurwerk af op plekken waar veel dieren verblijven, zoals de manege of het dierenasiel.

Wilt u op veilige afstand naar mooi vuurwerk kijken? CenterParcs verzorgt in de nacht van 31 december op 1 januari rond 00.15 uur een vuurwerkshow op het strand. U kunt de show bekijken vanaf de Boulevard ter hoogte van Hotel CenterParcs.

Gemeentehuis gesloten op 25 t/m 27 december en 1 januari

Op Kerstmis (25 en 26 december), de vrijdag na Kerstmis (27 december) en op Nieuwjaarsdag (1 januari) is het gemeentehuis gesloten. De gemeente is dan ook niet telefonisch bereikbaar. Op Oudjaarsdag (31 december) is het gemeentehuis geopend tot 16.00 uur. Telefonisch is de gemeente die dag tot 16.00 uur te bereiken in plaats van 16.30 uur.

Horeca sluit om 5.00 uur

De horecagelegenheden sluiten tijdens oudjaarsnacht in Zandvoort later dan gebruikelijk, namelijk om 5.00 uur. Strandpaviljoens sluiten om 00.00 uur.

Nieuwjaarsreceptie vrijdag 3 januari

U bent van harte uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 3 januari van 19.30 tot 21.30 uur Nieuw Unicum aan de Zandvoortselaan. Veel Zandvoortse verenigingen; sportief, cultureel, politiek, bedrijven en maatschappelijk hebben zich aangesloten om er een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van te maken. Het zal weer een  hartverwarmende bijeenkomst worden waar wij met elkaar een toast kunnen uitbrengen op het nieuwe jaar. Nieuw Unicum heeft parkeergelegenheid op eigen terrein, maar is ook uitstekend bereikbaar met bus 80.

Vervoer voor mindervaliden en ouderen naar nieuwjaarsreceptie

Wilt u de Zandvoortse nieuwjaarsreceptie op vrijdag 3 januari bijwonen maar bent u slecht ter been en/of ouder? De belbus rijdt naar Nieuw Unicum. Hiervoor moet u wel reserveren via Pluspunt: (023) 5717373. Een andere mogelijkheid is met een taxibusje van taxicentrale Spronk. De taxi brengt u naar en haalt u op bij Nieuw Unicum voor 1 euro per enkele rit. Opstapplaatsen: Raadhuisplein (bij AH) en Flemingplein (Pluspunt).

Gemeentehuis maandag 6 januari later open

Maandag 6 januari is de gemeente later bereikbaar vanwege een nieuwjaarsreceptie voor de medewerkers. De balie gaat dan om 11.00 uur open in plaats van om 8.30 uur. Ook is de gemeente pas vanaf 10.30 uur telefonisch bereikbaar.

Kerstbomenactie en kerstboomverbranding woensdag 8 januari

De traditionele kerstboomverbranding vindt dit jaar plaats op woensdag 8 januari om 19.30 uur op het strand ter hoogte van het Schuitengat (doorgang achterzijde Dirk van den Broek richting het strand). De bomen worden op het strand verbrand op een speciale brandlocatie. De brandweer regelt de verbranding. De volgende dag wordt het restant van de verbranding opgeruimd.

Kerstbomen kunnen 8 januari ingeleverd worden tussen 13.00 en 16.00 uur bij de Remise aan de Kamerlingh Onnesstraat 20 of bij het Schuitengat. Voor elke boom die je inlevert krijgt je € 0,40 en een lot. Er worden 20 cadeaubonnen van € 5,00 verloot. In de laatste week van januari maakt de gemeente de winnende lotnummers bekend in de Zandvoortse Courant en op deze website. Vanzelfsprekend kunnen handelaren niet aan deze actie deelnemen. Voor meer informatie belt u met de centrale Balie, tel. 14 023.

Wij wensen u fijne feestdagen en een mooi en duurzaam 2020!