Nieuwe duurzame bewegwijzering voor bezoekers van Zandvoort

‘Waar is het strand? Waar zijn de winkels?’ Voor bezoekers van Zandvoort was dit vaak niet duidelijk. Om de vele badgasten toch de weg te kunnen wijzen ontstond er een wildgroei aan borden in diverse kleuren en formaten. Dit oogde erg rommelig en droeg ook niet bij aan het verduidelijken van de looproutes. Gemeente Zandvoort besloot toen in overleg met vertegenwoordigers van Ondernemers Belangen Zandvoort (OBZ) om nieuwe, duurzame en uniforme borden te laten plaatsen.

Wethouder Ellen Verheij-de Haas onthulde afgelopen woensdag de nieuwe borden. Dit deed zij samen met ondernemer Peter Tromp en bewoner Ben Zonneveld. Het aanpassen van de borden voor voetgangers was de laatste openstaande actie uit een serie aan afspraken tussen de gemeente en de ondernemers. De set aan afspraken had tot doel de uitstraling van het dorp te verbeteren. 

De nieuwe borden die de looproutes voor de vele bezoekers moeten verduidelijken zijn gemaakt van plantaardige, hergebruikte restmaterialen. Ook wel bekend als biobased materiaal. Het basismateriaal is afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie. Met het plaatsen van de zogenoemde ‘biobased’ borden in Zandvoort, wordt bekeken of dit type gerecyceld materiaal ook bestand is tegen de weersinvloeden van de kust.