Maandelijks spreekuur energiebesparing van start

Datum:

Donderdag 12 september 2019 start de gemeente Zandvoort met een maandelijks spreekuur over energiebesparing.  Van 17.00 tot 20.00 uur kunt u terecht met al uw vragen over het energiezuiniger maken van uw woning. Daarmee kunt u flink besparen op uw maandelijkse energierekening! Wilt u meer weten over isolatie, zonnepanelen, duurzaam verbouwen of subsidies? De onafhankelijke en deskundige adviseur van het Duurzaam Bouwloket zit voor u klaar in het gemeentehuis!

Subsidie

Vanaf 1 september 2019 komt u mogelijk in aanmerking voor de landelijke subsidie op isolatiemaatregelen: de subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie of kom langs bij het spreekuur. Wist u dat er meer subsidies en gunstige leningen zijn voor het energiezuinig maken van uw eigen woning? Op de website van het Duurzaam Bouwloket vindt u alles over bijvoorbeeld de ISDE subsidie, de energiebespaarlening en nog veel meer.

Zon

Wist u dat Zandvoort bijna de meeste zonuren van Nederland heeft? En wist u dat u met zonnepanelen zelf stroom kunt opwekken en daarmee flink kan besparen op uw energierekening? De adviseur van het Duurzaam Bouwloket vertelt u alles over zonnepanelen.

Aardgas

Door onder andere een belastingverhoging wordt aardgas de komende jaren duurder terwijl elektriciteit goedkoper wordt. Hiermee wil de landelijke overheid huiseigenaren stimuleren om minder aardgas te gebruiken. De gemeente Zandvoort wil haar bewoners graag ondersteunen met gratis en deskundig advies om het aardgasverbruik in huis te verminderen en daardoor geld te besparen.

Spreekuur

Kom langs bij het maandelijkse spreekuur of maak een persoonlijke afspraak met een adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Het spreekuur vindt plaats op donderdag 12 september van 17.00 uur tot 20.0 uur in het gemeentehuis van Zandvoort, Swaluëstraat 2.
Een persoonlijke afspraak kan ook: bel of mail dan met het Duurzaam Bouwloket via 072 – 743 39 56 of info@duurzaambouwloket.nl. Geef hierbij dat u een afspraak wilt maken voor het spreekuur in de gemeente Zandvoort.

Duurzaam Bouwloket

Op de website www.duurzaambouwloket.nl vindt u meer informatie over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.
Het Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijke en deskundige organisaties die bewoners adviseert over energiebesparende maatregelen. Het Duurzaam Bouwloket wordt ondersteund door alle gemeenten in de regio en door de provincie Noord-Holland. De organisatie werkt voor meer dan 100 gemeenten.