Gemeente Zandvoort zoekt een griffier

Datum:

Wil jij iets betekenen voor de maatschappij en meewerken aan een sterk en stabiel bestuur van Zandvoort? Kom dan werken voor de gemeenteraad. Zet jouw talent in om de ambities van de gemeenteraad waar te maken. Kortom, wordt griffier!

De Gemeenteraad van Zandvoort is op zoek naar een

Griffier

De functie is beschikbaar per 1 november 2019.

De griffie van de gemeente Zandvoort staat de gemeenteraad, fracties en individuele raadsleden terzijde bij de uitoefening van hun volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende functie. De griffie is ook een schakel tussen raad, college, gemeentesecretaris en de (Haarlemse) ambtelijke organisatie en is verantwoordelijk voor de procesmatige en inhoudelijke ondersteuning van de raad en de administratieve taken die daarbij horen.

De griffie bestaat uit een griffier, een raadsadviseur (tevens plaatsvervangend griffier) en  - binnenkort - twee griffiemedewerkers.

Wat houdt de functie in?

 • Je bent eerste adviseur van de gemeenteraad en zijn leden en voorzitter, van het raadspresidium en van door de gemeenteraad ingestelde commissies;
 • Je biedt inhoudelijke ondersteuning bij en bewaakt de afdoening van initiatiefvoorstellen, amendementen, moties en vragen van de raad en de nakoming van toezeggingen door het college;
 • Je zorgt voor de voorbereiding, ondersteuning en afhandeling van vergaderingen en andere bijeenkomsten van gemeenteraad;
 • Je geeft leiding aan de medewerkers van de griffie;
 • Ook onderhoud je contacten met ambtenaren, de rekenkamer, burgers en bedrijven.

Wat verwachten wij?

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding;
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke, politieke en intermenselijke verhoudingen en hebt minimaal 2 jaar ervaring met gemeentelijke procedures;
 • Relevante kennis van Nederlandse wet- en regelgeving is vereist;
 • Functioneren in een gedigitaliseerde werkomgeving is voor jou vanzelfsprekend;
 • Jouw communicatieve, adviserende en organiserende vaardigheden zijn uitstekend;
 • Een flexibele omgang met werktijden in verband met vergaderingen en besprekingen in de avonduren hoort bij deze functie.

Een uitgebreide omschrijving van de functie en de functie-vereisten vind je via deze link.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige functie van 36 uur, in een klein team waar de taken onderling worden verdeeld en de medewerkers elkaar in veel daarvan kunnen vervangen. Je zit midden in de dynamiek van de Zandvoortse politiek!
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.520,- bruto per maand (schaal 12) bij een fulltime aanstelling in een 36-urige werkweek (inclusief 17,05 %  Individueel Keuze Budget). Het betreft een structurele functie. Je start met een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten naar een vaste aanstelling. De functiebeschrijving en -waardering worden momenteel geactualiseerd.
 • Je komt in dienst van de gemeente Zandvoort. De gemeente Zandvoort kent voor zijn griffie de arbeidsvoorwaarden van de gemeente Haarlem. Er is een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden. Je kunt vakantiedagen kopen of verkopen.

Interesse?

Solliciteren op bovenstaande vacature kan t/m 30 juni 2019 via onderstaand mailadres.
De eerste gesprekken worden gehouden op maandag 8 juli 2019. Wij vragen je hier alvast rekening mee te houden. Uiterlijk donderdag 4 juli word je geïnformeerd of je wordt uitgenodigd. De tweede gesprekken zijn op donderdagmiddag 11 juli 2019. 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Henk van Steveninck, griffier, tel.nr 023-5740119 of h.van.steveninck@zandvoort.nl. Vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure en sollicitatie kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.