Bewonersbijeenkomst Formule 1 & definitieve datum

Datum:

Dinsdagavond 27 augustus vond de 1e bewonersbijeenkomst over de Formule 1 plaats in de Blauwe Tram in Zandvoort. Met een mooie opkomst van ruim 100 geïnteresseerde bewoners werd het een geslaagde avond.

Verloop van de avond

Na het welkomstwoord door burgemeester Niek Meijer lichtten wethouder Ellen Verheij en Dutch Grand Prix directeur Robert van Overdijk de huidige stand van zaken rondom de Heineken Dutch Grand Prix 2020 toe. Ruim 100 Zandvoorters bezochten ondanks het prachtige weer de bijeenkomst, die ook veel aandacht van de pers kreeg. De overgrote meerderheid van de aanwezigen gaf aan niet te kunnen wachten tot de Formule 1 van start gaat. Na afloop beantwoordde een panel bestaande uit Niek Meijer, Ellen Verheij, projectmanager Hellas Schelleman en Robert van Overdijk vragen uit de zaal. Hoewel vanzelfsprekend nog niet alle vragen tot in detail beantwoord konden worden, werd de bijeenkomst met luid applaus van het publiek afgesloten.

Media-aandacht

Ook verschillende mediaorganisaties waren aanwezig bij de bijeenkomst. Luister de verslaglegging door NPO Radio 1: Zandvoort popelt voor Formule 1-race.

Definitieve datum: 3 mei 2020

Donderdagochtend 29 augustus heeft de organisatie Formula One Management (FOM) de voorlopige kalender bekend gemaakt. De Heineken Dutch Grand Prix van 2020 vindt op 3 mei 2020 plaats op het circuit in Zandvoort. Meer informatie vindt u op de website van de organisatie van de F1 Heineken Dutch Grand Prix.