Betere bereikbaarheid Zandvoort per trein in zomermaanden en bij grote evenementen

Datum:

Woensdag 11 september is er overeenstemming bereikt met de betrokken partijen om gezamenlijk eenmalig € 7 miljoen (inclusief BTW) te investeren in een betere bereikbaarheid van Zandvoort. Hiermee wordt Zandvoort beter bereikbaar op drukke stranddagen en bij grote evenementen zoals de Grand Prix in mei 2020.

De gemeente Zandvoort draagt € 1,2 miljoen bij. Het Ministerie van I&W, de GR Zuid Kennemerland, Provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam nemen het overige deel voor hun rekening. Zo wordt het mogelijk structureel een betrouwbare dienstregeling te kunnen rijden. Wethouder Ellen Verheij: "Wij zijn heel blij met deze enorme stap die met alle partijen is gezet. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van Zandvoort structureel verbeterd."

Maatregelen

Om op verantwoorde wijze zes treinen per uur te laten rijden in de zomermaanden (en maximaal 10 per uur bij grote evenementen) is een aantal maatregelen nodig. De kosten hiervan bedragen eenmalig € 7 miljoen (inclusief BTW). Een deel van het bedrag is voor het verbeteren van overwegveiligheid in Zandvoort en Overveen. Daarnaast zijn transfermaatregelen nodig, zoals het verbreden van de trap en aanleg van zijperrons op het station in Zandvoort.

Naar aanleiding van dit gezamenlijke besluit heeft de staatssecretaris een brief aan de Tweede Kamer opgesteld.