Hulp nodig of iemand helpen?

Hulp

Op dit moment zijn veel mensen in Nederland alleen thuis. Er zijn verschillende organisaties die hulp bieden. En door Zandvoorters zijn initiatieven opgezet om elkaar te steunen met klusjes en om het sociaal contact in stand te houden. Heeft u behoefte aan hulp, zoals boodschappen in huis, een praatje of ondersteuning? Of wilt u een ander helpen? Help elkaar, zorg voor elkaar. Deel dit ook met mensen die minder digitaal zijn.

Hulp krijgen of hulp bieden

  • Heeft u behoefte aan ondersteuning, of heeft u specifieke vragen over werk, inkomen, wonen, geldzaken, welzijn en/of zorg, dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Wijkteam Zandvoort. Het Sociaal Wijkteam is telefonisch bereikbaar via 023 574 0450 (tijdens kantoortijden) of e-mail sociaalwijkteam@zandvoort.nl.
  • Ondersteuningsvragen voor de Wmo kunnen als gebruikelijk telefonisch via 023 511 4368 en via deze website ingediend worden. De gemeentelijke Wmo-casemanagers doen bij ondersteuningsvragen op dit moment geen huisbezoeken, maar telefonisch onderzoek.
  • Op www.nlvoorelkaar.nl/coronahulp-in-zandvoort kunt u via Pluspunt Zandvoort hulp vragen of bieden. Pluspunt en De Blauwe Tram zijn alleen telefonisch bereikbaar.
    De Plusdienst blijft telefonisch bereikbaar voor hulp via 023 574 0330.

Hulp voor oudere en zieke mensen

  • Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer waar ouderen en zieke mensen terecht kunnen met vragen rond het coronavirus. Bereikbaar via 070 445 5888.
  • Bent u mantelzorger of zorgt u voor iemand? Het zijn moeilijke tijden. U kunt bij team Tandem terecht voor een luisterend oor en praktische hulp. Bereikbaar via 023 891 0610.
  • Woont er een ouder of ziek persoon in uw buurt? Dan is de kans groot dat hij of zij zich eenzaam voelt of moeite heeft met boodschappen doen. Wilt u helpen? Een simpele oplossing is om uw naam en telefoonnummer op een briefje te schrijven met een kort berichtje dat u hem/haar graag wilt helpen en doe dit in de brievenbus.
  • Brei een sjaal voor mensen die wat extra liefde en warmte kunnen gebruiken. Kijk op zozjaal.nl.

Het coronavirus vraagt veel van de zorgmedewerkers in Nederland. Er zijn verschillende initiatieven om hulp te bieden. (Oud) zorgprofessionals, studenten en mensen zonder ervaring kunnen zich aanmelden. Op de website www.extrahandenvoordezorg.nl vindt u meer informatie over deze initiatieven en hoe u zich aan kunt melden.

Bent u op zoek naar werk? U kunt vacatures zoeken op verschillende vacaturesites, maar ook op de website werk.nl van het UWV vindt u vele vacatures van binnen en buiten de arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland en IJmond.
 

Voor sommige mensen is het heel lastig om te begrijpen wat er aan de hand is. De rijksoverheid heeft speciaal voor die mensen de website https://corona.steffie.nl gemaakt. Steffie legt op een heldere manier uit wat het coronavirus is en wat je moet doen.

De gemeente heeft verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen. Deze vindt u op de pagine Regelingen bij een laag inkomen.