Coronavirus veel gestelde vragen dienstverlening gemeente

Door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus is ook de dienstverlening van de gemeente Zandvoort aangepast. Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen aan de gemeente. We werken deze dagelijks bij.

Vragen en antwoorden

De openingstijden blijven hetzelfde, alleen werken we nu op afspraak.

Wij kunnen niet teveel mensen tegelijkertijd bij de balie ontvangen omdat de afstand van minstens 1,5 meter tussen bezoekers en medewerker noodzakelijk is. We vragen u daarom zoveel mogelijk zaken digitaal of telefonisch te regelen. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld verhuizen, parkeervergunning, akte burgerlijke stand en aanvragen Wmo. Voor de andere diensten kan een afspraak worden gemaakt.

Wilt u een melding doorgeven over de openbare ruimte? Dit kan net als altijd uitsluitend via 'melding doen' op de website en via de BuitenBeter app.

Alle samenkomsten worden tot 1 september verboden. Geplande huwelijksvoltrekkingen vormen een uitzondering en gaan wel door. Er mogen hierbij niet meer dan 20 personen aanwezig zijn. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee in het maximaal aantal toegestane gasten.

Ook hier geldt dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden en als u verkouden en of ziek bent blijft u thuis.

Ja, huwelijken/partnerschap kunnen gepland worden. Op dit moment mogen bij een huwelijk/partnerschap niet meer dan 20 personen aanwezig zijn in de Gravenzaal en in de Librije niet meer dan 15 personen. Mensen moeten 1,5 meter afstand tot elkaar houden en als u verkouden en of ziek bent blijft u thuis. Hoe het in september of oktober is weten we niet. Misschien kunnen er dan meer bezoekers worden toegelaten, misschien minder. Houd hier rekening mee wanneer u een huwelijk/partnerschap plant.

De afvalinzameling gaat door en de Remise blijft open tot nadere berichtgeving. Spaarnelanden werkt nu met een gewijzigde dienstverlening. Lees de belangrijkste informatie op de website van Spaarnelanden.

Aanvullende maatregelen Milieuplein Haarlem
Wegens grote drukte op het Milieuplein in Haarlem heeft Spaarnelanden een aantal aanvullende maatregelen genomen.

Kringloopwinkel
De kringloopwinkel is geopend. U vindt de openingstijden op de website van de winkel.

Zijn mondkapjes verplicht in de busjes?
Leerlingenvervoer is georganiseerd vervoer en geen openbaar vervoer (OV). Daarom zijn mondkapjes niet verplicht. De chauffeur kan wel de checkvraag stellen of iemand ziek of verkouden is en bij twijfel besluiten om de leerling niet mee te nemen.

Ik ben verkouden, mag ik mee?
Nee, een leerling die verkouden is, blijft thuis. Een kind met de volgende ziekteverschijnselen mag niet naar school:

 • neusverkoudheid
 • hoesten
 • moeilijk ademen/benauwdheid
 • koorts boven 38°C.

Wat zijn de regels voor het leerlingenvervoer in coronatijd?
Specifiek zijn de volgende maatregelen van kracht:

 • er is geen maximum aantal leerlingen in het leerlingenvervoer
 • het is niet nodig om te werken met afscheidingsschermen of persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals mondkapjes)
 • ouders/verzorgers moeten op afstand blijven.

Bekijk het volledige sectorprotocol op www.knv.nl.

Wat zijn de hygiëneregels in de busjes

 • was je handen voordat je het busje ingaat
 • raak zo min mogelijk aan tijdens de rit
 • houd zo veel mogelijk afstand van de chauffeur
 • hoest of nies in je elleboog
 • gedraag je rustig en netjes tijdens de rit.

Ik wil in deze moeilijke periode mijn kind zelf naar school brengen. Hou ik dan in de toekomst recht op vervoer via RegioRijder?
Jazeker, dit is een bijzondere situatie.

Als ik mijn kind nu zelf naar school breng, heb ik dan recht op een vergoeding ‘eigen vervoer’?
Hiervoor zijn gemeentelijke regels opgesteld. Over het algemeen is het zo dat u een beschikking heeft voor aangepast vervoer en dus geen recht heeft op vergoeding eigen vervoer.

Heeft u een vraag over het leerlingenvervoer van RegioRijder?
Kijk op www.regiorijder.nl voor de de regels in het vervoer vanaf 1 juli 2020. Staat de informatie die u zoekt er niet bij? Neem contact op met de vervoerscentrale via e-mail llvregiorijder@connexxion.nl of telefonisch 0900 9343.

De gemeente organiseert zelf geen fysieke bijeenkomsten zolang de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Het Rijk zal op 27 oktober 2020 meer duidelijkheid geven over de periode na 27 oktober. Bijeenkomsten die al gepland stonden worden online georganiseerd, verplaatst of afgezegd. Per bijeenkomst volgt hierover nadere informatie.