Nieuwsoverzicht

 • Rode vlag aan de Zandvoortse kust; volg de instructies

  11 augustus 2020

  Op zondag 9 en maandag 10 augustus is in Zandvoort de rode vlag gehesen. Bij een rode vlag is het verboden om in het water te gaan of te blijven. Burgemeester David Moolenburgh van de gemeente Zandvoort benadrukt de noodzaak om hierbij de instructies te volgen. ‘We zien helaas nog te vaak dat badgasten alle waarschuwingen en instructies aan hun laars lappen’.

 • 26 zieke iepen worden verwijderd

  10 augustus 2020

  Spaarnelanden gaat deze week en volgende week 26 zieke iepen verwijderen. De bomen zijn getroffen door de iepziekte. Het gaat om iepen in de Voltastraat, Kamerlingh Onnesstraat, Keesomstraat, Flemingstraat, Lorentzstraat, Celsiusstraat, Julianaweg en Haarlemmerstraat.

 • Dagje naar het strand? Plan uw reis zorgvuldig!

  9 augustus 2020

  Bent u van plan een bezoek te brengen aan Zandvoort? Houd rekening met drukte. Plan uw reis vooraf en kijk of het niet te druk is op de wegen of in de trein. Op het Twitteraccount van de gemeente vindt u actuele informatie over de verkeersomstandigheden. De situatie op het strand zelf kunt u bekijken via een aantal webcams. Vergeet geen water mee te nemen voor het geval uw reis wat langer duurt! Eenmaal in Zandvoort vragen wij u de RIVM-richtlijnen te hanteren, waaronder 1,5 meter afstand te houden. Laat geen afval achter en wees anderen niet tot last.

 • Opnieuw drukte verwacht, vooral aan de kust

  6 augustus 2020

  Door het warme weer verwacht Veiligheidsregio Kennemerland opnieuw veel drukte aan de stranden, maar ook in natuurgebieden en bij andere trekpleisters. Houd er rekening mee dat gemeenten en politie bij grote drukte of volle parkeerterreinen de toegangswegen kunnen afsluiten. Check dus vooraf de actuele verkeerssituatie en drukte op locatie.

 • Afsluiting toegangswegen richting Zandvoort

  3 augustus 2020

  Het warme weer van afgelopen vrijdag trok veel bezoekers naar Zandvoort. Een landelijke oproep is gedaan om niet meer met de auto naar Zandvoort te komen. Helaas heeft dit niet voorkomen dat de aanloop zeer groot bleef. Gemeente en politie hebben besloten de toegangswegen rond 14.00 uur te sluiten.

 • Changed service: for the time being, we will be working by appointment only

  17 maart 2020

  The municipality is doing everything in its power to continue providing service to the residents of Haarlem and Zandvoort under these exceptional circumstances. In order to do this, the municipality has to make choices. In line with the national measures to prevent the spread of the coronavirus wherever possible, the municipality is investigating where, when and how employees can work. This has consequences for our service provision.

 • GGD Kennemerland opent nieuwe vaccinatielocaties

  GGD Kennemerland opent volgende maand meerdere nieuwe vaccinatielocaties in onze regio. Zo zullen er zo snel mogelijk twee grote test- en vaccinatielocaties in Haarlem en Beverwijk komen. Maar ook voor Uitgeest, IJmuiden en Zandvoort komt er een locatie in het eigen dorp. Voor Zandvoort wordt gedacht aan een mobiele unit.

 • Zandvoort verbetert afvalscheiding en -inzameling: waar staan we nu?

  De gemeente en Spaarnelanden zijn dit jaar gestart met de invoering van een betere afvalscheiding. Daardoor kunnen meer waardevolle grondstoffen hergebruikt worden en de hoeveelheid te verbranden restafval neemt af. Het streven is om van circa 260 kilo restafval per inwoner per jaar naar 155 kilo te gaan. Hoe staat het met de invoering?