Nieuwsoverzicht

 • Bevoegdheden college naar burgemeester vanaf 15 juni

  15 juni 2020

  Op 15 juni 2020 is het ontslag ingegaan van de 3 wethouders in Zandvoort. Volgens de gemeentewet betekent dit dat de burgemeester vanaf nu in de plaats treedt van het college, totdat tenminste de helft van het aantal wethouders weer in functie is.

 • Grip op je geld: ‘Ik heb eindelijk overzicht’

  11 juni 2020

  Met een chronische ziekte en een bijstandsuitkering is het moeilijk rondkomen. Zeker als je ook nog schulden moet aflossen. Het is Layla gelukt. In deze tijd waarin veel meer mensen zorgen over geld hebben, deelt zij haar verhaal.

 • Aanvraag Tozo-2 levensonderhoud vannacht online

  9 juni 2020

  Zelfstandig ondernemers die ook de komende maanden een inkomen hebben onder het sociaal minimum kunnen een aanvraag indienen voor de Tozo-2.

 • Coronatest aan huis beschikbaar voor mantelzorgers in Kennemerland

  5 juni 2020

  Mantelzorgers kunnen vanaf nu thuis getest worden op het coronavirus. Deze testen aan huis worden georganiseerd door Tandem, een organisatie die ondersteuning aan mantelzorgers biedt, in samenwerking met GGD Kennemerland, Zorgbalans, gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Velsen en Zandvoort.

 • “Geld voor een extraatje? Alleen als alle rekeningen betaald zijn”

  4 juni 2020

  Marcella weet wat armoede is. Ze weet ook hoe het is om schulden te hebben. Daar bracht ze op eigen kracht verandering in. Nu heeft ze haar leven weer op orde en helpt ze, als ervaringsdeskundige, de gemeente. Door de coronacrisis hebben veel meer mensen nu geldzorgen. De komende weken vindt u in de Zandvoorter Courant een pagina met informatie en tips voor hulp bij acute geldzorgen.

 • Formule 1 Zandvoort uitgesteld naar 2021

  28 mei 2020

  Donderdag 28 mei heeft de organisatie van de Dutch Grand Prix, in samenspraak met Formula One Management (FOM), moeten concluderen dat het niet meer mogelijk is om dit jaar nog een race met publiek te kunnen houden. Door de wereldwijde verspreiding van het coronavirus werd de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix, zoals bekend, begin mei uitgesteld. Nu is besloten om de race definitief uit te stellen naar 2021.

 • Raadhuis gesloten op Tweede Pinksterdag

  27 mei 2020

  Maandag 1 juni is het raadhuis gesloten vanwege Tweede Pinksterdag. Ook is de gemeente die dag telefonisch niet bereikbaar. De meldkamer van Handhaving is wel bereikbaar. De afvalinzameling is verplaatst naar zaterdag 30 mei.

 • Wees alert voor oplichting via WhatsApp of sms

  20 mei 2020

  Sinds het begin van de coronacrisis stijgt het aantal oplichtingen via WhatsApp of sms. Bij WhatsApp-fraude of sms-fraude doet iemand zich voor als een familielid of kennis. De persoon vraagt via WhatsApp of sms om op korte termijn een flink geldbedrag over te maken. Het blijkt echter geen familielid of kennis te zijn, maar een oplichter. Waar kunt u op letten als u twijfelt of de persoon inderdaad bekend bij u is?

 • Kabinet maakt verdere versoepeling coronamaatregelen bekend

  20 mei 2020

  Het kabinet zet een volgende stap in het versoepelen van de coronamaatregelen. Dat is 19 mei aangekondigd in de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Deze aanpassingen worden doorgevoerd in de noodverordening. Hier vindt u alvast de belangrijkste aanpassingen voor na 1 juni.

 • Energie besparen scheelt geld!

  18 mei 2020

  Wilt u energie én geld besparen? Zet nu stappen met de Bespaarbon van de gemeente. Met deze bon kunt u voor € 50 energiebesparende producten uitkiezen én krijgt u gratis advies op maat ter waarde van € 75.