Nieuwsoverzicht

 • Formule 1 van 3 tot en met 5 september in Zandvoort

  10 november 2020

  De Internationale Autosport Federatie (FIA) en Formula One Management (FOM) hebben de kalender voor 2021 bekendgemaakt. Hierin staat de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort opgenomen van 3 tot en met 5 september 2021. Na 36 jaar keert hiermee de F1 naar Zandvoort terug. De gemeente Zandvoort is blij dat de nieuwe datum nu bekend is. Hiermee kunnen de voorbereidingen voor een spectaculair raceweekend wederom worden opgepakt.

 • Klaar voor het gladheidseizoen?

  9 november 2020

  In november begint het officiële gladheidseizoen. Om dit goed voor te bereiden is Spaarnelanden in de zomer al begonnen met de voorbereidingen. Al het materiaal en materieel is nagekeken en getest en ook de zoutinstallaties zijn getest en bijgevuld. In november plaatst Spaarnelanden op diverse plekken zoutkisten. Zo kunnen belangrijke wegen, busroutes en fietspaden tijdens het winterseizoen begaanbaar en veilig blijven.

 • Zandvoort zet mantelzorgers in het zonnetje

  6 november 2020

  Mantelzorgers worden jaarlijks op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet. Corona zorgt in 2020 echter voor een totaal andere invulling. De Dag van de Mantelzorg wordt daarom een Week van de Mantelzorg van 9 tot 14 november. Het zou mooi zijn als juist in deze week mensen extra aandacht geven aan mantelzorgers in hun omgeving. Alle geregistreerde mantelzorgers in Zandvoort ontvingen een brief met informatie hoe invulling aan deze week wordt gegeven.

 • Start werkzaamheden Duurzaam Afvalbeheer

  3 november 2020

  In de maand november starten de gemeente en Spaarnelanden in Zandvoort Noord met de uitvoering van het project Duurzaam Afvalbeheer. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen, verwijderen en plaatsen van extra onder- en bovengrondse containers.

 • Bladafval: lastig én nuttig

  26 oktober 2020

  Het is herfst en de bladeren vallen volop van de bomen. Inwoners kunnen voor hun bladafval gebruikmaken van de bladkorven. Deze korven zijn alleen bedoeld voor bladafval en geen ander tuin- of snoeiafval. De korven worden iedere week geleegd.

 • Changed service: for the time being, we will be working by appointment only

  17 maart 2020

  The municipality is doing everything in its power to continue providing service to the residents of Haarlem and Zandvoort under these exceptional circumstances. In order to do this, the municipality has to make choices. In line with the national measures to prevent the spread of the coronavirus wherever possible, the municipality is investigating where, when and how employees can work. This has consequences for our service provision.

 • GGD Kennemerland opent nieuwe vaccinatielocaties

  GGD Kennemerland opent volgende maand meerdere nieuwe vaccinatielocaties in onze regio. Zo zullen er zo snel mogelijk twee grote test- en vaccinatielocaties in Haarlem en Beverwijk komen. Maar ook voor Uitgeest, IJmuiden en Zandvoort komt er een locatie in het eigen dorp. Voor Zandvoort wordt gedacht aan een mobiele unit.

 • Zandvoort verbetert afvalscheiding en -inzameling: waar staan we nu?

  De gemeente en Spaarnelanden zijn dit jaar gestart met de invoering van een betere afvalscheiding. Daardoor kunnen meer waardevolle grondstoffen hergebruikt worden en de hoeveelheid te verbranden restafval neemt af. Het streven is om van circa 260 kilo restafval per inwoner per jaar naar 155 kilo te gaan. Hoe staat het met de invoering?