Nieuwsoverzicht

 • Eerste betalingen aan ondernemers en ZZP’ers gedaan

  17 april 2020

  Op 16 april zijn de eerste betalingen aan Zandvoortse ondernemers en zzp’ers gedaan. In totaal zijn er tot nu toe 427 digitale aanvragen ontvangen. De automatisch af te handelen aanvragen zijn al uitbetaald of worden de komende dagen uitbetaald. De meer complexere aanvragen die handmatig moeten worden verwerkt nemen meer tijd in beslag. Het merendeel van de aanvragen behoort tot de automatische categorie.

 • Meldpunt Zorg en Overlast GGD Kennemerland

  17 april 2020

  Bij het meldpunt Zorg en Overlast van GGD Kennemerland kunnen inwoners en instanties hun bezorgdheid kenbaar maken en melding doen als zij denken dat iemand (verplichte) zorg nodig heeft, maar dit zelf niet wil. Bijvoorbeeld als een inwoner verward gedrag vertoont, in een zwaar vervuilde woning leeft, of als iemand zware psychische problemen lijkt te hebben. De medewerkers van het meldpunt onderzoeken na een melding of er ondersteuning of zorg nodig is en wie deze ondersteuning of (verplichte) zorg kan bieden.

 • Kom dit weekend niet naar strand en duinen

  17 april 2020

  Dit weekend wordt het weer mooi weer. Toch verzoeken we u dringend zoveel mogelijk thuis te blijven en niet naar de stranden en duinen van Zandvoort en Bloemendaal te komen. Dit geldt voor iedereen: automobilisten, wandelaars, fietsers en motorrijders.

 • Wanneer mag je wel en wanneer niet met je hond of paard het strand op?

  15 april 2020

  Van 15 april tot 1 oktober mogen tussen 9.00 en 19.00 uur geen honden op het strand komen. Van 1 maart tot 1 oktober is het verboden om met een rij- of trekdier op het strand te komen.

 • Radiomarathon corona in Zandvoort 19 april

  14 april 2020

  Zondag 19 april luistert u tussen 9.00 en 21.00 uur naar een marathonuitzending van Haarlem105, NH Nieuws en ZFM Zandvoort op de radio. De zenders betuigen met interviews, optredens en reportages steun aan alle inwoners die worstelen met de coronacrisis. In Zandvoort vraagt ZFM speciale aandacht voor de Zandvoortse afdeling van het Rode Kruis.

 • College bezorgt bloemen bij bewoners van verzorgingsinstellingen

  10 april 2020

  Het college van burgemeester en wethouders bezorgde vrijdag 10 april een bloemetje bij bijna 400 bewoners van de verzorgingsinstellingen in Zandvoort. Hiermee wilden de collegeleden de bewoners een hart onder de riem steken in de deze moeilijke tijden.

 • Komend Paasweekend: kom niet naar het strand

  9 april 2020

  Dit lange Paasweekend wordt het weer mooi weer. Toch verzoeken we u dringend zoveel mogelijk thuis te blijven en niet naar de stranden en duinen van Zandvoort en Bloemendaal te komen. Dit geldt ook voor wandelaars, fietsers en voor motorrijders.

 • Vrijdagochtend 10 april spreekuur ondernemers Tozo bereikbaar

  9 april 2020

  Op vrijdag 10 april is de gemeente gesloten vanwege Goede Vrijdag. Ondernemers kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur nog wel naar de gemeente bellen voor het spreekuur over de Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo). Bel 14 023 en kies voor optie 5. U wordt dan direct doorverbonden met het expertteam.

 • Gewijzigde inzameldag GFT en gele zakken vanwege Pasen

  9 april 2020

  In verband met Pasen vindt de inzameling van GFT niet op maandag 13 april plaats, maar op zaterdag 11 april. De inzameling van de gele zakken vindt op dinsdag 14 april plaats. De Remise van Spaarnelanden aan de Kamerlingh Onnesstraat 20 is op maandag 13 april gesloten.

 • Gemeente roept met krijtsjablonen op 1,5 meter afstand te houden

  9 april 2020

  De gemeente heeft cirkels met milieuvriendelijke krijtsjablonen geplaatst op plekken waar normaal veel mensen samenkomen zoals op de boulevard en op pleinen. Dit om Zandvoorters op het hart te drukken echt de 1,5 meter afstand te bewaren.