Nieuwsoverzicht

 • Aanscherping coronamaatregelen

  21 januari 2021

  Het kabinet heeft op 20 januari voorgesteld om de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus uit te breiden. Het voorstel is onder meer om binnen enkele dagen een avondklok in te voeren. De Tweede Kamer moet nog instemmen met de maatregelen.

 • Meldpunt Toeslagenaffaire

  12 januari 2021

  Gemeente Zandvoort richt een meldpunt gedupeerden kinderopvangtoeslagen in. Dit meldpunt is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente 14 023. Als u zegt dat u belt voor het meldpunt kinderopvangtoeslagen, wordt u (op werkdagen) binnen 24 uur teruggebeld. U kunt ook een e-mail sturen met uw vraag naar toeslagenaffaire@zandvoort.nl. Denkt u aan het vermelden van uw telefoonnummer?

 • Wethouder Van Haeften start isolatie-actie

  12 januari 2021

  Vandaag lanceerde wethouder Van Haeften de promotiecampagne voor woningisolatie in Zandvoort. Huiseigenaren kunnen zich tot 1 maart 2021 inschrijven voor de actie en profiteren van een extra scherpe prijs voor spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. Ook is er subsidie van het Rijk beschikbaar.

 • 15 januari start vaccinaties regio Kennemerland

  11 januari 2021

  GGD Kennemerland start op 15 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers in onze regio. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. De regio’s Hart voor Brabant, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Drenthe en Haaglanden zijn vorige week gestart.

 • Archeologisch onderzoek op het Watertorenplein

  8 januari 2021

  In januari 2021 vindt er op het Watertorenplein een archeologisch onderzoek plaats naar mogelijke aanwezige resten uit het verleden. Dit onderzoek is voorafgaand aan de verkoop van het parkeerterrein. De gemeente is hierover in gesprek met ontwikkelaar Bad Zandvoort. Het terrein is bestemd voor woningbouw.

 • 1 januari, duik niet in de zee!

  30 december 2020

  De traditionele Nieuwjaarsduik op 1 januari in Zandvoort gaat dit jaar helaas niet door. Er zijn dan ook geen reddingsdiensten aanwezig om zwemmers te helpen.

 • Nieuwjaarsspeech burgemeester en film met B&W

  30 december 2020

  Normaal gesproken wordt het nieuwe jaar ingeluid tijdens de Zandvoortse Nieuwjaarsreceptie. Dit jaar is er een andere manier gevonden. Het college van B&W ging dit jaar in een film op pad om te proosten met Zandvoorters. Hiernaast spreekt een aantal dorpsgenoten hun wens uit voor het nieuwe jaar. In de film is ook de nieuwjaarsboodschap van burgemeester David Moolenburgh te zien.

 • Vuurwerk-inleveractie ook voor Zandvoorters

  28 december 2020

  Inwoners van de gemeente Haarlem / gemeente Zandvoort kunnen hun vuurwerk op 28, 29 en 30 december tussen 13.00 uur en 16.00 uur inleveren. Dit kan op de gemeentewerf aan de Amsterdamseweg 10 in Velsen-Zuid. U doet dit anoniem en ongestraft. U bent welkom met de auto, de fiets of te voet.

 • Wat u moet weten over de feestdagen en de jaarwisseling

  22 december 2020

  Lees meer over de openingstijden van de centrale balie, op welke dagen het afval ingezameld wordt en over het verbod om vuurwerk af te steken.

 • Aangepaste APV met verbod op carbidschieten, ballonnen oplaten en voeren wilde dieren

  22 december 2020

  In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan alle gemeentelijke regels op het gebied van openbare orde en veiligheid. Om actuele problemen het hoofd te kunnen bieden, is de APV herzien en gelden er aanvullende regels.