Openbare themabijeenkomst particuliere vakantieverhuur in Zandvoort op 27 februari 2018

Particuliere vakantieverhuur van woningen via onder andere Airbnb is een nieuw opkomende en nog altijd groeiende vorm van incidentele verhuur waarbij eigenaar/bewoners via websites hun woning tegen betaling per nacht aan (meestal) toeristen aanbieden voor een gedeelte van het jaar. In alle toeristische steden, vooral in Amerika en Europa, is het aanbod de laatste jaren sterk gegroeid en zo ook in Zandvoort. Reden voor de gemeente Zandvoort om een openbare themabijeenkomst over particuliere vakantieverhuur in Zandvoort te organiseren.

Doel van deze themabijeenkomst
Tijdens de themabijeenkomst zal een presentatie worden gegeven over de huidige spelregels voor particuliere vakantieverhuur in Zandvoort. Hiermee wordt beoogd de bekendheid van wet- en regelgeving dat komt kijken bij particuliere vakantieverhuur te vergroten onder burgers en ondernemers.

De groei van Airbnb heeft enerzijds positieve effecten op de lokale economie en het verblijfstoerisme en kan anderzijds negatieve effecten hebben op het woon- en leefklimaat van de bewoners van Zandvoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (geluids-)overlast, woningonttrekking aan de woningvoorraad en brandonveiligheid. De gemeente Zandvoort gaat tijdens de themabijeenkomst graag in gesprek met betrokkenen en belangstellenden over het vinden van de balans tussen de positieve en negatieve effecten van particuliere vakantieverhuur.

Aanmelden
De informatiebijeenkomst is voor inwoners, ondernemers, particuliere verhuurders, lokale verhuurorganisaties, belangstellenden en de Vve’s. De bijeenkomst vindt plaats op 27 februari 2018 om 19.30 uur in de Blauwe Tram in het Louis Davidscarré. Als u aanwezig wilt zijn dan kunt u zich aanmelden via airbnb@zandvoort.nl.