Nieuwsoverzicht

Raadsonderzoek op tempo

22 februari 2018

Het raadsonderzoek naar de besluitvorming rondom de watertoren en het Watertorenplein, waartoe de gemeenteraad van Zandvoort in december 2017 besloot, verloopt voorspoedig . Dit meldde de voorzitter van de begeleidingscommissie, de heer J. Kramer, onlangs aan de gemeenteraad.

Afvalonderzoek: Van 270 kilo per inwoner in 2014 naar 30 kilo in 2025

16 februari 2018

Gemiddeld heeft een inwoner van Zandvoort jaarlijks een hoeveelheid van 270 kilo restafval. Uit sorteeranalyses blijkt dat dit restafval voor meer dan 70% uit herbruikbare stromen bestaat. Dat kan en moet beter. Doe daarom mee aan het onderzoek over afvalscheiding. We maken graag gebruik van jullie kennis en ervaring op het gebied van afvalscheiding!

Zandvoort sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

14 februari 2018

De gemeente Zandvoort heeft zich samen met 71 andere gemeenten aangesloten bij de Statiegeldalliantie die eind vorig jaar is opgericht. Deze alliantie wil statiegeld uitbreiden naar kleine water- en frisdrankflesjes en blikjes. Door ook hierop statiegeld te heffen kan het zwerfafval met zeventig tot negentig procent worden teruggedrongen.

Openbare themabijeenkomst particuliere vakantieverhuur in Zandvoort op 27 februari 2018

14 februari 2018

In alle toeristische steden, vooral in Amerika en Europa, is het aanbod van particuliere vakantiehuur, zoals via Airbnb, de laatste jaren sterk gegroeid en zo ook in Zandvoort. Reden voor de gemeente Zandvoort om een openbare themabijeenkomst over particuliere vakantieverhuur in Zandvoort te organiseren.

Zandvoort zegt Ja! tegen hoogwaardig fietsroutenetwerk MRA

14 februari 2018

Een samenhangend en hoogwaardig fietsroutenetwerk, waardoor fietser vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijk gebied de natuur in kunnen fietsen. Met aandacht voor beleving, bewegwijzering, herkenbaarheid en veiligheid. Dat is de ambitie van de bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Voor een goed bereikbare, duurzame en gezonde regio zodat inwoners en bezoekers van de MRA in 2025 gebruik kunnen maken van de metropolitane fietsroutes.

Jongeren gezocht voor campagne!

7 februari 2018

Gemeente Zandvoort zoekt jongeren tussen de 18 en 23 jaar voor een campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Doel is om andere jongeren te motiveren om te gaan stemmen.

Gemeentelijke publicaties in je inbox ontvangen? Dat kan!

29 januari 2018

Wilt u digitaal op de hoogte gehouden worden van vergunningsaanvragen, nieuwe regelgeving, bestemmingsplannen of verkeersbesluiten? Geef u dan op voor de emailattenderingsservice.

Update werkzaamheden Raadhuisplein

26 januari 2018

Op 10 januari zijn een ontwikkelaar en een bouwbedrijf gestart met de bouwwerkzaamheden op het Raadhuisplein. Er staan daarom bouwhekken rondom het terrein.

Nieuwe leden voor de rekenkamer

26 januari 2018

Afgelopen dinsdag benoemde de gemeenteraad van Zandvoort tijdens de raadsvergadering drie nieuwe leden voor de rekenkamer.

Melding geluidsoverlast is weer mogelijk

25 januari 2018

Door een technische storing was het tijdelijk het niet mogelijk om een melding van geluidsoverlast van muziekgeluid uit een horecagelegenheid in Zandvoort te doen. De storing is opgelost.