Nieuwsoverzicht

Burgemeester Meijer sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

13 juni 2018

Vandaag heeft burgemeester Meijer per direct een bedrijfspand aan de Boulevard Barnaart gesloten op grond van de Opiumwet. In het pand werd een hennepkwekerij met ruim 1600 hennepplanten aangetroffen. Er bleek ook illegaal stroom te zijn afgetapt. Het pand is gesloten voor onbepaalde tijd.

Zandvoort heeft een nieuw gemeentebestuur

6 juni 2018

Tijdens de gemeenteraad van 5 juni is het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Zandvoort geïnstalleerd.

Zandvoort wint Nationale Citymarketing Trofee 2018

6 juni 2018

Zandvoort heeft haar citymarketing het best op orde! Maandag wonnen we de Nationale Citymarketing Trofee 2018 in de categorie gemeenten tot 100.000 inwoners. Directeur Lana Lemmens van Zandvoort Marketing en wethouder Gerard Kuipers van Toerisme kregen de prijs uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing in de Culturele Hoofdstad Leeuwarden.

Haal de snoeischaar langs overhangend groen

14 mei 2018

Het is voorjaar en alle planten schieten weer de lucht in! Dat ziet er vaak prachtig uit, maar het kan ook overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld als struiken in uw tuin zo groot worden dat ze over een stoep of openbare weg heen groeien. Gemeente Zandvoort vraagt daarom alle inwoners om overhangend groen te (laten) snoeien.

Heeft u kosten gemaakt door ziekte of handicap?

14 mei 2018

Misschien krijgt u geld terug van de gemeente. Vraag nu de Tegemoetkoming bij ziekte en handicap 2017 aan.

Praat mee over het omgevingsplan Strand op 17 mei 2018

11 mei 2018

Vooruitlopend op de nieuwe Omgevingswet heeft het college van Zandvoort besloten om voor het strand een omgevingsplan op te stellen. Dit betekent dat het huidige bestemmingsplan “Strand en Duin” wordt vervangen door een omgevingsplan voor het strand. Het omgevingsplan bevat alle regels over de fysieke leefomgeving die de gemeente stelt binnen haar grondgebied. Voor het opstellen van het omgevingsplan voor het strand wordt u als inwoner, ondernemer of belangenorganisatie vroegtijdig betrokken, nog voordat er iets op papier staat. Vanuit een open houding en benadering gaat de gemeente graag met u in gesprek over het strand. U kunt denken aan regels over activiteiten op het strand zoals evenementen en watersport. Het streven is om met alle betrokkenen de uitgangspunten voor het omgevingsplan te formuleren.

Verklaring over formeren college Zandvoort

9 mei 2018

Op 30 april jl. bespraken de fracties uit de gemeenteraad van Zandvoort het concept-raadsprogramma 2018-2022. Bij die gelegenheid stemden de fracties ermee in om de heer J. Berendsen van de Ouderen Partij Zandvoort (OPZ) aan de slag te laten gaan als formateur van een college. Daaraan zat de opdracht gekoppeld om in afspraken vast te leggen, hoe het te vormen college zich politiek bindt aan de gehele raad in plaats van aan de partijen waaruit het college zou voorkomen.

Inloopochtend langer zelfstandig thuiswonen in Nieuw-Noord 16 mei

9 mei 2018

Gemeente Zandvoort wil graag samen met inwoners en partners van Nieuw-Noord aan de slag om een wijkplan te maken. In dit wijkplan wordt uitgewerkt hoe u in deze wijk langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Heeft u ideeën over hoe u en uw buren beter kunnen wonen? Wilt u vertellen wat er nodig is om langer thuis te kunnen blijven wonen? Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen in woningen, veiligheid op straat of aanpassingen in de openbare ruimte. Of heeft u ideeën over hoe buurtbewoners elkaar meer kunnen helpen of ontmoeten? Kom dan naar de inloopochtend in het Pluspunt.

Verordening Speelautomatenhallen ter inzage van 17 mei 2018 tot 1 juli 2018

8 mei 2018

De gemeenteraad van Zandvoort heeft op 23 januari 2018 de Verordening Speelautomatenhallen vastgesteld.

Onderzoek naar ervaringen met Wmo-vervoer RegioRijder

4 mei 2018

In de gemeenten Haarlem en Zandvoort wordt onderzoek gedaan naar de ervaringen met het vervoer van RegioRijder. RegioRijder organiseert het Wmo-vervoer in de gemeente Haarlem en Zandvoort. Vanaf ongeveer 10 mei ontvangt een geselecteerde groep inwoners die gebruik maken van RegioRijder een vragenlijst, waarin wordt gevraagd naar de ervaringen met het vervoer.