Nieuwsoverzicht

Ontwikkeling Raadsprogramma Zandvoort stap dichterbij

18 april 2018

Informateur Marcel van Dam heeft vandaag het eerste concept Raadsprogramma Zandvoort 2018 – 2022 met de fracties gedeeld. Op donderdagavond 19 april 2018 kunnen de fracties tijdens de hiervoor geplande bijeenkomst in de Raadzaal hierop reageren.

Werkzaamheden Van Fenemaplein gestart!

17 april 2018

De werkzaamheden op het dek van de parkeergarage aan het Van Fenemaplein zijn begonnen. Aannemer De Bie Wegenbouw is begonnen met de eerste activiteiten aan de trap achter het Dolfirama.

Looproute tussen Passage en Boulevard krijgt opknapbeurt

17 april 2018

Zandvoortse kunstenaars, pandeigenaren, bewoners, enkele ondernemers en de gemeente slaan de handen ineen om de looproute tussen de Passage en de Boulevard tijdelijk te verfraaien.

Hond of paard op het strand

9 april 2018

Lekker met de hond of het paard op het strand. Het kan in Zandvoort, maar niet altijd en onder voorwaarden. Zo mogen er in de periode van 15 april tot 1 oktober tussen 9.00 en 19.00 uur geen honden op het strand komen.

Inspraak nieuwe regels Wmo

9 april 2018

Maakt u gebruik van een hulpmiddel of voorziening uit de Wmo? Dan kan het zijn dat er voor u iets gaat veranderen. De gemeente is bezig met nieuwe regelgeving voor de Wmo (verordening).

Burgemeester Meijer draagt symbolisch sleutel verkeershekken over

6 april 2018

Burgemeester Niek Meijer heeft deze week symbolisch de sleutels van de verkeershekken in het centrum overgedragen aan Leo Miezenbeek, Peter Tromp en Ben Zonneveld. In het centrumoverleg met ondernemers bleek bij een aantal organisatoren van kleine evenementen in het centrum dat er behoefte is om te kunnen beschikken over verkeershekken.

Start bouw museum Schoolplein

6 april 2018

Om te starten met de bouw van het museum wordt de Willemstraat tussen het Schoolplein en de Louis Davidsstraat afgesloten voor doorgaand auto-en fietsverkeer. Het wegverkeer wordt omgeleid via de Willemstraat, het Schoolplein naar de Schoolstraat, om daar aan te sluiten op de Louis Davidsstraat.

Last van meeuwen? Kom nu in actie!

29 maart 2018

Wakker worden van het gekrijs, vuilniszakken die opengetrokken worden, poep op uw wasgoed; vooral van mei tot en met augustus kunnen meeuwen veel overlast veroorzaken. Meeuwen zijn door de wet beschermd. Dit maakt het lastig voor de gemeente om de meeuwenoverlast tegen te gaan. Als bewoner kunt u wel zelf maatregelen nemen om te voorkomen dat u een nest op uw dak krijgt. Bijvoorbeeld door het goed afsluiten van uw afvalbakken en gele vuilniszakken niet vroegtijdig op straat te zetten.

Zetelverdeling Zandvoort na controletellingen iets aangepast

22 maart 2018

De zetelverdeling in Zandvoort ziet er na controletellingen iets anders uit. Hierdoor gaat een restzetel die gisterenavond aan Sociaal Zandvoort leek toe te vallen, naar D66. D66 heeft nu drie zetels en Sociaal Zandvoort geen. Het toekennen van restzetels gebeurt op grond van de regels uit de Kieswet.

Praat mee over de toekomst van afvalverzameling

15 maart 2018

Eind maart zijn er 3 informatieavonden waar u kunt meedenken en praten over de toekomst van de afvalinzameling in de gemeente Zandvoort. Er worden aparte avonden georganiseerd voor bewoners van het centrumgebied, de laagbouw (met eigen rolemmers) en de hoogbouw (met verzamelcontainers).